Isännät kovia sunnuntaina - Tiikerit ja Akaa-Volley voittoihin

02.01.2022

Vieraista ei ollut kuin kiusaajan rooliin sunnuntaina, kun Akaa-Volley ja Kokkolan Tiikerit ottivat vuoden toisena päivänä vuoden avausvoittonsa. Toijalassa TUTO-Volley poistui pisteittä paikalta ja samoin joutui tekemään Kokkolassa Vantaa Ducks.

Railakasta lentopalloa - pisteet jäivät Akaaseen

Akaa-Volley sai vuoden ensimmäiseksi vieraakseen TuTo Volleyn Suomen Turusta. Akaalaiset olivat tasaisen kamppailun tiimellyksessä terävämpiä hyökkäyksissään ja ottivat lopulta selkeän 3 – 0 voiton.

Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari vastaili tuttuun rauhalliseen tapaansa Ruutu + -toimittajan kysymyksiin ennen peliä.

- En ollut huolissani loppusyksyn otteluruuhkasta. Meillä on sen verran laaja rosteri, että kaikki saavat tarpeen tullen huilata riittävästi. Toisaalta tuollaiset härkäviikot takaavat, että jossakin välissä on sitten myös rauhallisempi jakso, jolloin voimme keskittyä harjoitteluun.

Kunnarilla on mielenkiintoinen kevät edessään. Mikäli toissakevään keskeytynyt liigakausi jätetään huomiotta, niin mies on jäänyt ilman mitalia muistinsa mukaan viimeksi vuonna 2012.

- Ilman muuta mitali on joukkueemme minimitavoite tällekin keväälle.

Akaa-Volley lähti peliin varsin odotetulla kokoonpanolla: laidoilla Mikkonen ja Kollo, keskellä Pitkänen ja Sinkkonen, passarina Välimaa, hakkurina Sivula ja liberona Köykkä. TUTO Volley kokemusta ja nuoruutta: laidoille Kouki ja Rumpunen, keskelle Kutinlahti ja Vuorenmaa, passipuuhiin Toivola, hakkuriksi Koivisto ja liberoksi Siliämaa.

Valitettavasti koronapandemia on toistaiseksi autioittanut akaalaisten kotisalin katsomon. Joukkueet esittivät sanalla sanoen raikkaan lentopallo-ottelun, jota oli ilo seurata paikan päällä. Palloa lyötiin reilusti, puolustus toimi verkon molemmin puolin, purnaukset olivat vähissä ja pelaajien hymy herkässä.

Ensimmäisessä erässä TUTO hiipi parhaimmillaan lähinnä Akaan epäonnistumisten vuoksi neljän pisteen johtoasemaan 14 – 18. Passari Anton Välimaalle ja yleispelaaja Kristo Kollolle sattui kauden mittaan koko ajan harvinaisemmaksi käynyt lukuvirhe eikä Kollo ehtinyt Välimaan tiukkaan kuutospaikan passiin mukaan. Lisäksi hakkuri Urpo Sivulan näyttävä rajahyökkäys kakkospaikalta hipaisi antennia.

Erän kalkkiviivoilla Akaa-Volley tuli kovalla syötöllä vieraiden rinnalle ja ohi. Viimeisen pallon tappoi joukkueen kapteeniJoni Mikkonen. Kuten eräpisteet 25-23 kertovat, ykköserä oli erittäin tasainen. Ainoa ero tilastoista löytyy hyökkäyssarakkeesta. Akaa oli tehokkaampi lukemin 65% - 49%.

Kakkoserästä on pakko nostaa esiin Akaa-Volleyn Kollo. Laituri hyökkää rohkeasti epätarkoistakin passeista. Mies ei aivan turhaan kuulunut Viron EM-kisojen miehistöön. Toinen todella näyttäviin suorituksiin yltänyt oli Köykkä. Libero heitti kahteen otteeseen hihalla selkä verkkoon päin ja monta metriä kentän ulkopuolelta aivan nappipassin nelospaikan hyökkääjälle. Kummastakin Akaa-Volley kirjautti pisteen.

Kolmenteen erään TUTOn valmentaja Ruslan Zhbankov otti Rumpusen tilalle Karttusen ja Vuorenmaan tontille Camilon. Evät nuo vaihdot sen paremmin kuin erän puolivälin tuplavaihtokaan tuonut vieraille uutta potkua. Akaa-Volley kiri tämänkin erän lopussa kovalla syötöllä vastustamattomasti loppuun saakka. Viimeisen pisteen sai takoa kenttään loistavan pelin pelannut Kollo.

TUTO Volleyn parhaana palkittu Kouki oli joukkueensa tekemiseen tyytyväinen.

