Hurrikaani löi Ducksit - Lakkapää TUTO Volleyn

23.10.2021

Lauantain miesten liigavoittajat olivat Hurrikaani-Loimaa ja Team Lakkapää kotikentillään.Hurrikaani väänsi kotivoiton Vantaa Ducksista ja Team Lakkapää ensikohtaamisessa TUTO Volleysta.

Hurrikaanille viikon toinen voitto

Hurrikaani-Loimaa kääntelee kurssiaan, kun se otti voitottoman sarjan alun jälkeen tälle viikolle jo toisen voittonsa. Nyt Hurrikaanin kovuuden sai kokea viime kauden puolivälierissä sen kauden päättänyt Vantaa Ducks erin 3-1 (33-31, 18-25, 25-23, 25-18).

Lauantaina Loimaan Liikuntahallissa nähtiin tasokas Mestaruusliigaottelu, jossa Hurrikaani- Loimaa isännöin Vantaa Ducksia.

Ducks saapui Loimaalle neljän ottelun voittoputkessa. Juho Rajalan valmentama joukkue ei ollut ennen vielä tällä kaudella hävinnyt yhtään ottelua. Ja pitkään näytti, ettei se häviä nytkään.

Avauserässä mentiin tasatahtia jatkopalloille saakka. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä katkaista ensimmäinen erä, mutta omat henkilökohtaiset virheet tekivät erän katkaisusta vaikean. Hurrikaanin ongelmana oli aloitussyöttö, joka sakkasi erityisesti jatkopalloilla.

Vielä toisessa erässä Hurrikaanilla oli vaikeuksia vastaanottopelaamisen ja hyökkäämisen kanssa. Ducks onnistui Alek Rastamon (23pist.+14) kautta ratkaisemaan monta pistettä. Samoin Lauri Lehtosen (5torjuntaa) torjuntapelaaminen oli tehokasta. Kun Rastamon hyökkäyksiin ei kotijoukkue päässyt oikein millään tavalla kiinni, onnistui vantaalaiset toisen erän voitossa lähes näytöstyyliin. Tänään Jussi Heino joutui vaihtamaan ottelun kuluessa Aleksi Muukkosen pois, ja tilalle tuli Lauri Vanhanen. Muukkosen ongelma oli vastaanotto. Rajala oli selvästi käskenyt suuntaamaan syötöt Muukkoselle, jonka hihapeli ei tällä kertaa kestänyt pommitusta. Tilalle vaihdettu Vanhanen toi takakentälle toivottua rauhallisuutta, ja yhdessä Peter Vuorisen kanssa miehet nostivat vieraiden aloitussyöttöjä.

– Meillä kävi tänään monta miestä kentällä, ja moni heistä myös onnistui, kiitteli Jussi Heino.

Pitkän erätauon jälkeen taistelu otteluvoitosta jatkui kiivaana. Ottelun taso myös nousi, ja yli 600 katsojaa näki monta pitkää pallorallia. Kolmas erä oli jo lipsumassa vieraille, Ducksin johtaessa parhaimmillaan 12-6, mutta sen jälkeen Antti Ropponen aloitti ennen näkemättömän pommituksen. Ensin mies puhkoi kahdesti peräkkäin ässäsyötöllä Ducksin vastaanoton, ja sen jälkeen hakkurin laitahyökkäykset kuroivat eroa kiinni piste pisteeltä.

– Iso kiitos meidän vastaanotolle, joka helpotti hyökkäämistä. Samoin kiitoksen Välimaalle, jotta pääsin hyökkäämään hyvistä passeista, 27 pistettä saldonnut Ropponen kiitteli.

Päätöserä oli kotijoukkueen hallintaa alusta loppuun saakka. Se otti heti erän alkuun tukevan 6-1 johdon, Ropposen ja Luka Marttilan ässäsyöttöjen säestämänä. Sen jälkeen kotijoukkue jatkoi vahvaa pelaamista, puolustaen Ducksin hyökkäyksiä tehottomaksi. Neljännessä erässä isäntien torjuntapelaaminenkin alkoi tuottamaan paremmin tulosta. Viimeiseen erään joukkue saalisti kolme torjuntapistettä, ja onnistui vaimentamaan erityisesti Rastamon hyökkäyksiä useaan kertaan.

