Seuraa meitä somessa:

Hurrikaanin puhdas tili sai kahdeksannen osan

27.10.2019

Hurrikaani-Loimaa on voittanut kaikki kahdeksan kauden ensimmäistä otteluaan täydellä pistesaaliilla, kun viimeisimmän voittonsa se nappasi kotonaan Tiikereistä sunnuntaina erin 3-1. Samalla Hurrikaani palasi liigakärkeen pisteellä ohi kaksi peliä enemmän pelanneesta VaLePasta. Oulussa Etta hoiteli Ducksin puhaasti 3-0 ja Akaa-Volley Hurmoksen 3-1.

Edellinen Hurrikaanin esitykseen pystynyt joukkue oli Hurrikaani itse, kun se voitti 12 ottelua perättäin kaudella 2016-2017 ja niistä yhdeksässä ensimmäisessä se ei antanut vastustajlle pisteitä.

Jussi Heino:

- Tärkeintä tästä pelistä on kolme pistettä. Tiikerit aloitti ottelun hyvin. He puolustivat erinomaisesti ja olivat jatkopalloissa hyviä. Avauserän lopulla emme olleet tarpeeksi kärsivällisiä. Tiikerien kaltaista joukkuetta vastaan pitää nimenomaan olla kärsivällinen. Loppua kohden terävöitettiin pelaamista.

Mikko Keskisipilä:

- Tänään ei ollut asenteesta kiinni. Saatiin viikonlopun Valepa- ja Hurrikaani- peleissä pelillistä oppia. Kun unohdetaan neljäs erä kokonaan, olen tyytyväinen. Toiveissa on, että saadaan Anton Välimaalle kaveriksi toinen passari. Välimaa pelaa hyvin, huomioiden ison vastuun, mutta kyllä me toista passaria silti tarvitsemme.

Antti Leppälä pelasi 300. liigaottelunsa.

Leppälän haastattelu Ruudun lähetyksessä

Lehdistötilaisuus

LähiTapiolan pisteet
3 Krnic Hurrikaani
2 Ropponen Hurrikaani
1 Toiviainen Hurrikaani

PROlibero
Vuorinen, Hurrikaani

Ottelutilasto

Juuso Riponiemen pelikuvat

Ettalle kauden ensimmäinen täyden pistesaaliin voitto

Etta löysi voittovireensä Rovaniemeltä viikolla ja jatkoi siitä sunnuntaina kotonaan nappaamalla ensimmäisen kotivoittonsa sekä kolmen pisteen saaliin Vantaa Ducksin kustannuksella erin 3-0 (25-22, 25-22, 25-19). Samalla oululaiset nousivat liigassa kahdeksannelle tilalle ohi Hurmoksen ja Lakkapään.

Rajalan veljesten paluuta Urheilutalolle oli saapunut todistamaan 585:n hengen yleisö, ja tunnelma oli areenalla heti huipussaan. Tiuhan otteluohjelman ja pitkän reissaamisen väsyttämä ankkalauma pisti Ettalle kunniallisesti kampoihin, vaikka erävoitot heille nollaa näyttivätkin.

Otteluun mahtui todellisia maratonpalloja, jotka Etta onnistui nipistämään itselleen, ja sai niistä tarvittavaa buustia erien loppuihin.

Ettan avaus: L. Jylhä, Helenius, Marttila, Niinivaara, Hänninen, Sorvoja, J. Jylhä
Ducksin avaus: Milstein, Kyrölä, Kankaanpää, Lehtonen, Vallin, Strugar, Rezai

Ducks tulikin ottelun alkuun rytinällä, ja meni kahdella peräkkäisellä pisteellä 2-0 -johtoon Ettan vielä hieman käynnistellessä koneitaan. Heti erän alkupuolella sekä yleisö että molemmat joukkueet saivat todellisen säikähdyksen, kun Jan Helenius hyökkäsi muuten erinomaisesti toimineelta kuutospaikalta suoraan torjuntaan, ja pallo kimposi suoraan Heleniuksen jalan alle. Pyllähdys oli äärimmäisen rajun näköinen, ja siinä oli ainekset pahaankin loukkaantumiseen. Helpotuksen huokaus pyyhkäisi katsomon Janne Marttilan näyttäessä lähes jo kentälle rynnänneelle joukkueenjohdolle peukkua ja Heleniuksen pompattua omin voimin pystyyn. Erän alussa suurin ero näkyi syöttöruudussa, jossa Etta onnistui pitämään syöttönsä kentässä, Ducksin hieman haparoidessa. Erän ratkaisuhetkillä Ettan parhaana palkitun passari Lasse Jylhän ehkä hieman harvinaisempi oma ratkaisu, eli toisen kosketuksen peippi, pääsi Ducksin erinomaisesti pelanneet keskitorjujat yllättämään. Erän loppua kohti myös Etta sortui kaikkiaan viiten syöttövirheeseen, mutta Ducks pisti vielä yhdellä paremmaksi, ja erä hiuksenhienosti Ettalle, päättyen Jan Heleniuksen mahtitorjuntaan.

Myös toisen erän alkuun Ducks tuli henki päällä, ja eritoten ankkojen parhaana palkittu libero Hassib Rezai pisti niin sanotusti kroppaa likoon ja myyräsi palloa palkintonsa arvoisesti. Erän alkuun mahtui paljon syöttövirheitä molemmin puolin, ja Ducks piti parin pisteen kaulansa aina kentälle syöttämään vaihdetun Mikael Kyllösen syöttövuoroon asti, jolloin Etta sai peräkkäisillä onnistumisilla pelin tasoihin. Lasse Jylhän syöttövuorolla Etta otti parin pisteen kaulan, jonka Ducksin valmentaja Juho Rajala katkaisi aikalisällä. Aikalisän jälkeen valmentaja Olli Kuoksa vaihtoi syöttämään vaikeiden syöttöjen spesialisti Juuso Kontion, joka repi eroa entisestään. Juho oli pakotettu jo toiseen aikalisään, joka ei tällä kertaa katkaissutkaan syöttövuoroa vaan Juuso pistelikin ässäsyötön. Pirteästi pelanneen hakkuri Bojan Strugarin peräkkäisillä ratkaisuilla myös Etta oli pakotettu ensimmäiseen aikalisään. Tilanteessa 21-18 vaihtopenkillä velipojan apuna toiminut Mika ”Hupiukko” Rajala yritti kädenlämpöisin tuloksin ottaa uudella tablettiteknologialla Ducksille vaihdon. Hieman yllättäen somemaagikko ei onnistunutkaan siinä ilman keltaista korttia. Noh, näitähän sattuu parhaissakin piireissä. Etta pääsi eräpalloon jo tilanteessa 24-20, mutta Ducksin kahden peräkkäisen pisteen jälkeen Olli Kuoksakin päätyi käyttämään toisen aikalisänsä. Tämänkin erän katkaisi Jan Helenius upealla kuutospaikan hyökkäyksellä.

Kolmannessa erässä alkoi aiempia tasaisemmissa merkeissä, mutta alkuun mahtui todellisia palloralleja. Erikoisuutena mainittakoon Lasse Jylhän varmistuspallo, joka Ville Sorvojan lyönnistä näytti jo painuneen Ettan kenttään, mutta niin vain Lasse puhtaalla sijoittumisella pelasti pallon peliin, ja Etta onnistui pallon myös voittamaan. Tämän tempun jälkeen Ducksin puolella tapahtui kuvainnollisesti sukupolvenvaihdos, kun kaiken kokenut yleispelaaja Toni Kankaanpää sai tehdä tilaa Kalle Kattelukselle. Etta voitti jälleen yhden maratonpallon tuoden tilanteeksi jo 13-6, ja seuraavan tilanteessa 18-10. Tämän jälkeen kentälle vaihdettu Ducksin ns. ”nuorisoketju” onnistui kaunistelemaan lukemia, mutta erää Etta ei enää luovuttanut. Kolmas erä Ettalle 25-19 ja koko ottelu 3-0. Ettalta kauden tähän asti selkeästi ehjin ottelu, ja ilman suurempia notkahduksia pelatut kolme peräkkäistä erää. Tästä on Ettan hyvä jatkaa ensi viikonlopun Lakkapää-revanssia kohden. Viikon sisään jo neljännen pelinsä pelannut Vantaan Ducks saa myös hyvin ansaitun viikon tauon ennen ensi lauantain Valepa-kohtaamista.

