Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani-Loimaa ja VaLePa vahvoja kotiavauksissaan välierissä

02.04.2017

Runkosarjan kärkikaksikko Hurrikaani-Loimaa ja VaLePa ottivat vakuuttavat kotivoiton ensimmäisissä valieräotteluissa sunnuntaina.

1012 katsojaa näki VaLePan ottavan voiton välierien kotiavauksessa Sampo Volleysta erin 3-0 (25-19, 25-18, 25-11). Kruununa kotijoukkueen voittoisalle esitykselle olivat torjunnat, jotka kotijoukkue vei 14-3.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Guymer, Carmody, Kunnari, Jokinen, Sivula, libero Korhonen
Sampo: Penttinen, Kaatrasalo, Väliaho, Heiskanen, Raadik, Häyrinen, libero Mutka

Ensimmäinen erä aloiteltiin tasaisesti, mutta kotijoukkueen hienoisessa johdossa. Andrus Raadikin kahdella peräkkäisellä nelospaikan hyökkäyksellä ja Aleksi Kaatrasalon ässällä Sampo kiri vielä tasoihin 18-18. Kaatrasalon syöttövirheen jälkeen Olli Kunnari sotki pahoilla aloitussyötöillä Sampon vastaanottoa ja VaLePa otti peräkkäin neljä torjuntaa; Urpo Sivula, Timo Jokinen yhden ja Jacob Guymer kaksi. Erä päättyi Guymerin ässäsyöttöön.

Toisessa erässä erän ja ottelun ratkaisu tuli 12-11 tilanteessa. Raadik ja Sivula kävivät kovaa henkien taistelua. Upi päätti ottaa niskalenkin. Ässä 13-11, ässä 14-11 ja ykköspaikan hyökkäys Timo Jokisen loistavan haun jälkeen 15-11. VaLePa purjehti erävoittoon ja viimeisen pisteen niittasi Tommy Carmody takapassista valtavalla pommilla keskiverkolta.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen vahva peli pakotti Sampon virheisiin. Plumiinustilasto VaLePalla 18/+14 ja Sampolla 7/-8. Sampo antoi VaLePalle suorilla virheillä 8 pistettä ja lisäksi VaLePa otti erään 7 torjuntaa.

Pukkipaidat onnistuivat laajalla rintamalla. Pelaajien ilmeistä ja otteista näkyi, että nyt ollaan liikkeellä tosissaan hyvällä itseluottamuksella. Urpo Sivulalle hienot tehot 16/+13, Jacob Guymer 4 torjuntaa, 3 ässää ja 3 hyökkäyspistettä. Olli Kunnarilta löytyi sopivasti kovuutta ja kikkoja hyökkäyksissä ja aloitussyötöt sotkivat vastustajan kuvioita.

Sampon Andrus Raadik oli vahva kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta joutui kolmannessa vahvasti VaLePan pihteihin. Ville Heiskanen on Kunnarin tyyppinen taituri ja pelaa kunnioitettavaa lentopalloa. Hänellä on varma vastaanotto ja hyökkäyksissä löytyy järkeviä ratkaisuja.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona ja torstaina Pielavedellä ja Siilinjärvellä. Lauantaina otellaan Vexve Areenalla.

Sami Kurttila, VaLePan päävalmentaja

- Oli yksi kauden tasapainoisimmista suorituksista. Kaveri ei saanut pisteputkia, homma toimi koko joukkueella. Vain 10 omalla virheellä pelattiin kolme erää yhteensä, se on kova luku. Koko joukkueella oli tänään pelinaamari kasvoilla. Keskiviikon ja torstain vieraspeleihin rauhallisin mielin.

Jukka Tuovinen, Sammon päävalmentaja

VaLePa oli kyllä hyvä, ensimmäisessä erässä meillä oli kolme kertaa mahdollisuus karata mutta aina päättyi omaan virheeseen. Oltiin kaikilla osa-alueilla perässä. Nyt täytyy ladata keskiviikolle uusi paukku ja ollaan parempia kuin nyt. VaLePa on sarjan paras torjuntajoukkue, joten täytyy onnistua laajalla rintamalla.

VaLePa - Pielaveden Sampo 3-0
25-19, 25-18, 25-11
VaLePa: Sivula 16/+13,Guymer 10/+8, /+
Pielaveden Sampo: Raadik 13/+2,Heiskanen 10/+5, /+
Katsojia: 1012

Ottelutilasto

Torjunta johti Hurrikaanin kotivoittoon

Hurrikaani-Loimaa voitti ensimmäisessä välieräottelussa Team Lakkapään Loimaan liikuntahallissa selvästi 3-0 (25-22, 25-18, 25-17).