Kotivoitto oli Hurrikaanille toinen voitto kuluneella viikolla. Keskiviikon vierasvoitto Raisiossa vapautti selvästi energiaa, joka kanavoitui hyvinä asioina tänään kotipelissä. Vaikka voitto oli koko joukkueen toiminnan tulos, Ropposen panosta ei voi missään nimessä vähätellä. Jatkopallopisteiden lisäksi, kuusi ässää on kova suoritus.

Team Lakkapäälle avasi pelaamalla pistetilinsä raikkaalla ilmeellä

Team Lakkapää otti pelaamalla ensimmäiset pisteensä lentopallon Mestaruusliigan neljännessä ottelussaan sarjanousija TUTO Volleyltä erin 3-1 (25-23, 25-23, 18-25, 25-22) Lapin Urheiluopistolla lauantai-iltana pelatussa ottelussa.

Ottelu oli erittäin yleisöystävällinen, sillä molemmat joukkueet puolustivat uhrautuvasti ja pelissä pelattiin harvinaisen paljon ja pitkiä palloralleja, jotka silmämääräisesti taisivat päätyä enemmän Team Lakkapään kuin TUTO Volleyn voittoon.

Yleisöystävällisyyttä lisäsi myös se, että katsomossa oli mukana TUTO Volleyn kannattajia ja kotijoukkueen kannattajat saivat lauantai-illan kotiviemisikseen hyvän mielen Team Lakkapään kauden ensimmäisestä pelaamalla tulleesta voitosta.

Ottelu oli vaihtelevaa vuoristorataa, joka miellytti varmaan yleisöä, mutta toi lisää harmaita hiuksia molempien joukkueiden kaiken pelaajina kokeneille, mutta valmentajana vielä nuorille miehille. Ensimmäisessä erässä TUTO Volley johti tasaisen alun jälkeen jo 7-12, mutta Miikka Lemolan syöttövuorolla Team Lakkapää nousi iholle. TUTO Volley johti vielä 16-20 mutta hyökkäysvirheiden ja Lemolan ässäsyötön avulla Team Lakkapää nousi 20-20 tasatilanteeseen. Miikka Lemola syötti ässän TUTO Volleyn aikalisän jälkeen ja kun Atro Berg torjui TUTO Volley kolumbialaiskeskari Camilon, niin Team Lakkapää karkasi erävoittoon, jonka sinetöi Eemeli Kouki hyökkäysvirheellään.

Toinen erä oli toisinto ensimmäisestä. TUTO Volley johti 1-4 ja 11-14, mutta Team Lakkapään yleispelaaja Ville Kulmalan torjunta tilanteeseen 13-14 avasi Team Lakkapään pelin. Team Lakkapää otti peräti kolme torjuntapistettä ja kun Miikka Lemola otti toisen ässänsä aikalisän jälkeen tilanteessa 15-14, otti Team Lakkapää ratkaisevan otteen myös toisen erän voitosta.

Kolmannessa erässä toistettiin kahden ensimmäisen erän kaavaa lukuun ottamatta sitä, että TUTO Volleyn kokenut keskipelaaja Karri Kutinlahti otti roolia ja joukkueensa reppuselkään. Karri syötti jo erän alussa 0-2 johtoässän TUTO Volleylle ja jatkoi omaa show’taan erän lopussa. Tilanne oli tasan 15-15, mutta sen jälkeen Kutinlahti torjui kaksi kertaa Team Lakkapään hyökkäykset ja päästessään syöttöruutuun tilanteessa 15-20 hän murjoi Team Lakkapään vastaanoton täysin kuutamolle. Erä päättyi Kutinlahden ässäsyöttöön.

Neljännessä erässä haettiin erän voittajaa pitkään. Erää pelattiin tasaisena tilanteeseen 11-11, kun Team Lakkapään yleispelaaja Ville Kulmala otti enteilevän torjuntapisteen. Team Lakkapää karkasi nopeasti 14-11 johtoon, mutta kuinkas muuten, TUTO Volleyn Karri Kutinlahti otti jälleen roolia ja nosti ässäsyötöllään joukkueensa 17-16 tilanteeseen. Tämän jälkeen Team Lakkapään kanukkipassari Reece Dixon tiesi, mistä voittopisteet otetaan ja Team Lakkapään hakkuri Fredric Gustavsson ratkoi tärkeät pisteet ja erä päättyi samoin kuin alkoikin, eli kolumbialaissentteri Daniel Aponzan vastustamattomaan keskihyökkäykseen.

