Hurrikaani välieriin - VaLePa ja Etta 2-1 -johtoon

10.03.2019

Miesten Mestaruusliigan ensimmäinen välieräjoukkue on Hurrikaani-Loimaa, joka hoiteli omassa puolivälieräsarjassaan 3-0 -voiton Team Lakkapäästä. VaLePa Sastamala ja Etta puolestaan ottivat omat ottelusarjansa katkolle siirryttyään 2-1 -johtoon.

Lakkapään kausi päätökseen - Hurrikaani jatkaa paalulta välieriin

Team Lakkapään loppusijoitukseksi Mestaruusliigan kaudella 2018-2019 tuli kahdeksas, kun Hurrikaani-Loimaa eteni puolivälieräparista välieriin voitoin 3-0. Kolmas ottelu oli selkästi loimaalaisten 3-0.

Lakkapään loukkaantumislista kasvoi entisestään, kun Peetu Mäkinenkin joutui jäämään sivuun sunnuntain pelistä.

Hurrikaani eteni jo kahdeksannen kerran perättäin välierävaiheeseen metsästäen myös kahdeksatta perättäistä mitalia.

Tapio Toiviainen, Hurrikaani

- Lähdimme hakemaan tulosta tähän ottelusarjaan. Saimme, mitä halusimme. Syöttöpelissä olimme vastustajaa edellä. Syöttöpelimme helpotti meidän muutakin tekemistä paljon. Otteluihin valmistautuminen oli haasteellista, koska emme tienneet vastustajan miehistöä. Lakkapään loukkaantumisten takia meidän piti keskittyä vahvasti vain omaan tekemiseemme. Oman tekemisen kautta veimma pelin ja sarjan. Seuraavaa vastustajaa emme vielä tiedä.

Niko-Matti Koskela, Team Lakkapää

- Hurrikaani oli hyvä tänään. Loimaalla he olivat vielä parempia. Heidän pelivarmuus on kyllä hienoa, eikä heidän pelinsä sakkaa missään vaiheessa. Ropposelta aivan huikea peli ja sarja. Emme onnistuneet pelisuunnitelmassamme. Hurrikaani pelasi niin hyvin, että en tiedä, olisiko se riittänyt, vaikka olisimme onnistuneetkin.

Jussi Heino, Hurrikaani

- Jännitin ennen peliä. Hämmennystä aiheutti vastustajan loukkaantumiset. Meiltä oli kuitenkin tänään kompakti peli, ja teimme työmme hyvin jokaisella osa-alueella. Hoidimme pelin fiksusti maaliin. Emme tehneet koko sarjan aikana juurikaan ns. hölmöjä virheitä. Keskittyminen pysyi hyvin omassa tekemisessä. Olen tyytyväinen oman joukkueen kontrollipeliin.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Hurrikaani oli paljon meitä parempi. Olimme runkosarjan kahdeksas Mäkisen ja McCarthyn kanssa. Ilman heitä emme pärjänneet. Ensimmäisestä erästä hatunnosto kentällä oleville pelaajille. Vastustaja oli liian kova tässä sarjassa ja tänä iltana. Kausi oli vaikea kaikkinensa. Play off -vaiheessa tippui vielä kaksi pelaajaa. Viimeisen kuukauden aikana kävi neljä miestä kokeilemassa hakkurin paikkaa. Asenne joukkueessa oli loukkaantumisista huolimatta hyvä. Arvostan todella paljon pelaajien asennetta ja työntekoa.

VaLePalle voitto - peli-ilo löytyi

VaLePa kairasi Kokkolassa tiukan väännön jälkeen 3-2 voiton. Sunnuntai-Illan kysymys oli, joko pukkipaitojen peli vapautuu ja pystyykö Tiikerit jatkamaan hurmioitunutta pelaamista edelleen. Tiukka tilanne kiinnosti myös lajitietoista tyrvääläisyleisöä, Vexve Areenalla hienosti 975 katsojaa. Tyylikkäitä tiikerikannattajia oli myös mukavasti paikalla ja tunnelma kohosi pudotuspelin arvoiseksi.

