Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani vei viisieräisen ja Siljan Maljan

15.02.2019

Raision Loimu ja Hurrikaani-Loimaa jatkoivat perjantai-iltana Kupittaan liikuntahallissa kauden paikallispelien kaavaa vääntämällä tiukasti Mestaruusliigan sarjapisteistä ja oman paikallissarjan voitosta. Vuoristoradan lailla edenneen ottelun voittajaksi kirjattiin lopulta Hurrikaani-Loimaa luvuin 2-3 (21-25, 25-20, 13-25, 25-21, 7-15).

 Kauden aiempien tasaisten paikallisvääntöjen ansiosta Loimulla oli mahdollisuus voittaa Siljan Malja vielä viidennen erän alussa, mutta Hurrikaanin 9. piste ratkaisi lopulta kiertopalkinnon ja kauden päätösristeilyn osoitteen.

Ottelusta oli lupa odottaa korkeatasoista, sillä parketilla nähtiin peräti kuusi pelaajaa viime kuun Mestaruusliigan tähtiseitsikosta. Ottelu ei kuitenkaan noussut tasoltaan kummoiseksi. Illan paras pistemies oli Hurrikaanin hakkuri Antti Ropponen, joka teki 20 pistettä tehoin +11. Loimun yleispelaaja Viktor Lindberg teki yhden pisteen Ropposta vähemmän. Loimu oli läpi ottelun vaikeuksissa Hurrikaanin aloitussyöttöjen kanssa eikä joukkueen passareilla ollutkaan helppo tehtävä pyörittää hyökkäyspeliä. Hurrikaanista myös yleispelaajat Tomi Rumpunen ja Tapio Toiviainen sekä keskitorjuja Matti Oivanen ylsivät hyviin pistesaaliisiin.

Tomi Rumpunen, Hurrikaani-Loimaa:

- Ei tasollisesti hivellyt päätä tämä tämän päivän ottelu. En tiedä pyörikö risteily päässä vai mitä, mutta hyvä pelata tällaisia otteluita, joissa on ainakin pieni lisäpanos. Niin kauan kun syötettiin hyvin, niin oltiin hyvin keulilla. Sitten kun syötettiin heikommin ja tehtiin yökkäyksessä hölmöjä virheitä, päästettiin kaveri mukaan peliin. Nämä paikallispelit ovat hyviä siitä että jos antaa vähänkään löysää, niin kaveri tulee ja kuittaa.

Ossi Rumpunen, Loimu:

- Meillä vastaanotto oli tänään sellainen mikä ei ollut riittävän hyvä että oltaisiin päästy hyvistä paikoista hyökkäämään. Se johti hyökkäysvirheisiin. Hurrikaani syötti hyvin ja sai sillä tuhoja aikaiseksi. Heidän pitkät putket ratkaisivat eriä. Play offeja varten oli tärkeää että päästiin takaisin peliin vaikeiden vaiheiden jälkeen.

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Me kokeiltiin tänään vähän uutta ajatusta miten valmistaudutaan peliin. Sei ei ollut näkojään paras mahdollinen. Jo alkulämmittelyssä näin että tulee vaikea peli. Oli hienoa että pojat jaksoivat painia pisteet kotiin tästä. Ropposen Rane teki kovan päivätyön eikä Rumpusen panosta voi vähätellä. Ylipäätään meidän laitamiehet olivat hyviä tänään hyökkäyspuolella.

Christophe Achten, Loimu:

- Olemme pelanneet viisi kertaa vastakkain ja olemme hävinneet kolme kertaa viidennessä erässä. Hurrikaani on vahva syöttöjoukkue ja pystyvät ratkomaan viidensiä eriä sillä. Olemme pettyneitä, sillä halusimme voittaa tämän Siljan Malja -kilpailun. Olen kuitenkin iloinen siitä että pojat tulivat joka kertaa vaikeuksien jälkeen takaisin peliin.

Raision Loimu - Hurrikaani Loimaa 2-3
21-25, 25-20, 13-25, 25-21, 7-15
Loimu: Lindberg 19/+6, Rumpunen 10/+6, Guzman 9/+5
Hurrikaani: Ropponen 20/+11, Rumpunen 17/+10, Toiviainen 14/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Ropponen Hurrikaani
2 Rumpunen Hurrikaani
1 Keskinen Loimu

PROlibero
Mäntylä, Hurrikaani

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin