Jännittävä viisieräinen trilleri JymyVolleylle Kuopiossa

25.09.2021

Kaksi erää JymyVolleylle, kaksi seuraavaa Puijo-Wolleylle ja ratkaisuerä taas vieraille. Näin eteni kauden avaus Kuopiossa ja pistajaosta isomman potin otti mukaana JymyVolley erin Puijo Wolley - Jymy Volley 2-3 (20-25, 17-25, 25-16, 25-16, 8-15)

Puijon naiset saivat vieraakseen Nurmon Jymyn lauantain kauden avaukseensa. Puijo aloitti kokoonpanolla passari Venla Hyttinen, hakkuri Sanni Määttä, keskellä Pilvi Kettunen sekä kapteeni Eveliina Smolander ja yleispelaajina Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä, liberon tonttia hoitamaan Petra Sahlberg. Nurmo marssitti kentälle passari Mila Viljasen, hakkuriksi Katariina Salmisen, yleispelaajina Riikka Valkonen sekä Diana Lundvall, keskellä Sara Niemi ja Sanni Rantanen, liberona Laura Penttilä.

Ottelun alku oli hermostunutta kotijoukoilta. Vastaanotto haparoi eikä syöttöön saatu riittävää painetta. Nurmo sai jo alussa pelattua itselleen turvallisen eron, jonka se piti loppuun saakka. Erä vieraille 20-25. Erän ratkaisijoina Nurmolla yleispelaajakaksikko.

Toinen erä ja samat kentälliset jatkoivat. Peli jälleen alusta asti Nurmon otteessa vielä edellistäkin selkeämmin. Puijon syöttö-vastaanotto pelaaminen oli edelleen vaisua ja vaikeutti liiaksi omaa hyökkäyspelaamista. Erä selvästi Nurmolle 17-25.

Pitkän erätauon jälkeen ottelu jatkoi samaa kulkuaan ja Nurmo vei alkuerää selvästi. Erän puolivälissä aikalisä passarivaihto ja sisuuntuminen. Emilia Kääntä asteli syöttöruutuun ja pisti niin myrkyllistä syöttöä kerta toisensa jälkeen ja niin Puijo nousi rinnalle ja ohi. Pelin suunta kääntyi täysin ja Puijo hallitsi peliä siitä eteenpäin. Pihla Pohjola vielä Pilvi Kettusen tilalle syöttämään ja Nurmon vastaanotto suli lopullisesti. Erä Puijolle 25-16.

Neljännessä erässä Anni Toivonen jatkoi passarin paikalla ja Pihla Pohjola keskitorjujana ja Nurmo pelasi edelleen samalla kokoonpanolla. Puijon hyvä ja agressiivinen peli-ilme säilyi edellisestä erästä ja syöttö pysyi painavana. Nurmo ei pystynyt vastaamaan koventuneeseen syöttöön ja Puijo erävoittoon selvästi 25-16.

Viides erä ja tasainen alku, molemmilla peli hermostunutta ja sekavaa. Puijo sortui liikaa virheisiin ja Nurmo sai rikottua Puijon vastaanoton ja hyökkäsi rohkeasti Diana Lundvallin kautta. Erä selvin numeroin 8-15 vieraille, ja ottelu 2-3 Nurmolle.

Syöttö-vastaanotto pelaaminen oli ratkaisevassa roolissa pelin tuloksen kannalta ja tänään Nurmo oli siinä himpun verran parempi. Nurmon parhaana palkittiin yleispelaaja Diana Lundvall 20+9 ja kotijoukkueelta palkinnon vei hakkurina pelannut Sanni Määttä 17+8. Nurmo lähtee viettämään vapaapäivää kun taas Puijo matkaa Pihtiputaalle LiigaPlokin vieraaksi.

Diana Lundvall, Jymy

- Aloitimme mielestäni hieman hermostuneesti. Pääsimme kuitenkin nopeasti mukaan peliin ja lopulta voittoon saakka.

Sanni Määttä, Puwo:

- Hermostuneisuutta puolin ja toisin, ja tiukka peli niinkuin Nurmon kanssa aina.

Kari Raatikainen, Jymy

- Kolmannessa erässä johdimme peliä 15-10, jolloin menetimme pelin pahaan paikkaan. Kun vastaanotto petti katosi syöttökin sen jälkeen. Meidän peli tuli vaikeaksi. Tulimme kuitenkin takaisin viidennessä erässä ja saimme voiton, jotka lopulta ratkaisevat.

Jukka Lehtonen, Puwo:

-Kahdessa ensimäisessä erässä oli syöttömme kateissa. Kun se Emilian syöttävuorolla löytyi toisen erän lopussa, aukesi peli meillä muutenkin. Anni toi hyökkäyspeliin nopeampaa tempoa, ja laadukkaampien passian kautta saimme tehoja hyökkäyksiinkin. Kaikesta näki, että kyseessä oli kauden ensimmäinen matsi. Nostan hattua Nurmon viidennen erän agressiivisille hyökkäysratkaisuille. Niillä yleensä voitetaan viidensiä eriä.

Puijo Wolley - Jymy Volley
2-3 (20-25, 17-25, 25-16, 25-16, 8-15)
Puwo: Kääntä 19/+9, Määttä 17/+8, Hujanen 15/+2
Jymy: Lundvall 20/+9, Valkonen 20/+5, Rantanen 11/+9
Ässät 13-14, syöttövirheet 13-9, torjunnat 11-12, hyökkäys% 41-37, vastaanotto% 33-34