Hurrikaanin paras pistemies oli aussiyleispelaaja Luke Smith (17/+15). Lakkapäältä eniten pisteitä takoi hakkuri Fredric Gustavsson (13/+0). Yleisöä Loimaalla oli 843 silmäparia.

Ensimmäisen erän Hurrikaanille toi vahva torjuntapeli. Loimaalaiset ottivat erässä yhteensä kuusi torjuntaa, kun Lakkapää onnistui tässä vain kertaalleen.

Toisessa erässä Hurrikaanin yleispelaaja Luke Smith otti hommat haltuun. Smith iski erään yhteensä 90% teholla palloa kenttään, kun kymmenestä passista yhdeksän päättyi kenttään.

Kolmannessa erässä Hurrikaani oli joka osa-alueella Team Lakkapäätä parempi. Muun muassa kotijoukkue otti neljä torjuntaa ja syötti kolme ässää, kun vierasjoukkue ei onnistunut syöttämään yhtään ässää tai torjumaan yhtään Hurrikaanin hyökkäystä.

Lakkapään poissaolot: Passari Arash Dosanjh ei pystynyt pelaamaan puolivälierässä tulleen vamman takia.

Kokoonpanot
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #13 Mikko Oivanen, #15 Matti Oivanen ja #16 Luke Smith
Team Lakkapää: #1 Matti Toivola, #3 Robert Walsh, #6 Jouni Palokangas, #8 Fredric Gustavsson, #11 (L) Jordan Or, #12 Chris Voth ja #18 Andre Brown.Jesse Mäntylä:

- Pelattiin aika vahva peli. Lakkapäällä on asteen verran kovempi syöttö, mitä Vantaa Ducksilla oli. Siinä ei ole heidän kannaltaan niin paljoa riskiä. Siellä on pieniä asioita, mitkä ratkovat pelejä. Ihan mukavalta tuntuu nostaa silloin, kun pallo nousee hyvin. Lakkapäätä vastaan pelatessa tietää aina, että on pitkä ilta edessä.

Chris Voth:

- Hurrikaani on yksi maan kovimmista syöttöjoukkueista. He antoivat meidän vastaanotolle paljon painetta. Toivottavasti kykenemme vastaamaan tähän paremmin sarjan edetessä. Ei ollut parasta peliäni. Tulossa on pitkä sarja, joten toivottavasti pystyn petraamaan myös omaa peliäni.

Luke Smith:

- Tärkeä voitto tietysti. Aloitimme hieman hermostuneesti. Lakkapää on todella kova joukkue, joka pystyy haastamaan meidät täysin. Nyt vaan palautumaan seuraavaa peliä varten. Tänään pelaaminen tuntu todella hyvältä. Kroppa oli herkkä ja se vaikutti etenkin hyppimiseen huomattavasti. Pelit muuttuvat paljon vieraskentälle mentäessä. Pyrimme palaamaan Rovaniemeltä kotiin johtaen sarjaa.

Henri Tuomi:

- Hurrikaani pelasi ihan hyvän pelin. Teimme tänään paljon pieniä asioita huonosti, joihin Hurrikaani ei pystynyt vaikuttamaan. Näiden takia tulos oli tuollainen, mitä se oli. Tänään koko jengi oli hieman hätäilevä. Kiireen kautta lyötiin palloa silmittömästi. Ei hävitty tänään parhaalla pelillämme.

Lauri Rantanen:

- Ei oltu tänään täydellisiä, mutta ratkaisevilla hetkillä olimme tarpeeksi hyviä. Luke päästi meidät monesti pahasta tämän päivän pelissä. Pelin perusasioita lähdetään tekemään hyvin ja laadukkaasti. Sitä kautta se kokonaisuus sieltä taas muodostuu. Tiedetään, että pelit Rovaniemellä tulee olemaan erilaisia mitä täällä.


Hurrikaani Loimaa - Team Lakkapää 3-0
25-22, 25-18, 25-17
Hurrikaani Loimaa: Smith 17/+15,Oivanen Mi 13/+7,Kouki 10/+7
Team Lakkapää: Gustavsson 13/+0,Voth 9/+4,Brown 7/+2
Katsojia: 843

Ottelutilasto

Kuvat

Kuvat:
Juuso Riponiemi / Hurrikaani

  Takaisin