Hurrikaani vei pisteet Kokkolasta

12.02.2020

Hurrikaani tuli ja vei pisteet Kokkolasta. Peli oli pääosin tasainen, mutta Hurrikaanin rutiini näkyi ratkaisuvaiheissa. Tiikereiden ailahteleva peli tuotti tulokseksi 1-3 (20-25, 25-21, 18-25, 17-25).

Tiikerit olivat liikkeellä täydellä vahvuudella. Hurrikaanilta oli libero Jesse Mäntylä poissa. Syynä oli valmentaja Jussi Heinon mukaan ”pieni loukkaantuminen”. Korvaavana liberona pelasi Peter Vuorinen, jota Tiikerit pommitti syötöillään.

Ensimmäisen erän alun tasaisen osuuden jälkeen Eemeli Koukin syöttöputki repi eroa mm. ässän avulla. Lopun aikaa mentiin taas likimain tasatahtia. Hurrikaanin Antti Ropponen jyräsi hyökkäyksineen, kuten koko pelin ajan.

Toinen erä alkoi Tiikereiden kannalta hyvin. Syöttöjä vaikeutettiin ja heti erän alussa Antti Leppälä teki kaksi ässää ja kasvatti eron
8-5:een. Myös Jere Mäkinen teki erän kuluessa kaksi ässää. Tiikereiden itsetunto nousi ja puolustuspeli oli hienoa katseltavaa. Hurrikaanin vastaanotto hajosi ja sitä myöten erä oli Tiikereiden hallinnassa lukuun ottamatta muutamaa tasapistetilannetta.

Kolmannen erän torjunnat antoivat Tiikereille pienen johdon heti erän alussa. Jatkossa Tiikereiden virheet toivat edun Hurrikaanille. Erässä tuli jopa kahdeksan torjuntaa, joista viisi Tiikereille. erä kuitenkin Hurrikaanille selkein numeroin.

Neljänteen erään Tiikerit lähti taistellen. Erä oli ensiksi pienessä Hurrikaanihallinnassa ja puolivälin paikkeilla Tiikerihallinnassa.
Tilanteessa 16-15 Tiikereille, Karri Kutinlahti tuli syöttämään ja teki vuorollaan yhdeksän pistettä. Niistä kaksi ässää ja neljä
Tiikerivirhettä. Syöttöputki päättyi tilanteeseen 17-24, jota myöten erä ja ottelu oli likimain valmis. Loppu oli vain odottelua.

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Tasainen hyvätasoinen peli. Molemmat pelasivat mukiinmenevää peliä. Ratkaisevan eron tuotti yksi ainoa syöttövuoro, Muuten oltaisiin salissa vieläkin (pelaamassa viidettä erää). Harvoin noin hyviä plus-pisteitä molemmilla joukkueilla. Molemmilla joukkueilla oli hyökkäyksissään järki mukana.