Seuraa meitä somessa:

Iskun jalka nousi kaasulta hyvän alun jälkeen

02.11.2017

Rantaperkiön Isku aloitti torstaina Sastamalassa terävästi, mutta puhtaalla pelillä etenevä VaLePa nousi lopulta täyteen pistesaaliiseen erin 3-1 (20-25, 25-18, 25-15, 25-15).

Ottelun alku oli VaLePalle nihkeä. Isku eteni nopeasti 4-0 johtoon. VaLePa onnistui vielä pääsemään tasoihin, mutta 15-15 tilanteen jälkeen Isku otti piikkipaikan. Erä päättyi Nico Nurmesniemen hyökkäykseen. Ensimmäisessä erässä kotijoukkueelle tuli peräti 14 miinuspistettä, 10 suoraa virhettä ja 4 kertaa Isku torjui VaLePan. Isku puolestaan pelasi rohkeasti ja vain viidellä virheellä. Iskun onnistujia olivat Tomi Mutka ja Matti Hietanen. VaLePan hyökkäyspeli oli hakkuri Urpo Sivulan varassa.

Toisessa erässä VaLePa onnistui karsimaan turhat virheet ja erää edettiin selkeässä VaLePa johdossa. Hyökkäysonnistumisia tuli Upin lisäksi Markus Kaurtolle ja Olli Kunnarille. Iskun vahvin oli keskimies Ilari Toimela.

Kolmas erä oli varsin selvää pukkipaitojen hallintaa. Erän erikoisuuksia olivat Upin 8 peräkkäistä syöttöä ja Mikko Eskon 4 torjuntaa saman etukenttäkierroksen aikana. Ero oli suurimmillaan 22-7. Sitten selkäruoto vähän oikeni ja Tatu Härkösen ja Simo Puttosen syöttövuoroilla ero kaventui. Erä kuitenkin selkeästi kotijoukkueelle.

Neljäs erä oli taas tasaisempi, mutta silti selkeää VaLePa hallintaa. Alkupelissä loistanut Matti Hietanen alkoi väsyä ja vaisusti aloittanut Erik Sundberg pelasi vahvan erän. VaLePa antoi enää kolme pistettä omilla virheillä vastustajalle.

Olli Kunnari pelasi erinomaisen pelin ja onnistui tärkeillä hetkillä. Urpo Sivulan hakkuripeli oli vahvaa. Mikko Eskon pelinrakentelu 59%:n vastaanotosta loi hyökkääjille erinomaisia hyökkäyspaikkoja. Puolustuspelissä VaLePa oli selkeästi vastustajaa etevämpi. Florian Ringseis ei ole mikään räiskyvä libero, mutta tekee työnsä eleettömän rauhallisesti ja varmasti niin puolustuksessa kuin vastaanotossa.

Matti Hietanen aloitti loistavasti, mutta väsymyksen myötä virheiden määrä kasvoi. Parhaiten lopulta selvisi Tomi Mutka. Neljännessä erässä peliin tullut Mika Mäntylä toi joukkueeseen lisää hyökkäysvoimaa.

Otteluisäntä Levorannan Autoliike palkitsi parhaat pelaajat, VaLePa Mikko Esko, Isku Matti Hietanen.


Sami Kurttila, Valepan päävalmentaja
- Isku tuli hyvin peliin sisään ja homma kävi. Eka erä menee minun piikkiin, kokeiltiin sellaista mitä ei olla paljon reenailtu. Sitten palattiin tuttuun ja pelaajatkin heräsivät pelaamaan. Ottelusumaakin vois tuijotella mutta on niitä ennenkin ollut. Nyt on harjoiteltu kovaa ensi viikon isoa peliä silmällä pitäen. Silloin meidän pitää tietysti pelata hyvin mutta ei tarvitse tehdä mitään mitä ei osattaisi.

VaLePan paras pelaaja Mikko Esko

- Oli hankala peli kun lähtö oli huono. Hyvä oppitunti että ei nämä mene kävellen läpi. Tosi paljon virheitä ensimmäiseen erään, varmaan enemmän kuin monesti kolmeen erään. Voitto on tärkein. Nyt pieni huili, seuraavaa kauan odotettu Mestarien liigan karsintapeli ensi keskiviikkona.

Oskar Muurinen, Iskun päävalmentaja

- Ajattelin että meillä voisi olla sauma yllättää kun VaLePalla väkisinkin ajatus karkaa helposti tulevaan europeliin. Se harmittaa miten helposti jalka nousi kaasulta kahteen viimeiseen erään eikä saatu niitä yllätyspisteitä.

Iskun pelaaja Matti Hietanen

- Peli-ilme oli alussa raikas mutta sitten annettiin peli turhan helposti pois. Maajoukkuetason kavereita kun toisella puolella joukkueellinen, niin käyttävät tilaisuuden heti kun sen saavat.

LähiTapiolan pisteet
3 Kunnari VaLePa
2 Esko VaLePa
1 Sivula VaLePa

VaLePa - Rantaperkiön Isku 3-1
20-25, 25-18, 25-15, 25-15
VaLePa: Kunnari 17/+12, Sivula 17/+9, Sundberg 9/+2
Rantaperkiön Isku: Hietanen 14/-1, Mutka 12/+6, Toimela 7/+5
Katsojia: 487

Ottelutilasto

  Takaisin