Hurrikaani ja Tiikerit kotivoitoillaan sarjojen tasoitukseen

19.03.2023

Miesten puolivälieräsarjat tasoittuivat 1-1:een sekä Loimaalla että Kokkolassa sunnuntaina. Molemmat kotijoukkueet ottivat 3-1 -voitot, joten ottelusarjat jatkuivat pelikllä kotivoitoilla kolmansiin peleihin keskiviikoksi Raisioon ja Akaaseen.

Hurrikaani tasoitti ottelusarjan

Hurrikaani- Loimaa – Raision Loimu 3-1 (25-21,21-25,25-21,25-21)

Varsinaissuomalainen lentisnäytelmä tarjoili sunnuntaina jännitystä koko rahan edestä. Yli 900 katsojaa näki Hurrikaani- Loimaan ja Raision Loimun raivoisan taistelun otteluvoitosta, joka tällä kertaa päättyi Hurrikaanin voittoon. Eilen Kerttulassa lähes tuhat ihmistä juhli Loimun voittoa, mutta nyt Loimaalla oli vuorossa Hurrikaanijuhlat. Ottelusarja tasoittui 1-1:een ja karnevaalit siirtyvät keskiviikoksi Kerttulan palloiluhalliin.

- Aika pitkälti omiin virheisiin tänään hävittiin. Meistä pelaajista on lähdettävä muutoksen, Tomi Saarinen manasi.

Saarinen ja Loimu tuskaili koko ottelun ajan aloitussyötön kanssa, sillä joukkue teki peräti 24 syöttövirhettä, mikä kevään panospeleissä on aivan liikaa.

Syöttöpelaaminen oli tukkoista myös kotijoukkueella, mutta isännät saivat parannettua syöttöä kahden erän jälkeen. Parhaiten syöttöruudussa onnistui Santeri Välimaa ja Lauri Vanhanen. Välimaa ahkeroi 18 syöttöä ja yhden ässän, Vanhanen puolestaan 17 syöttöä ja ässän. Loimu jäi ilman ässäsyöttöjä, mikä on runkosarjan kolmoselle iso pettymys.

Myös sunnuntaina Hurrikaani oli vastaanottopelaamisessa valovuoden Loimua edellä. Mitä tiukempi paikka, sen varmemmin Hurrikaanin hihaosasto onnistui. Vastaavasti Loimulla hihapelaaminen alkoi tärisemään neljännessä erässä, missä kotijoukkue rokotti kolmen ässän verran.

– Vastustaja pääsi liian helposti pelaamaan sideout- pelaamista. Toivottavasti saamme ensi viikolla paremman treeniviikon, Mika Rantanen toivoi.

Paikallisottelussa molemmilla joukkueilla oli hetkensä, mutta isännät käyttivät ne paremmin hyväkseen. Alussa Loimun onnistui jatkopallopelaamisessa paremmin, mutta Hurrikaani pääsi loppua kohden paremmin torjunnan kanssa kiinni. Yksi voiton isoimpia arkkitehtejä oli ensimmäisiä pudotuspelejä pelaava Miika Haapaniemi. Keskipelaajalle merkittiin 12 pistettä, hyökkäystehojen ollessa 86%.

– Sain hyviä passeja Santerilta (Välimaa), ja sen kautta tuli onnistumisia ja itseluottamus nousi. Ja tällaisessa ottelutapahtumassa on hieno pelata, Hurrikaanin parhaana palkittu Haapaniemi jutteli.

Jos Haapaniemi oli kotijoukkueen paras, saman pelipaikan Loimu- pelaaja Joaquin Layus oli samaa luokkaa Loimun puolella.
Argentiinalainen saldosi 13 pistettä ja torjui viidesti. Layus oli lauantaina kuudella torjuntapisteellä joukkueensa parhaimmistoa, ja jatkoi vahvaa pudotuspelikevättä päivää myöhemmin.

- Täytyy olla tyytyväinen. Eiliseltä jäi paljon hampaankoloon, Jani Niskakangas myönsi.

– Oli vain hyvä asia, että tänään pelattiin, mies lisäsi.

Niskakankaan niskalta tippui varmasti melkoinen apina. Kesken kauden joukkueen ruoriin hyppääminen ei ollut helppoa asia, mutta tänään kova työ toi palkinnon. Päävalmentaja myönsi sen, minkä kaikki hallissa olleet huomasivat.

– Meillä on hyvä yhteishenki joukkueessa vaihtopenkkiä myöten.

Ottelupari jatkaa varsinaissuomalaista herkkua keskiviikkona Kerttulassa, missä luultavasti tupa on täynnä ja fiilis sen mukainen. Ja perjantaiksi karavaani palaa Loimaalle, joten nyt Raisiossa ja Loimaalla eletään lentishuumaa.

Tiikerit tasoitti otteluvoitot – Mäkinen johti taistelua

Akaa-Volleyn ja Tiikereiden puolivälieräpari on nyt tasan 1-1. Tiikerit voitti kotihallissaan 3-1 (17-25, 25-14, 25-23, 25-21).

Akaa- Volley oli täysin ylivoimainen joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Sama meno tuntui jatkuvan myös Kokkolassa, jossa vieraat mielin määrin hallitsivat avauserää. Varsinkin vierasjoukkueen syötöt olivat Tiikereille myrkkyä.

Toisessa erässä osat vaihtuivat. Rami Rekomaan ässällä 2-0. Greg Petty tasoitti ässällä, 2-2, mutta se ei kotijoukkuetta lannistanut. Erä oli täysin Tiikereiden.

Kahden epätasaisen erän jälkeen edessä oli kaksi tasaista erää. Kaksi huikeaa erää, joissa nähtiin loistavaa puolustuspeliä. Mahtavasti kannustaneet Tiikerit- ja Akaa-fanit saivat nähdä upeita palloja. Hienoa lentopalloa!

Kolmannen alku oli Tiikereiden ja Jere Mäkisen syöttövuorolla kotijoukkue meni 9-3 johtoon. Sitten syötti Petty kaksi ässää ja Akaa oli kahden pinnan päässä. Erän lopussa nähtiin tasaista vääntöä. Tiikerit johti 22-20, mutta Petty päätti pitkän pallorallin ja kavensi, 21-22. Anton Välimaa torjui vieraat tasoihin. Erän loppu oli Mäkisen juhlaa, 24-22 ja 25-23.

Suurin osa katsojista, 635 maksanutta, oli varmasti siinä uskossa, että sunnuntai-iltana nähdään vielä viides erä. Akaa-Volley nimittäin aloitti neloserän vahvasti: 5-0. Akaa johti myös 7-2. Tiikerit kiri tasoihin, mutta Mohmmadreza Beyk syötti kaksi ässää, Akaa johti 13-9.

Erän puolivälissä nähtiin semmoinen harvinaisuus, nimittäin viisi syöttövirhettä putkeen. Erässä nähtiin myös yksi todella huikea puolustus, kun vieraiden Ali Fazli haki lähes mahdottoman pallon. Taisi siinä ensin hypätä oman pelaajan yli ennen kuin toimitti pallon takaisin pelattavaksi. Fazli sai koko yleisöltä ansaitut aplodit.

Kun Beyk iski 19-14, erävoitto oli menossa vieraille. Mutta toisin kävi. Ratkaiseva käänne tapahtui, kun Beyk teki syöttövirheen ja Tiikerit kavensi, 17-20.

Sitten alkoi Teemu Lahden syöttövuoro. Tiikerit nousi rinnalle ja ohi, 23-20. Fazli kavensi, 21-23, mutta Tiikereiden illan sankari, Jere Mäkinen iski kaksi pistettä ja homma oli selvä.

Greg Petty, Akaa-Volley:

-Kova taistelu. Toisessa erässä Tiikereiden syöttö parani. Meidän pitää joka osa-alueella parantaa keskiviikon otteluun.

Jere Mäkinen, Tiikerit:

-Hyvä peli meiltä. Peli-ilme oli kohdallaan. Avauserä oli vaikea, mutta selkäranka ei katkennut. Onhan 1-1 aivan eri tilanne kuin mitä 0-2 olisi.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

-Saatiin harmittavan hyvä startti. Ehkä luultiin, että tulee helppo voitto. Nyt oli eri Tiikerit vastassa. Tiikerit puolusti ja hyökkäsi paremmin kuin me. Nyt pitää katseet siirtää seuraavaan. Se pärjää, joka tämän nollaa paremmin.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Eka erä meni samaa rataa kuin Akaan kotona. Hienosti saatiin omaa peliä rullaamaan. Hyvää playoff-vääntöä, hyviä palloja ja hyvä tunnelma. Tärkeää nollata tämä. Keskiviikkona edessä on taas kova duuni.

Tiikerit - Akaa-Volley 3-1
17–25, 25–14, 25–23, 25–21
Koti:Mäkinen 21/+10,Thiessen 14/+8 Leppälä 10/+10
Vieras:Petty 16/+2, Fazli 14/+6, Beik 10/+6