Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani, Savo Volley ja Akaa Volley voitokkaita

29.09.2018

Miesten Mestaruusliigan ensimmäinen lauantai-ilta kaudella 2018-2019 toi voitot kotijoukkueille Hurrikaanille, Savo Volleylle sekä Akaa-Volleylle.

Hurrikaani-Loimaa avasi liigakauden 3-1 -kotivoitolla rakkaasta naapuristaan Raision Loimusta. Loimaalla palannut Eemeli Kouki johti keltapaidat täyteen pistesaaliiseen koko joukkueen mainion syöttöpelin siivittämänä.

Hurrikaanin liberoksi oli pikakomennuksen saanut loukkaantumisten myötä Aleksi Mutka, jonka johdolla kotijoukkueen vastaanottopelaaminekin oli vieraita parempaa (vo% Hurrikaani 69, Loimu 43).

Kasper Vuorinen (Loimun paras):

- Eilinen VaLePa-vääntö oli meiltä hyvä. Jos tänään oltaisiin saatu samanlainen vire päälle neljännessä erässä, niin olisimme vielä voineet kääntää pelin. Mutta ei onnistuttu. Syöttöpeli oli tänään ratkaisevassa asemassa. Aina voitti se joukkue, joka sai syötön kulkemaan. Hurrikaani on vahva kotonaan. Siksi harmittaa ensimmäisen erän tappio. Siinä oli paikka ottaa etu meille, mutta lopussa Hurrikaani käänsi pelin itselleen.

Eemeli Kouki (Hurrikaanin paras):

- Hyvältä tuntuu taas päästä takaisin Loimaalle. Paljon jäi parannettavaa, mutta olen kuitenkin ihan tyytyväinen liiga-avaukseen. Aleksi Mutkan kanssa ehdittiin vetää yhdet treenit, mutta loistavasti kaveri pääsi mukaan peliin. Helppoa tässä oli vastaanotossa touhuta, kun Tomi Rumpunen nosti sormillaan tuolla tasolla.

Christophe Achten, Loimun päävalmentaja:

- Hieman pettynyt olo. Oli kova viikonloppu. Pelaajat näyttivät kahden erän jälkeen väsyneiltä. Meille eniten vaikeuksia aiheuttivat Hurrikaanista Kouki ja Rumpunen. Oivasen syötöt ratkaisivat pelin lopullisesti. Kauden alkuun kuuluu aaltoliike pelin sisällä. Siitä saatiin näyte tänään.

Jussi Heino, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Kolme pistettä on kova juttu. Kaksi ensimmäistä erää ei näyttänyt ollenkaan hyvältä. Paria asiaa muutettiin pitkällä erätauolla, ja muutenkin rauhoituttiin. Neljännessä erässä johdettiin jo 5-1, mutta sen jälkeen en ole tyytyväinen siihen, että Loimu päästettiin vielä tasoihin.

Hurrikaani-Loimaa - Raision Loimu 3-1
(25-23, 16-25, 25-16, 25-19)
Hurrikaani: Kouki 22/+14, Rumpunen 18/+13, Oivanen 13/+7
Loimu: Kaislasalo 17/+4, Lindberg 15/+7, Rumpunen 7/+4

LähiTapiolan pisteet
3 Kouki Hurrikaani
2 Rumpunen Hurrikaani
1 Lindberg Loimu

Ottelutilasto

Ottelukuvat Juuso Riponiemi

Akaa-Volley ja Tiikerit järjestivät viiden erän trillerin

Viime kaudella Akaa-Volley ja Kokkolan Tiikerit pelasivat tasaisia kamppailuja. Alkanut kausi näyttäisi jatkuvan samaan tahtiin. Joukkueet tahkosivat Akaassa täydet viisi erää ja kaikkien kehuma akaalaisyleisö sai herkkua koko rahan edestä

Ottelu oli melkoista vuoristorataa sekä joukkueilta että yksittäisiltä pelaajilta. Akaa-Volley vei lopulta ottelun lukemin 3-2 (25-20,27-29,17,25,25-23,15-12).

- Olin välillä tosi vihainen pelaajille, koska tiedän heidän pystyvän parempaan. Haluaisin meidän pelaavan kontrolloitua peliä, jossa kaikki tehdään harkiten. Tänään hosuttiin tarpeettomasti useissa tilanteissa, analysoi Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp.

Lüütsepp viittasi varmasti etenkin ottelun kolmanteen erään. Sen tilastoista löytyy erikoiset lukemat. Akaa-Volleyn vastaanotto toimi 81% tarkkuudella, mutta hyökkäysten onnistumisprosentti oli vain 46. Tiikerilauman vastaavat lukemat olivat 27% ja 70%!

- Onneksi meillä on pelaajia, joihin voin tiukoissa paikoissa luottaa. Ja esimerkiksi Aatu Pöllänen on syöttöviivalla itse paholainen. Hän toi tänäänkin vaihtopenkiltä lisää energiaa kentälle, jatkoi Akaan virolaisvalmentaja.

Kokkolan Tiikerien päävalmentaja Mikko Keskisipilä oli ottelun päätyttyä vakuuttunut siitä, että Akaa-Volley on kotonaan vahva kaikkia liigajoukkueita vastaan.

- Meillä ei kokonaisuus vielä kanna loppuun saakka. Teemme liikaa omia virheitä ja täällä Akaa-Volleyn kotisalissa se on kohtalokasta. Latvialaishakkuri Edvarts Buivids oli tänään ja tulee olemaan jatkossakin meidän ratkaisupelaajia, se ei liene salaisuus, tunnusti Keskisipilä.

Buivids saikin passari Kalle Määtältä tänään palloja päätettäväksi enemmän kuin tarpeeksi. Hakkurin saldo oli 27 pistettä yhteensä 49 passista. Akaa-Volleyn hakkuri Joni Mikkonen ei jäänyt paljoa heikommaksi: 24 pistettä 47 hyökkäyksestä.

Passarit Määttä ja Akaa-Volleyn Ville Juntura palkittiin joukkueidensa parhaina pelaajina. Molemmat kiittelivät salin tunnelmaa.

- En kyllä ole urani aikana saanut aiemmin kertaakaan pelata näin hienosti kannustavan yleisön edessä, tunnusti Juntura.

Katsomossa taputti ja huusi 375 silmäparia.

Akaa-Volley - Kokkolan Tiikerit 3-2
(25-20, 27-29, 17-25, 25-23, 15-12)
Akaa: Mikkonen 25/+16, Heiskanen 13/+5, Pitkänen 11/+7
Tiikerit: Buivids 28/+16, Kurdjashovs 17/+7, Hänninen 11/+1

LähiTapiolan pisteet
3 Juntura Akaa
2 Mikkonen Akaa
1 Määttä Tiikerit

Ottelutilasto

Savo Volleylla isännän otteet Vieremällä

Savo Volley voitti Vantaa Ducksin suoraan kolmessa erässä Vieremällä pelatussa Mestaruusliigan ottelussa. Eräpisteet kirjattiin kotijoukkueelle 25-19, 25-18 ja 26-24.

Koko ottelu oli Savo Volleyn hallintaa. Ainoastaan kolmannen erän lopulla vierasjoukkue pyrki hieman pyristelemään vastaan, mutta Miro Määttäsen kolme peräkkäistä upeaa suoritusta lopettivat ottelun.

Määttänen oli myös kotijoukkueen paras pistemies – hän keräsi 18 pistettä ja jäi 13 pistettä plussan puolelle.

Kotimaisemissaan pelannut Antti Siltala huudatti kotiyleisöä 12 pisteen verran – hän oli Savo Volleyn toiseksi paras pistenikkari.

Savo Volleyn edellisessä ottelussa Rovaniemellä loistanut libero Taichi Kawaguchi jatkoi siitä, mihin Lapin reissulla jäi. Hän nosti aloitukset jälleen liki 70 prosentin tarkkuudella, ja esitti muutaman puolustuspallon, mitkä saivat yleisöltä spontaanit aplodit kesken pallorallin.

Kotijoukkue oli vieraita parempi myös torjuntapelaamisessa. Savo Volleyn pelaajat olivat pallon tiellä pisteen arvoisesti yhdeksän kertaa, vierailla tappotorjuntoja oli kolme.

- Pelasimme tänään parempaa torjunta- ja puolustuspeliä kuin Rovaniemellä. Syöttö oli jälleen aggressiivinen, saimme muutamia ässiäkin. Suurin vaikeus meillä on, kun pelaamme johtoasemassa. Siinä tilanteessa meidän täytyy kehittää side out –pelaamistamme. Kentällä olio hyvä fiilis ja näytti olevan katsomossakin, kertoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

- Pelimme oli ailahtelevaa varsinkin hyökkäyspäässä, mutta onneksi saimme puristettua voiton. Minulla ei ollut ainakaan mitään tietoista erilaista latausta, kun pelasin entistä joukkuettani vastaan. Tänään yhteistyö passari Petteri Penttisen kanssa sujui nyt hyvin, sanoi Savo Volleyn paras pistemies Miro Määttänen.

Savo Volley pelasi koko ottelun samalla kokoonpanolla lyhyttä hakkurivaihtoa lukuun ottamatta. Yleispelaajina olivat Antti Siltala ja Miro Määttänen, keskipelaajina Jukka Lehtonen ja Aleksi Kaatrasalo, hakkurina Olli-Pekka Ojansivu (hetken aikaa Eetu Häyrinen), passarina Petteri Penttinen ja liberona Taichi Kawaguchi.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

- Luulimme, että suurimmat vaikeutemme olisivat hyppysyöttöjen vastaanotossa, mutta ongelmia olikin hyppyleijojen kanssa. Saimme oman syöttömme pysymään ruudussa kolmannessa erässä, ja vähällä oli, että olisimme saaneet erän kääntymään. Tapahtuma oli hieno ja arvostamme sitä. Kiitos, että saimme olla tällaisessa mukana.

Parhaat pelaajat:
Miro Määttänen, Savo
Thaigo Maciel, Ducks

Savo Volley - Vantaa Ducks 3-0
(25-19, 25-18, 26-24)
Savo: Määttänen 18/+13, Siltala 12/+9, Kaatrasalo 9/+8
Ducks: Maciel 14/+3, Jack 9/+1, Kankaanpää 8/0

LähiTapiolan pisteet
3 Siltala SaVo
2 Kawaguchi SaVo
1 Penttinen SaVo

Ottelutilasto

Kuvat:
Juuso Riponiemi / Hurrikaani
Akaa-Volley

  Takaisin