Seuraa meitä somessa:

Hurrikaanin puhdas sarja sai jatkoa - Loimu palasi voittojen tielle

23.10.2019

Hurrikaani-Loimaan puhdas tili sai jatkoa keskiviikkona, kun joukkue otti jo seitsemännen kolmen pisteen voittonsa Akaa-Volleyta vastaan. Raisiossa Loimui kellisti Vantaa Ducksin selvin numeroin.

Loimu palasi voittojen tielle

Raision Loimu sai keskiviikkona vieraita pääkaupunkiseudulta, kun Vantaa Ducks asteli ex-loimulaisen uuden päävalmentaja Juho Rajalan johdolla Kerttulan liikuntahallin parketille. Loimu oli tyly isäntä ja nousi puhtaalla 3-0 (25-18, 25-18, 25-15) kotivoitolla sarjataulukossa kuudenneksi ohitettuaan juuri Ducksin, jolla tosin on kolme ottelua Loimua enemmän pelattuna.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Windson Ferreira, joka pelasi parhaan pelinsä Mestaruusliigassa ja tehtaili 15 pistettä tehoin +13. Tamir Hershko tuki laidalta 12 pisteellä ja kesän maajoukkuekomennuksen jälkeen Loimun riveissä ensimmäistä kertaa esiintynyt Trent O’Dea keskeltä 10 pisteellä. Ducksin korkeimman pistemäärän keräsi yleispelaaja Atte Kyrölä. Hänen 13 pisteen saldosta jäi vain yhden pisteen toinen yleispelaaja Toni Kankaanpää. Molemmilta joukkueilta puuttui toinen vakiopassareista, kun Loimun matruusi Tomi Saarinen seilaa Suomenlahdella ja Ducksin Michael Millstein kärsi selkävaivoista eikä pukenut lainkaan pelivaatteita.

Juho Rajala:

Parissa ekassa erässä ihan hyvin pysyttiin mukana. Vastaanotossa oltiin pikkusen perässä. Jatkopalloja ei saada riittävästi hyökättäväksi, laiturit kyllä olisi riittävän hyvät. Israelilaispassarilla on selän kanssa ongelmia ja hakkuri Bojan Strugar oli Joona Väänäsen kanssa ensimmäistä kertaa pelitilanteessa, joten yhteistyö ei voikaan vielä olla täydellistä. Pelitahti on niin kova ettei juuri päästä treenaamaan. Toivottavasti pysyy paikat kasassa kun päivät menee vain pelatessa ja palautellessa.


Atte Kyrölä:

Tuntui että oli aika tasaväkinen matsi lukuunottamatta viimeistä erää. Tasasesti mentiin aina 17-18 pisteeseen asti. Ei saatu nostettua niin hyvin kuin olisi pitänyt, siitä syystä kunnon hyökkäyspaikat jäi vähälle. Väänäseltä hyvä peli, mutta tietysti harmittaa, että toinen passari ei päässyt kentälle mukaan ollenkaan. Libero Hassib on pelaajana on taistelija, josta saisi jokainen ottaa mallia.

Kasper Vuorinen:

Ducks tuli taistelemaan ja pari erää oli tiukkaa vääntöä. Aletaan aika hyvin olla selvillä mitä on joukkueessa kehitettävää. Windson on parantanut paljon, rentoutunut ja huumori kavereiden kanssa kopissa löytynyt, joka on pelikentillä tärkeä avain rentoon peliin. Hienoa saada lisää alueen omia junioreita mukaan, kun Ville Tuki on ollut passarina hyvin treeneissä mukana ja nyt myös pelissä. Trent O´Dea on pelannut koko kesän maailman parhaita vastaan, siinä pakostakin kehittyy valtavasti koko ajan. Hän on kovan luokan pelaaja maailmalla.

Trent O´Dea:

Mukava olla taas takaisin ja aloittaa vielä voitolla. Ensiesiintymiseksi vain viiden päivän jälkeen tämä oli ihan hyvä. Suunta on tästä vielä ylöspäin. Joukkuehenki on todella hyvä, siinä ei ole mitään negatiivista.