- Kyllä tästä pelistä jäi tappiosta huolimatta ihan positiivinen fiilis. Joukkueen suoritusvarmuutta kun saadaan kohennettua, niin pudotuspeleihin on mahdollisuus vielä nousta. Etenkin jatkopallot pitää pelata huolellisemmin.

Akaan Välimaa taas oli voitosta huolimatta hieman kriittisempi.

- Pieni tauko minusta näkyi meidän pelissämme. Tavoitteena on ei enempää eikä vähempää kuin mestaruus ja se on ihan realistista. Kunhan vastaanotto toimii, pystyn käyttämään keskipelaajia mieleni mukaan ja Upi antaa koko ajan hyviä neuvoja eri tilanteisiin.

Akaa-Volley - TUTO Volley

3-0 (25-23, 25-20, 25-19)
Koti:Kollo 19/+13,Sivula 13/+2,Sinkkonen 7/+5
Vieras:Kouki 10/+3,Koivisto 9/+3,Rumpunen 4/+1
Ässät 3-3, syöttövirheet 13-14, torjunnat 4-4, hyökkäys% 53-34, vastaanotto% 63-51

Joukkueiden MVP:t
Kristo Kollo, Akaa-Volley
Eemeli Kouki, TUTO Volley

Voitto Köykkä, Akaa-Volley

Katsojia: 0

Ducksille ei tuliaisia Kokkolasta

Tiikerit ja Vantaa Ducks kohtasivat Kokkolassa toistamiseen tällä kaudella. Kaikki kolme pistettä jäivät myös tällä kerralla Kokkolaan. Tiikerit voitti 3-0, erät 25-23, 25-19 ja 25-21.

Ottelun alussa nähtiin muutama ässäsyöttö. Antti Leppälän ässällä Tiikerit johtoon 5-2. Vieraiden Alek Rastamo syötti kaksi ässää: 4-5 ja 5-5. Tiikerit johti 6-5, mutta sitten heräsi ankkalauma, joka lähti karkumatkalle. Joona Väänäsen ässällä 13-9.

Ducks johti myös muun muassa 16-12 ja 20-16. Tiikerit nousi tasoihin, kun Oskari Keskinen iski 19-20 ja heti perään torjunnan kautta 20-20. Keskinen syötti myös ässän: Tiikereille 23-22.

Keenan Sanders iski vieraat tasoihin, mutta kotijoukkue oli vahvempi. Teemu Lahden järkevällä sijoituksella 24-23 ja lopuksi kolmikko Jere Mäkinen/Rami Rekomaa/Joska Försti torjui 25-23.

Toinen erä alkoi Rekomaan syöttövuorolla, 2-0 Tiikereille. Lauri Lehtonen syötti vaikean ja Sanders iski vastapallosta 3-3. Rastamon illan kolmas ässä: 5-4 vieraille.

Antti Leppälän syöttövuorolla Tiikerit nousi ohi ja karkumatkalle. Jere Mäkinen iski pinnoja tasaiseen tahtiin: 16-10. Tiikereiden 14-9 oli myös Mäkisen käsialaa, mutta sitä edelsi Rekomaan huikea haku vaikeasta paikasta.

Erä oli täysin kotijoukkueen. Ducks selvitti kolme eräpalloa, mutta ei enää neljättä.

Kolmas erä alkoi tasaisesti, mutta Tiikerit sai pientä etumatkaa ja oli koko ajan niskanpäällä. Marko Määttänen syötti kaksi ässää, Ducks nousi tilanteeseen 21-23. Tiikerit otti aikalisän, jonka jälkeen Ducks teki hyökkäysvirheen ja Mäkisen ässä päätti erän ja ottelun.

Ottelu pelattiin ilman yleisöä.

Oskari Keskinen, Tiikerit (palkittiin):

-Peruspeliä meiltä. Oltiin ehkä napsun verran kaveria edellä joka osa-alueella.
-Alussa oltiin jäljessä, mutta luotettiin omaan perustekemiseen.
-Peleistä tietynlainen pohja katoaa, kun pelataan ilman yleisöä.

Alek Rastamo, Ducks (palkittiin):

-Ei pysytty tahdissa mukana. Tiikerit oli parempi.
-Alussa oli pientä hurmosta, mutta sitten meidän taso laski ja Tiikerit puolestaan paransi.
-Tiikerit on epämukava vastustaja.
-Viikonlopun kahdesta pelistä voitettiin yksi, eli tavoitteesta saavutettiin 50 prosenttia.

Mika Rajala, Ducks:

-Tiikerit pelaa epämiellyttävää lentopalloa. Välttävät torjuntaa ja löytävät reiät kentästä.
-Tiikerit syötti hyvin ja puolusti hyvin. Meillä ei ollut paras vastaanottopeli.