Seuraa meitä somessa:

Hurrikaanin ja Team Lakkapään Eurohaasteet käyntiin torstaina

06.12.2017

Itsenäisyyspäivän juhlinnat jäivät takuulla vähiin Hurrikaani-Loimaan ja Team Lakkapään lentopallomiehistöiltä, jotka valmistautuivat torstaisiin CEV Cupin kotiotteluihin. Molemmat suomalaisjoukkueet avaavat Eurokautensa näistä peleistä.

Team Lakkapää kohtaa seurahistoriansa 46:nnessä Europelissä puolalaisen Asseco Resovia Rzeszowin. Ottelu on samalla seuran ensimmäinen, jossa Normunds Veinbergs ei ole mukana pelaajana (41 kertaa) tai päävalmentajana (4 kertaa). Team Lakkapää (PerPo/Santasport) on voittanut aiemmista peleistään 20, kotonaan peräti 17 24:sta.

Hurrikaani-Loimaan vastustajaksi saapuu hallitseva Valko-Venäjän mestari Shakhtior Soligorsk. Hurrikaanille Euro-ottelu on seurahistorian 19:s. Aiemmista peleistä voittoja on 10 ja tappioita 8.

Hurrikaanin vieras tulee suomalaisittain sanottuna Salihorskin kaivoskaupungista, jota alleviivaa joukkueen nimi Shakhtior, kaivosmies. Joukkueen ylivoimaisesti tutuin nimi suomalaittain on upean uran VaLePassa Mestaruusliigassa pelannut keskipelaaja Eduard Venski.

Valkovenäläisjoukkue muodostuu lähes täysin kotimaan nimistä. Muutaman maan maajoukkuepelaajan lisäksi joukkueesta löytyy lähinnä penkkimiehen rooleista yksi ukrainalainen ja yksi venäläinen. Kovimmat valkovenäläisnimet ovat yleispelaaja Andrei Radziuk ja maajoukkueen ykköspassari Artsiom Haramykin. Myös hakkuri Uladzimir Zhyhmontin nimi on hyvä painaa mieleen.

Shakhtior on Valko-Venäjän liigassa kymmenen kierroksen jälkeen kolmantena. Se on pelannut jo neljä ottelua tällä kaudella Mestarien liigassa, jossa pudotti ensin israelilaisen Maccabi Tel-Avivin, mutta putosi ennen lohkovaihetta Tommi Siiriläkin edustamalle Perugialle 1-3, 0-3.

Otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella parin Montpellier FRA – Rhein Main GER voittajan.

Toinen osaottelu pelataan Salihorskissa 20.12.

Puolalaisjoukkue Resovia tulee Rovaniemelle uuden päävalmentajan johdolla, kun seurajohto laittoi viime sunnuntaina italialaisen Roberto Serniottin kävelemään joukkueen kärsittyä kaksi tappiota kolmessa viime ottelussaan. Rovaniemellä joukkuetta luotsaa Andrzej Kowal.

Suomalaisittain puolalaisjoukkueen mielenkiintoisin nimi on luonnollisesti Rovaniemellä kasvanut ja jo tovin miesten maajoukkueeseemme kuulunut Elviss Krastins.

- Meidän joukkueessa on 14 pelaajaa, jotka kaikki ovat ammattilaisia ja hyvin samantasoisia. Pelaavan kuusikon ja vaihtopelaajien ero on todella pieni, joten harjoituksissa on jatkuva kilpailu pelipaikoista. Taso siellä on yhtä kova kuin peleissä, Krastins totesi joukkueestaan Lapin Kansassa.

Resovian kokoonpanosta löytyy tuttuja nimiä eurooppalaiselta huipulta: Ranskaan maajoukkueen yleispelaaja Thibault Rossard, Tshekin maajoukkueen passari Lukas Tichacek, isoja pelejä urallaan pelannut saksalaishakkuri Jochen Schöps ja puolalaiskeskipelaajalegenda ja hallitseva maailmanmestari Marcin Mozdzonek.

Resovia on Puolan Plusligassa seitsemäntenä voitettuaan seitsemän peliä kahdestatoista. Viime kaudella joukkue oli liigassa neljäs.

Otteluparin voittaja saa seuraavaksi vastaansa joko Ugis Krastinsin valmentaman ukrainalaisen Barkom-Kazhany Lvivin tai serbialaisen Vojvodina Novi Sadin.

Toinen osaottelu pelataan Puolassa 19.12.

Yle Areena näyttää molemmat ottelut suorina lähetyksinä. Rovaniemeltä ottelun selostaa kello 17.55 alkaen Harri Nykänen ja Loimaalta 18.25 alkaen Toni Flink.

Team Lakkapää - Assesco Resovia Rzeszow: https://areena.yle.fi/1-4301452
Hurrikaani Loimaa. Shakhtior Soligorsk: https://areena.yle.fi/1-4301453

Suomalaisjoukkueiden Eurocupin ottelut joulukuussa 2017:
5.12. Ford Store Levoranta - PAOK (Kreikka), M Mestarien liiga 3-2
7.12. Perungan Pojat - Assesco Resovia Rzeszow (Puola), M CEV
7.12. Hurrikaani-Loimaa - Shakhtior Soligorsk (Valko-Venäjä), M CEV
12.12. HPK - Yenisey Krasnoyarsk (Venäjä), N CEV
12.12. Kralovo Pole Brno (Tšekki) - LP Salo, N CEV
13.12. KV Kastrioti Ferizaj (Kosovo) - Oriveden Ponnistus, N Challenge
19.12. Ford Store Levoranta - VfB Friedrichshafen (Saksa), M Mestarien liiga
19.12. Assesco Resovia Rzeszow (Puola) - Perungan Pojat, M CEV
20.12. Shakhtior Soligorsk - Hurrikaani-Loimaa (Valko-Venäjä), M CEV

Kuva: Juuso Riponiemi / Hurrikaani

  Takaisin