Seuraa meitä somessa:

Joki ja Marttila kauden Läpimurtopelaajat - Aro kauden liiga liigatuomari

10.08.2022

LP Kangasalan Neea-Maria Joki ja Hurrikaani-Loimaan Luka Marttila ovat kauden 2021-2022 Mestaruusliigan Läpimurtopelaajat. Kauden liigatuomari on puolestaan Kenneth Aro. Läpimurtopelaajat valittiin yleisön ja liigatuomari pelaajien toimesta.

Kauden läpimurtopelaaja, miehet
Luka Marttila, Hurrikaani-Loimaa

18-vuoden ikäisenä ensimmäisen liigakautensa aloittaneen Luka Marttilan ensimmäinen liigakausi oli heti todella vahva läpilyönti kotimaisen lentopallon huipputasolle miehissä. Hurrikaani-Loimaata edustava Marttila teki ensimmäisellä liigakaudellaan runkosarjassa peräti yli 13 pistettä ottelua kohden ollen 12:nneksi paras pistemies ja 16,5 pistettä pudotuspeleissä ollen niiden kuudenneksi paras pistemies. Marttilan vire kesti upeasti läpi kauden ja nuorukainen esiintyi liigassa kuin olisi pelannut siellä jo vuosia.

Kauden Läpimurtopelaaja on valittu vuodesta 2016 lähtien, tätä ennen 1989-2015 palkinto kulki nimellä vuoden tulokas. Valinta suoritetaan yleisöäänestyksellä. Marttila palkittiin tällä kaudella myös kauden poikajuniorina.

Kauden läpimurtopelaaja, naiset
Neea-Maria Joki, LP Kangasala

Sekä hakkurina että yleispelaajana esiintynyt Neea-Maria Joki teki läpimurtonsa Mestaruusliigassa 17-vuotiaana hopeajoukkue LP Kangasalan paidassa. Edelliskaudella Kuortaneen ryhmässä Joki teki jo itseään tunnetuksi niin liigassa kuin nuorten maajoukkueissa, mutta päättyneellä kaudella kovassa finaalijoukkueessa Joen otteet nousivat vielä selkeämmin esille. Monipuolinen urheilija, jonka kehitystä on upeaa seurata jatkossakin.

Viime vuonna Joki palkittiin kauden naisjuniorina.

Kauden Läpimurtopelaaja on valittu vuodesta 2016 lähtien, tätä ennen 1989-2015 palkinto kulki nimellä vuoden tulokas. Valinta suoritetaan yleisöäänestyksellä.

Kauden liigatuomari
Kenneth Aro

Liigapelaajien äänestämänä Kauden liigatuomarin palkinto on erityisen arvostettu. Itsekin pelaajana Suomen mestarina Kenneth Aro ymmärtää pelin hengen mainiosti nyt jo erittäin kokeneena tuomarina.

Aiemmin Aro on palkittu kauden erotuomarina kolmasti (2009, 2014, 2018) sekä kauden liigatuomarina kahdella edelliselläkin kaudella (2020, 2021). Aro on palkittu myös kauden beach volley erotuomarina 2004.

  Takaisin