Aloitusokoonpanot
VaLePa: Esko, Siirilä, Kaurto, Suihkonen, Toimela, Sivula, Alan L
Tiikerit: Välimaa, Leppälä, Rekomaa, Hänninen, Seppänen, Buivids, Breilin L

Ottelu alkoi kotijoukkueen rauhallisena pelaamisena. Vastaanotto toimi hyvin, hyviä puolustuksia ja järkeviä ratkaisuja. Erän ratkaisu tuli tasatilanteessa 6-6. Buivids asteli syöttämään ja tyhjensi käden peräti 7 kertaa, joista kaksi ässää ja muitakaan pommeja ei kotijoukkue saanut hyvin ylös. Tiikereille 10-6 johto. Tämä sekoitti pukkipaitojen pelin, seurauksena yllättäviä helppoja virheitä. Tiikerit rallatteli erävoittoon, Leppälän peippi päätti erän.

Toinen erä jatkui kotijoukkueen kannalta surullisena, Toimela löi yhden miehen torjuntaan ja Sivulalle kaksi peräkkäistä 2-paikan hyökkäysvirhettä. Tässä vaiheessa Erik Sundberg tuli Toimelan tilalle ja loi uskoa pukkipaidoille hienoilla 4-paikan hyökkäyksillä, erän tehot 5/+5 hyökkäys 83%. VaLePa pääsi tasoihin 12-12 pikkuhiljaa. Suihkosen kova syöttö nousi vastapalloksi, jonka Sundberg päätti. Siirilä otti verkolla äijäroolia ja torjui Tiikerit tylysti peräti kolme kertaa samalla verkkokierroksella. Tiikereiden uskomaton puolustuspelaaminen Breilinin johdolla oli jo viedä uskon pukkipaidoilta. Hännisen ja Seppäsen fiksut hyökkäysratkaisut. Buivids nosti tervällä 2-paikan hyökkäyksellä Tiikerit takaa-ajoon, 23-21 VaLePalle, mutta hänen syöttövirheensä toi pukkipaidat eräpalloon. Rekomaan hyökkäyksen ja Sivulan hyökkäysvirheen myötä peli meni vielä tiukaksi 24-23. Erän sankari Sundberg päätti 4-paikan hyökkäyksellä. Erästä tuli lopulta ottelun ratkaisu.

Kolmannen erän alku oli tasainen. Kaurton hyökkäyksellä VaLePa tasoitti 9-9. Sen jälkeen Kaurto meni syöttönurkkaukseen ja viihtyi siellä peräti seitsemän syötön ajan. Pahoja syöttöjä ja Tiikereille tuli virhesuma, Buivids kaksi kertaa rajarikko, Hänninen hyökkäysvirhe, Välimaa käsittelyvirhe ja vielä yksi vastaanotto niin lähelle, että Siirilä pääsi nappaamaan torjunnan. VaLePa eteni jo 20-13 johtoon, mutta Tiikerit nousi vielä. Sundbergin hyökkäyksellä VaLePa pääsi eräpalloon 24-19. Rekomaa kavensi 24-20, Suihkonen joutui hyökkäysvaikeuksiin ja Leppälän vastahyökkäyksellä 24-22. Suihkonen kuitenkin katkaisi erän hienolla 4-paikan hyökkäyksellä.

Neljännessä erässä VaLePa yltyi todella tehokkaaseen hyökkäyspeliin, 22 hyökkäyksestä 15 pistettä ja vain kerran Tiikerit sai torjunnan. Tiikereillä 21 hyökkäystä 7 pistettä, VaLePa otti 4 torjuntaa. Lopulta Tiikereillä oli aloituskokoonpanosta jäljellä vain keskimiehet ja Breilin. Ottelun päätti Sivulan vahva 2-paikan hyökkäys.

Iloisinta VaLePan pelissä on Niko Suihkosen paluu loukkaantumisen jälkeen huipputasolle, hyvä vastaanotto ja vahva hyökkäyspeli. Tommi Siirilä alkaa olla huippukunnossa, tänään 16/+14, joista 7 tuli torjunnoilla! Erik Sundbergin tulo kentälle oli ratkaisevaa kotijoukkueen voitolle. Markus Kaurtolla oli pitkä tauko talvella, mutta nyt keskihyökkäykset alkavat olla viime kauden lennokkaalla tasolla. Mikko Esko pyöritti hyökkäyspeliä monipuolisesti hyvästä vastaanotosta.

Tiikereiden Jiri Hänninen oli joukkueensa paras peluri. Edvarts Buivids oli myös tehokas, mutta virheitäkin tuli. Niklas Breilin vastaanotti 77%:n tarkkuudella ja haki hienoja puolustuksia. Rami Rekomaa oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies.

Otteluisäntä Telilän Sähkötyö palkitsi parhaat pelaajat, VaLePa Mikko Esko, Tiikerit Jiri Hänninen.

