Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani-Loimaa nousi liigakärkeen - Pieksämäellä upeat puitteet Savon kotivoitossa

01.12.2023

Hurrikaani-Loimaa kaatoi kotonaan perjantai-illan huumassa Kokkolan Tiikerit nousten liigakärkeen ja säilyttäen puhtaan kotitilinsä. Illan toisessa kamppailussa upeissa Pieksämäen Veturitallin puitteissa Savo Volley nappasi 3-1 -voiton Raision Loimusta.

Komea miljöö, komea peli - Savo Volley kaatoi Raision Loimun Pieksämäen Veturitalleilla

Savo Volleyn peli loksahtelee kohdalleen heikon alkukauden jälkeen. Nyt voittosarakkeeseen kertyi kolmas peräkkäinen voitto, kun Raision Loimu kaatui jo legendaarisella areenalla Pieksämäen Veturitalleilla. Ottelun loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 3-1 (25-22, 21-25, 25-21, 25-20).

Vieraiden hakkuri Ali Fazli oli kaksi erää lähes pitelemätön, mutta kun Savo Volley valmentaja Timo Tolvasen johdolla teki pientä hienosäätöä kolmanteen erään, muuttui pelin luonne täysin. Fazli sortui virheisiin, ja veti koko joukkueensa mukaan lievään alakuloon.

Savo Volley puolestaan ei hätääntynyt, vaikka vastustaja välillä kiri kannoille.

- Se kuuluu joukkuepelaamiseen, sanoi Tolvanen.

- Nyt osaamme paremmin käsitellä tilannetta, jossa jollain ei kulje – muut ottavat silloin joukkuetta reppuselkään.

Savo Volley oli liikenteessä vajaalla miehityksellä, sillä yleispelaajat Tiitus Vuori ja Alvi Shurdi puuttuivat joukkueesta. Yleismies Tapio Toiviainen sai siis kutsun kentälle, ja hoiti homman luotettavasti, kuten hänellä on tapana. Loimu suuntasi valtaosan aloituksista hänelle, mutta Toiviainen hoiti ne kelvollisesti 45 prosentin tarkkuudella. Suoria virheitä vastaanotossa hänelle tuli vain kaksi.

- Lentopalloilija Toiviaiseen voi luottaa kuin vuoreen, tunnusti valmentaja Tolvanen.

Hakkuri Joonas Jokela löytää koko ajan paremmin virettään, nyt syntyivät kentän korkeimmat pisteet 22/+16.

Michael Michelaulla oli hieman vaisumpi päivä – vastaanoton hän hoiti mallikkaasti.

Vastustajan valmentaja Kari Raatikainen tunnusti vastustajan paremmuuden.

- Olimme pikkuisen purjeessa koko ajan, sanoi Raatikainen.

- Erien alut olivat meille haasteellisia, emmekä päässeet pelirytmiin kiinni.

Raatikainen kuitenkin uskoi, että kokemus kasvatti.

- Jos emme tästä saaneet buustia peliimme, silloin pitää miettiä asioita uudelleen.

Kummallakin joukkueella seuraava peli painoi päälle välittömästi. Loimu suuntasi bussinsa kohti Kyyjärveä, missä se kohtaa lauantaina Kyky Betsetin.

Savo Volley puolestaan starttasi kohti Tamperetta, missä joukkue kerää hieman unta ns. kaaliin ja siirtyy lauantaina Turkuun, missä se kohtaa TUTO Volleyn.

Savo Volley - Raision Loimu 3-1
25–22, 21–25, 25–21, 25–20
Koti:Jokela 22/+16, Michelau 10/-1, Kovac 10/+6
Vieras:Fazli 22/+6, Rodriguez 10/-1, Zhbankov 9/+1

MVP:t
Tapio Toiviainen, Savo Volley
Ali Fazli, Raision Loimu

PROlibero
Jackson Holland, Savo

Katsojia 554

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Hurrikaanin kotitaika kestää - voitto hakkuri-Pettyn tykittämänä

Hurrikaani-Loimaa ei ole viidessä kotipelissään menettänyt yhtään sarjapistettä. Perjantaina nähtiin poikkeuksellisesti Greg Petty hakkurin paikalla ja hänen tehokkaan illan (24/+16) palkinnoksi kotijoukkue juhli 3-1 -voittoa sitekästi tutusti taistelleesta Kokkolan Tiikereistä.

Greg Petty,Hurrikaani:

- Tiikerit on aina vahva puolustamaan ja torjumaan. Jouduimme tänään taistelemaan kovaa pisteiden eteen. Eilen aamulla aavistelin, että kutsu hakkurin tontille saattaa tulla, ja tänään aamulla varmistui. Olen pari vuotta sitten pelannut hakkurina, joten ihan uudelle paikalle en joutunut. Santeri (Välimaa) pelasi minulle hyviä paikkoja. Ensi viikonloppuna jatketaan kahdella pelillä. Muutamia asioita pitää tarkentaa viikonloppua varten.

Oskari Keskinen,Tiikerit:

- Alussa itsellä ja joukkueella tökki. Neljäs erä olisi ollut kiva kääntää. Oma peli on tällä kaudella ollut epätasaista, mutta tänään pelattiin passarin kanssa hyvin yhteen.

Olli Kuoksa, Hurrikaani:

- Olen ylpeä pelaajista, seurasta ja tästä yhteisöstä. Vaikka ukkoja tippuu pois, pystymme pelaamaan hyvällä tasolla. Ja edelleen, emme ole hävinneet kotona yhtään peliä. Tekee hyvää lähteä ensi viikolla vierasreissulle, ne kuitenkin yhdistää ja tiivistää joukkuetta.

Mikko Keskisipilä,Tiikerit:

- Ero Hurrikaaniin tuli hyökkäyspuolella. Kahdessa ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet tekivät virheitä, mutta lopussa pelattiin oikein hyvää lentopalloa. Puolustuksia saatiin tänään paljon, mutta laatua puolustuksen jälkeiseen kosketukseen pitää saada lisää. Voimme kyllä syöttää paremmin, mitä tänään.

Hurrikaani Loimaa - Tiikerit 3-1
25–20, 22–25, 25–21, 25–21
Koti:Petty 24/+16, Rahko 14/+9, Marttila 13/+7
Vieras:Keskinen 24/+14, Mäkinen 16/+4, Leppälä 11/+10

MVP:t
Greg Pettym Hurrikaani
Oskari Keskinen, Tiikerit

PROlibero
Troy Gooch, Hurrikaani

Katsojia 626

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin