Seuraa meitä somessa:

Hurrikaanille viides perättäinen mitali

14.04.2016

Hurrikaani-Loimaa varmisti torstaina miesten Mestaruusliigan pronssimitalit voitettuaan LEKA Volleyn vieraissa Kuopiossa 0-3 Näin pronssiotteluiden sarja meni loimaalasille 2-0.

Mitali oli Hurrikaanin seurahistorian viides perättäinen: kolme hopeaa (2012, 2013, 2015) ja kaksi pronssia 2014, 2016. LEKA Volley oli mitalipeleissä nyt ensimmäistä kertaa.

LEKA aloitti kuusikolla, mikä oli tullut tutuksi loppukaudella eli kentälle asteli Johnson, Austin, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Hurrikaani marssitti kentälle saman kuusikon, jolla se aloitti Loimaalla: Shumov, Dolgopolov, Kouki, Alhachdadi, Oivanen ja Smith. Jesse Mäntylä liberona.

Molemmilla oli hieman vaikeuksia vastaanotossa, mutta Hurrikaani pystyi tappamaan roskapalloja tehokkaammin. Luke Smith ja Mohamed Alhachdadi murjoivat väkisin pisteitä laidoilta. LEKA ei saanut omaa hyökkäyspeliään toimimaan kovinkaan tehokkaasti Hurrikaanin vaimentaessa Kosti Shumovin esimerkillä nopeat ykköstempotkin. Hurrikaani vei erän paremman hyökkäystehonsa ansiosta lukemin 21-25.

Toinen erä alkoi tasaisesti, mutta erän puolivälissä LEKA sortui omiin virheisiin niin verkolla kuin hyökkäyksessäkin. Muuten peli oli tasaista, mutta riittävä piste-ero syntyi nimenomaan virheillä. Hurrikaani pystyi rutiinillaan ja hyvillä kakkos- ja nelospaikan hyökkäyksillä tekemään riittävästi pisteitä. Erä vieraille 21-25.

LEKA:n hieman aneeminen peli-ilme poistui pitkällä erätauolla. Kentälle asteli uusi passari ja uusi hakkuri Aleksi Kössin ja Timo Leikkaan muodossa. Parivaljakko näytti hurjaa taisteluilmettä ja tartutti sen muihinkin. Leikas tykitti syöttövuorollaan LEKA:n jo 8-3 johtoon ja Hurrikaani joutui tekemään yp-vaihdon. Luke Smith asteli vaihtoon ja tilalle tuli vastaanottojen erikoismies Tomi Mutka. Vaihto paransi vieraiden vastaanottoja ja pikkuhiljaa LEKA sortui taas omiin virheisiinsä. Erä kääntyi lopulta Hurrikaanille selvin lukemin 20-25 ja loimaalaiset pääsivät juhlimaan pronssimitaleita.

Hurrikaani pystyi pelaamaan virheettömämmin kuin LEKA ja sen hyökkäyspeli on selvästi tehokkaampaa. Nämä seikat ratkaisivat pääosin pronssimitalien osoitteen. Tälläkin kertaa parempi joukkue voitti ja onnittelut mitaleista ovat paikallaan.

Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen:

- Mahtava päättää kausi mitaliin. Ei ollut helppo kausi, kun jouduttiin tekemään valmentajavaihdoskin. Mitalit ratkesivat meidän parempaan hyökkäyspeliin. Syöttöruudussakin pysyttiin ihan hyvällä tasolla.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:

- Onnittelut Hurrikaanille pronssimitaleista. Parempi joukkue voitti. Aika tyhjä olo tällä hetkellä. Pitkä kausi takana ja seuran sekä joukkueen asettamat tavoitteet täyttyivät. Lopussa nälkä kasvoi ja kausi päättyi pettymykseen.

Ottelun parhaat pelaajat:
LEKA: Eelis Karinen
Hurrikaani: Konstantin Shumov

Hurrikaani-Loimaan pronssimiehistö
Jesse Mäntylä
Konstantin Shumov
Kasimir Vuorinen
Ryan Jay Owens
Dmytro Dolgopolov
Karri Kutinlahti
Tomi Mutka
Eemeli Kouki
Mohamed Alhachdadi
Mauri Kurppa
Tuomas Koppanen
Matti Oivanen
Luke Smith
Päävalmentaja: Lauri Rantanen

LEKA: Eelis Karinen 6/+5, Timo Leikas 9/+5, Greg Petty 9/+1
Hurrikaani: Konstantin Shumov 12/+10, Mohamed Alhachdadi 10/-1, Matti Oivanen 9/+4

Ottelun lehdistötilaisuus (video) 

Ottelutilasto

Kuvat: Vili Härkönen / LEKA Volley

  Takaisin