Etta laittoi Loimun selkä seinää vastaan

Loimu ja Etta lähtivät puolivälierien kolmanteen osaotteluun 1-1 tasatilanteesta. Loimu aloitti vahvasti ja johdatti kotiyleisön pudotuspelihurmokseen ja oranssipaidat jo 19-13 johtoon, mutta sitten tapahtui jotain mikä muutti pelin kulun kertaheitolla. Etta nousi Eetu Pennasen syöttövuorolla rinnalle ja ohi. Loimun vastaanotto oli vaikeuksissa, jotka jatkuivat avauserään lopusta ottelun loppuun asti. Ensimmäisen erän loppu ja toisen erän alku menivät Ettalle murskaavin 2-17 lukemin, kun vieraiden vire repäisi toisenkin erän jo tilanteeseen 1-5. Toinen erä jatkui loppuun asti Ettan vahvan torjunta- ja puolustuspelaamisen turvin vieraiden määrätessä pelin kulun.

Kolmannen erän alkukaan ei vielä luvannut hyvää Loimulle, kun Etta karkasi siinäkin jo 1-7 johtoon ennen kun isännät alkoivat hiljalleen heräilemään. Loimu nousi tasoihin tilanteessa 11-11, kun vaihdosta kentälle päässyt hakkuri Oskari Keskinen ja Tuomas Koppanen torjuivat Eetu Pennasen hyökkäyksen. Erän ratkaisutorjunnat nähtiin hetkeä myöhemmin, kun Koppanen torjui ensin Pennasen ja heti perään Antti Ronkaisen. Erän viimeisen niitin iski Keskinen ässäsyötön muodossa.

Loimun ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun neljäs erä lähti jälleen heti alusta kallistumaan vierasjoukkueelle. Loimu yritti neljännen erän lopussa hakea rytmimuutosta tuplavaihdollakin, mutta mikään ei sunnuntaina auttanut ja Etta torjui, puolusti ja hyökkäsi Loimun kumoon luvuin 1-3 (20-25, 18-25, 25-23, 18-25).

Ottelun paras pistemies oli Antti Ronkainen, joka teki 21 pistettä. Ettan hakkuri Joonas Jokela teki yhden pisteen vähemmän. Vieraiden parhaan palkittiin kuitenkin puolivälierien parhaan ottelunsa pelannut Eetu Pennanen, joka teki 17 pistettä ja vastaanotti 68%:n tarkkuudella. Loimun paras pistemies oli Viktor Lindberg, joka teki 17 pistettä. Tuomas Koppasen 9 pistettä ilman virheitä oli Lindbergin ohella isäntien harvoja ilonaiheita kolmannessa ottelussa.

Puolivälierin neljäs kohtaaminen isketään maanantaina Raisiossa. Loimun on pakko voittaa tuo ottelu, jolloin ratkaisu siirtyy viidenteen otteluun Ouluun. Maanantain ottelun voittamalla Etta varmistaisi paikkansa välieriin.

Olli Kuoksa, Etta

- Jos meinaa keväisin mennä pitkälle, niin käyrän pitää olla nouseva koko ajan. Me tehtiin tänään 20 hyökkäyspistettä tänään enemmän kuin Loimu. Meidän hyökkäysteho taisi olla sama kuin Loimun tappoprosentti. Pennasen Eetu nosti tason kahdesta edellisestä ottelusta aika huimasti. Ja samoin myös Joonas Jokela, mutta molemmat pystyvät parantamaan vielä.

Christophe Achten, Loimu

- Tänään oli vaikeaa. 19-13 tilanteessa avauserässä valot sammuivat. Meillä oli vaikeuksia päästä henkisesti siitä yli, kun erittäin hyvän alun jälkeen tuli vaikeuksia. Olen tyytyväinen että joukkue pystyi tulemaan takaisin ja ottamaan kolmannen erän. Meillä oli vaikeuksia ja Etta paransi läpi ottelun. Meidän pelaajat haluavat matkustaa pohjoiseen vielä. Meidän pitää voittaa huomenna täällä meidän kotisalissa, mikään ei ole muuttunut

Loimu - Etta 1-3
20-25, 18-25, 25-23, 18-25
Loimu: Lindberg 17/+11, Rumpunen 10/+3, Koppanen 9/+9
Etta: Ronkainen 21/+8, Jokela 20/+13, Pennanen 17/+12

Otteluvoitot 2-1 Ettalle

Ma 11.3. 18:30 Loimu – Etta, Kerttulan Liikuntahalli, Raisio
To 14.3. 18:00 Etta – Loimu, Oulun Urheilutalo