Team Lakkapään peli on kehittynyt kahdessa viikossa huimasti. Joukkue torjuu ja puolustaa kurinalaisesti ja laadukkaasti. Ensimmäistä kertaa avaukseen päässyt passari Reece Dixon pyöritti peliä monipuolisesti ja käytti surutta Daniel Aponzan ulottuvuutta hyväkseen keskipelissä. Miikka Lemolan aloitussyöttöpeli oli jotain jota ei ennen ole nähty. Hyppyleijasta hypäriin siirtynyt Lemola pisti jäätävää hypäriä ja kuin pisteeksi iin päälle latoi kahden aikalisän jälkeen ässän kenttään ottelun aikana. Fredric Gustavsson on kahden hapuilupelin jälkeen päässyt tasolleen ja se lupaa paljon Team Lakkapäälle.

TUTO Volley otti jo neljännen 1-3 tappion Mestaruusliigan ensiaskeleissaan, mutta joukkueen ilme ja taistelutahto lupaa parempaa jatkossa. Joukkueen valmentaja Ruslan Zhbankov pyörittää rosteriaan tilanteiden mukaan ja kaikki pelaajat saavat ottaa roolia, jos se vain kelpaa. Eemeli Kouki tuo isällistä turvaa joukkueelle, mutta tärkein hahmo joukkueessa on kieltämättä toinen Hurrikaani Loimaassa paljon pelannut keskari Karri Kutinlahti.

Team Lakkapään peli oli riemastuttavan eloisaa ja taistelevaa. On jo vuosia siitä, kun joukkueen peli-ilme on koko ottelun ajan ollut yhtä taisteleva ja voitontahtoinen. Vanha konkari ja joukkueen syömähammas hakkuri Fredric Gustavsson puolusti palloja peliin nuoruuden innolla ja kun yleispelaaja Miikka Lemola on saanut arsenaaliinsa kokonaan uuden ulottuvuuden eli kivikovan hypärin, on joukkueelle luvassa Lapin kaamoksen keskellä ihan valoisa tulevaisuus. Isyys tekee näköjään ihan hyvää joukkueen konkareille. Tähän vielä uusi kanukkipassari Reece Dixon ja tasaista jälkeä tekevä Lasse Jäntti, niin joukkueella on mukava mennä kohti tulevia pelejä.

Antti Karttunen, TUTO

- Hyvin lähti kaksi ensimmäistä ensimmäistä erää käyntiin, mutta emme onnistuneet voittamaan eriä. Kolmannessa oli hyvä meno päällä. Pystymme kyllä vielä parempaan. Jos taso pysyisi, ottaisimme myös voittoja.

Reece Dixon, Lakkapää

- Tuntui tosi hyvältä pelata tänään. Olimme takaa-ajajina joka erässä, mutta löysimme keinot taistella voitosta. Aluissa pitää olla vielä tarkempi. Omaan peliin olen tyytyväinen. Tein hyviä ratkaisuja. Virheitäkin mahtui joukkoon. Joukkue osoitti voimansa takaa-ajotilanteissa.

Ruslan Zhbankov, TUTO

- Sanoin joukkueelle pelin jälkeen, että välillä pelaamme hyvin, mutta peli aaltoilee liikaa. Jatkopalloissa olimme ongelmissa. Muut osa-alueet on ihan ok. Taistelu oli hyvä. Pienet virheet ratkaisivat pelin taas.

Luis Salgado, Lakkapää

- Meidän pitää vielä tehdä usean asian kanssa töitä. Tänään pelasimme hyvän pelin ja taistelimme hyvin. Vastaanotossa on vielä kehitettävää. Tunnelma joukkueessa on sellainen, mitä haluamme sen olevan. Nyt taistelimme myös, kun olimme useamman pisteen jäljessä. Meillä on hyvä tilanne, kun meillä on kaksi vahvaa passaria. Passareilla on tasainen ja hvyä taistelutilanne.

Team Lakkapää - TUTO Volley
3-1 (25-23, 25-23, 18-25, 25-22)
Koti: Gustavsson 24/+14, Aponza 16/+9, Lemola 12/+2
Vieras: Koivisto 15/+10, Kutinlahti 13/+9, Karttunen 11/+6
Ässät 7-7, syöttövirheet 24-8, torjunnat 5-10, hyökkäys% 50-38, vastaanotto% 47-51