Seuraa meitä somessa:

Iida Pöllänen naisten Mestaruusliigan Läpimurtopelaaja

06.05.2023

LP Kangasalan 18-vuotias yleispelaaja Iida Pöllänen on valittu naisten Mestaruusliigan kauden 2022-2023 Läpimurtopelaajaksi. Ääniä annettiin naisten Läpimurtopelaajien suhteen kaikkiaan reilut 1500 kappaletta. Näistä Pöllänen sai reilun kolmanneksen. Toiseksi eniten äniä sai Arctic Volleyn Miia-Maria Mäkikyrö ja kolmanneksi eniten Hämeenlinnan Lentopallokerhon Sofia Lehto.

Läpimurtopelaajat äänestettiin yleisön toimesta nyt viidettä kertaa. 1989-2015 valinta oli nimeltään ”kauden tulokas” ja 2016-2018 Läpimurtopelaajan valitsi Lentopalloliitto.

Pöllänen pelasi kahdella edellisellä kaudella jo Mestaruusliigaa Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueessa, mutta nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurajoukkueessa LP Kangasalan riveissä.

Pöllänen teki runkosarjassa 11.4 pistettä pelaamiaan otteluita kohden syöttäen 19 ässää ja otaten 26 torjuntaa. Pudotuspeleissä pistekeskiarvo nousi peräti 16,3:een, ässiä syntyi 17 ja torjuntoja tuli tilille yhdeksän. Pöllänen oli pisteissä erää kohden pudotuspelien viidenneksi paras pisteentekijä sekä ässästilaston kakkonen.

Pöllänen on mukana naisten maajoukkueryhmässä ja jatkaa ensi kaudella LP Kangasalan liigajoukkueessa.

Iida Pölläsen ajatuksia palkinnosta, kaudesta ja tulevasta

Mitä Läpimurtopelaajaksi valinta sinulle merkitsee?

- Valinta merkitsee minulle paljon, enkä uskonut tulevani valituksi. Tämä antaa taas paljon lisämotivaatiota tulevaan. Iso kiitos kaikille äänestäjille!

Millainen kausi 22-23 oli sinun osaltasi omalta kannaltasi ajateltuna?

- Kausi yllätti positiivisesti. Sain paljon odotettua suuremman roolin ja nautin saamastani vastuusta. LP Kangasala osoittautui erittäin sopivaksi paikaksi ja seuraksi. Olen etuoikeutettu saadessani kuulua niin hienoon ja turvalliseen yhteisöön.

Mitä mielessä kesälle 2023?

- Ainakin alkukesä menee maajoukkueleireillä ja siitä tavoitteena tietenkin päästä joukkueeseen ja kisoihin asti. Muuten kehittää heikkouksia sekä vahvistaa vahvuuksia ja valmistautua uuteen kauteen.

Mitä ajatuksia ensi kaudesta?

- Innolla odotan millainen joukkue kasaantuu ja että päästään taas yhdessä harjoittelemaan. Joukkueena tietenki tavoitteena parantaa viime kauden sijoitusta. Itsellä tavoitteena kehittyä niin taidollisesti kuin henkisesti pelaajana ja saada tasaisuutta omaan tekemiseen.

Mitä ajattelet kokonaisvaltaisesti lentopallourastasi juuri nyt?

- Nyt edetään hetki ja kausi kerrallaan ja päällimmäisenä tietenki tavoite pysyä terveenä. Tavoitteet ja unelmat kulkee
koko ajan kirkkaana mielessä ja niitä kohti edetään.


Kauden Läpimurtopelaajat naisten Mestaruusliigassa

2016 Piia Korhonen
2017 Ronja Heikkiniemi
2018 Suvi Kokkonen
2019 Iina Andrikopoulou
2020 Nea Haatainen
2021 Saana Lindgren
2022 Neea-Maria Joki
2023 Iida Pöllänen

  Takaisin