Ottelun parhaina palkittiin Vantaan Ducksin puolelta libero Hassib ”Fowad” Rezai ja Ettalta passari Lasse Jylhä.

LähiTapiolan pisteet
3 Sorvoja Etta
2 Helenius Etta
1 Fowad Ducks

PROlibero
J.Jylhä Etta

Ruudun ottelukooste

Ottelutilasto

Karelian Hurmos joutui taipumaan Akaa-Volleylle

Toijalan Monitoimihallin hurmos oli väkevämpi kuin Karelian Hurmos. Täydet sarjapisteet jäivät Akaaseen lukemin 3 – 1 (22 – 25, 25 – 20, 29 – 27, 25 -18).

Oliver Lüütsepp otti avaukseen hieman totutusta poikkeavan kokoonpanon. Ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella keskipelaaja Aleksi Kaatrasalo otti Panu Pitkäsen paikan. Ja Teemu Kuusela lähti laitapelaajaksi Enderwin Herreran tilalle.

Jo etukäteen tiedettiin, että ottelusta tulee tasainen. Sarjassahan Hurmos oli muutaman sijan Akaa-Volleyn alapuolella, mutta se oli alkukaudesta kiusannut muitakin yläpuolellaan olleita joukkueita.

Akaa-Volley aloitti ottelun hyvällä vastaanotolla (65%), kuten aina. Hyökkäystehot jäivät hihapelin onnistumisesta huolimatta alle kolmenkymmenen. Siinä ehkä suurin selitys siihen, että vieraat veivät avauserän. Viimeinen pallo pyörähti onnekkaasti Mikko Räsäsen syötöstä verkkonauhan kautta ässänä. Mutta se ei erää ratkaissut, vaan kotijoukkueen tehottomuus verkolla.

Kakkoserän taitekohta taisi sattua Akaa-Volleyn johtaessa 15-12. Hurmoksen hakkuri Gabdullins Matiss, joka avauserään teki kovat lukemat 10/+8, väänsi polvensa ikävän näköisesti ja joutui siirtymään katsomon puolelle. Edessä on lääkärireissu ja sen jälkeen loukkaantumisesta tiedetään enemmän. Ville Louhela sai näytön paikan ja pelasikin loppuerän virheettömästi.

Kolmatta erää mentiin aaltoliikkeessä aina loppuun saakka. Kumpikin sai vuorollaan muutaman pisteen putken ja lopulta oltiin jatkopalloilla. Urpo Sivula päätti erän lyömällä pallon Hurmoksen torjunnasta rajojen ulkopuolelle.

Neljättä erää Akaa-Volley vei hienoisesti alusta lähtien. Lüütsepp otti kentälle alkukauden vakiokokoonpanonsa sillä poikkeuksella, että Kaatrasalo jatkoi keskellä. Hieman erän lopussa kotijoukkue haparoi, mutta lopulta Sivulan hidastettu lyönti upposi keskelle kenttää.

Ehkä vielä pitää mainita, että Akaa-Volleyn liberon tontilla käväisi ottelun kuluessa farmijoukkue Lempäälän Lempon Jyri Niemi.

Hurmoksen valmentaja Aigars Birtzulis oli ottelun jälkeen hieman pahoillaan.

- Molemmat pelasivat kyllä hyvää peliä, mutta Akaa-Volley onnistui syötöissään paremmin. Onnittelut voittajalle. Odotan kovasti joukkueiden kohtaamista Joensuussa.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin hyvän ottelun pelannut passari Akseli Lankinen, joka sai edustaa joukkuettaan lehdistötilaisuudessa, kun Oliver Lüütsepp joutui kiirehtimään Tallinnan lautalle ja jätti kommentoinnin väliin.