Ruudun ottelukooste

Ottelun parhaat pelaajat palkitsi Jouko Laakso Kemiön Myllystä:
Ducks: Toni Kankaanpää
Loimu: Trent O’Dea

LähiTapiolan pisteet:
3 Windson Ferreira, Loimu
2 Tamir Hershko, Loimu
1 Trent O'Dea, Loimu

ProLibero
Avery Aylsworth, Loimu

Ottelutilasto

Hurrikaani mursi Akaan kovan vastarinnan

Hurrikaani-Loimaan seitsemäs perättäin kolmen pisteen saalis tuli keskiviikkona Akaasta, kun se taisteli hienossa lentopalloillassa voiton isännistä 1-3 (19-25, 25-15, 32-34, 19-25).

Ottelun alkuun näytti siltä, että Hurrikaani oli nimensä mukaisesti ottanut kaikki Lounais-Suomen tuulet mukaansa. Herrat Antti Ropponen (5/+4) ja Sakari Mäkinen (5/+5) tekivät kentällä mitä halusivat. Ropposelle sattui sentään yksi syöttövirhe. Koko joukkueen hyökkäysten onnistumisprosentti oli 71!

Toisessa erässä osat vaihtuivat. Akaa-Volley sai hengen päälle Aatu Pölläsen syöttäessä ässän ja joukkue takoi palloa Hurrikaanikenttään 68 prosentin tehoilla. Erän kunkku oli Akaan hakkuri Urpo Sivula (7/+4). Enderwin Herrera jätti hänkin sormenjälkensä toimittajien ja valmentajien muistiinpanoihin. Eddy syötti ratkaisuhetkillä useita pisteitä peräjälkeen ja eräpallotilanteessa vielä ässän kaiken kruunuksi.



Pitkän erätauon jälkeen peli muuttui jälleen. Joukkueet runnoivat palloa vastustajan puolelle hyvin tasavahvasti. Tasaisuutta kuvastaa tietenkin myös se, että Akaa-Volleylla oli ensin tilaisuutensa, kun se pääsi yrittämään erän katkaisua kuuden eräpallon ajan. Ja töitä joutui tekemään Hurrikaanikin vuorostaan. Kolmas eräpallo toi lopulta tuloksen. Ratkaisupisteen löi kukapas muukaan kuin Mäkinen, jonka teholukemat erässä olivat (10/+7). Parempaan ylsi vain Sivula (11/+9).

Neljäs erä oli sekin tasainen aivan loppupuolelle saakka. Akaa-Volley oli kuitenkin lopussa ratkaisevasti heikompi hyökkäyksissään. Oliver Lüütsepp yritti vielä vaihtopenkiltä löytää lisää tehoja. Kentälle pääsivät sekä Aleksi Kaatrasalo että Joni Mikkonen ja Teemu Kuuselakin. Herättely ei tuonut tulosta. Ja ratkaisupallo kenttään jälleen Mäkisen kädestä. Tällä kerralla mies pääsi napauttamaan vastapalloon.

Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp oli tiedotustilaisuudessa hieman alla päin.

- Olisimme ansainneet yhden pisteen sen kolmannen erän voitosta. Ei auta kuin katsoa peiliin. Muutama huono ratkaisu sen erän lopussa vei pisteen Hurrikaanille. Pelasimme kokonaisuutena ottaen ihan hyvin. Pistimme kuitenkin hanttiin kärkijoukkueelle.

Hurrikaanivalmentaja Jussi Heino mainitsi ennustaneensa ottelun luonteen jo etukäteen.

- Ennustin, että peli tulee olemaan pitkä ja tasainen – yleisöön menevä koitos. Ja näinhän se meni. Kolmannen erän voitto oli luonnollisesti tärkeä tekijä. Mutta kokonaisuutta ajatellen me olimme ehkä hivenen huolellisempia ja saimme minimoitua virheet.

Parhaat pelaajat:
Akaa-Volley, Sivula
Hurrikaani, Mäkinen

LähiTapiola pisteet:
3 Krnic Hurrikaani
2 Sivula Akaa-Volley
1 Lankinen, Akaa-Volley

PRO Libero
Köykkä, Akaa-Volley

Ottelutilasto

  Takaisin