- Odotimme tiukkaa peliä ja sellainen saatiin. Hurmos on hyvä joukkue haastaa kyllä jokaisen liigajoukkueen. Oma syöttö toimi tänään hyvin ja se auttoi joukkuetta. Tärkeät kolme pistettä kotiin, kiitteli Lankinen.

Hurmoksen passari Tuomas Karjalainen oli Birtzulisin tapaan pettynyt pelin jälkeen.

- Olemme kohdanneet kaikki liigan kärkipään joukkueet ja pystyneet haastamaan oikein hyvin. Varsinkin pelin alku on joka kerran ollut oikein onnistunut. Loppuisiko meiltä vielä bensa pelin lopussa, kun ei ole kantanut loppuun saakka. Totta kai tuo harmittaa.

Joukkueiden parhaat:
Akaa-Volley, Lankinen
Hurmos, Räsänen

Urpo Sivula pelasi 300. liigaottelunsa.

LähiTapiolan pisteet
3 Lankinen Akaa
2 Sivula Akaa
1 Räsänen Hurmos

PROlibero
Köykkä, Akaa

Immo Ruonalan pelikuvat

Ottelutilasto



Savo Volleylle nyt helmpommin Loimun päänahka

Savo Volley kohtasi Raision Loimun kaksi kertaa peräkkäin kotiottelussa. Edellinen kohtaaminen Varkaudessa päättyi kohtalaisen tiukan väännön jälkeen savolaisille 3-2, mutta toinen kohtaaminen Kuopio-hallissa oli sunnuntaina luonteeltaan erilainen.

Kotijoukkue suorastaan murskasi vastustajansa lukemin 3-0 (25-19, 25-23, 25-19).

- Jäimme jyrän alle, totesi Raision Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen, joka kokosi joukkueensa Kuopio-hallin takanurkkaan varttitunnin kestäneeseen palaveriin heti ottelun päätyttyä.

- Hyvää oli, että henkisesti hieman paransimme loppua kohti, mutta rentous, mikä siitä tuli, tuli liian myöhään.

- Minä kuitenkin välitän ja rakastan jokaista pelaajaamme, ja kestämme yhdessä nämä vaikeatkin hetket, pohti Vuorinen tulevaa.

Kotijoukkueen valmentaja Jukka Tuovinen oli tyytyväinen varsinkin joukkueensa syöttö- ja hyökkäyspeliin.

- 3-0 kotivoitto, ei siihen voi olla pettynyt. Etukäteen painotin syöttöä ja hyökkäystä, ja ne toimivat, mutta oli vielä liian hätäistä varsinkin kaksi ensimmäistä erää, sanoi Tuovinen.

- Kentän liikkuvuutta pitää vielä parantaa, ja freeball-hyökkäyksiin (missä pallo tulee helppona pallona omalle puolelle) meidän täytyy saada lisää tehoja.

Savolaisten tehomies oli hakkuri Lelu Ojansivu, joka teki ottelun aikana vain kaksi virhettä. Teholukemat hakkurilla olivat 21/+19. Pisteistä kolme tuli ässäsyötöllä.

Tilastot näyttävät, että joukkueiden välinen ero syntyi pitkälti hyökkäysprosenteista, jotka merkittiin kotijoukkueen hyväksi 64-42. Ensimmäisessä erässä Savo Volleyn hyökkäysprosentti oli huima 71.

Passari Fedor Ivanov pyöritti hyökkäysarsenaliaan mukavasti, vaikka vastaanotto ei ollut libero Josh Ayzenbergiä lukuun ottamatta läheskään täydellistä.

LähiTapiolan pisteet
3 Ojansivu Savo
2 Määttänen Savo
1 Ayzenberg Savo

PROlibero
Ayzenberg, Savo

Ottelutilasto

  Takaisin