Seuraa meitä somessa:

JymyVolley meno hyytyi Pölkyn käsittelyssä - Puijo Wolley haki OrPosta voiton ja Cupin Final 4-paikan

03.12.2023

Naisten Mestaruusliigan viikko pätettiin Kuusamossa edelleen täydellisellä pistesarakkeella etenevän Pölkyn voittoon pisteittä jatkavasta JymyVolleysta koneen lähdettyöä yskien käyntiin. Orivedellä Puijo Wolley otti toisena naisten joukkueen paikan helmikuun alussa pelattavaan Suomen Cupin Fina 4:iin sarjapisteiden lisäksi.

Lähtökohdat otteluun olivat kutkuttavat. Voitot aikaisemmista peleistä olivat tasan 1–1, ja tällä ottelulla pelattiin samalla paikasta Suomen cupissa Final Fouriin.

Puijo Wolley vei pelin selkeästi 3–0. Ottelu ratkesi lähinnä OrPon tekemiin virheisiin. Puijo voitti +/- tilaston 31–8, Puijo voitti myös joukkueen tasaisuudella. Kuusikossa pisteentekijöitä olivat Räsänen 13, Tikka 11, Palmer 10, Kääntä 9, eli tasaisuus oli voimaa tällä kertaa. Joukkueen parhaana palkittiin passari Liina Räty, joka jakoi passeja tasaisesti pelaajille.Kotijoukkueen jarru oli päällä koko ottelun. Mikä lienee syynä, mutta peli ei vaan auennut. Uusi hakkuri Milka Stijepic aloitti ottelun vahvasti, mutta passimäärä tippui ottelun edetessä. Milkan pisteet 7. OrPon paras pisteentekijä Teija Vuorenmaa, mutta Teijallakin +/- meni pakkaselle -2. Sinänsä kotijoukkuekin teki pisteitä tasaisella rintamalla, mutta virheiden määrä oli niin suuri, että Puijo purjehti selkeään voittoon.

Lehdistötilaisuus Ruudun lähetyksessä


OrPo - Puijo Wolley 0-3
28–30, 22–25, 12–25
Koti:Vuorenmaa 11/-2, Aronen 9/+5, Mursula 8/+4
Vieras:Räsänen 13/+7, Tikka 11/+7, Palmer 10/+7
Katsojia: 313

MVP:t
Emilia Putkisaari, OrPo
Liina Räty, Puijo Wolley

PROlibero
Emilia Putkisaari, OrPo

Katsojia

Ottelukuvat

Ottelutilasto

JymyVolley aloitti vahvasti Pölkkyä vastaan - peli kääntyi koko ajan enemmän kuusamolaisille

Pölkky ja JymyVolley tarjosivat varsin yleisöön menevän kamppailun sarjapisteistä, mutta ottelun loppua kohti Pölkky osoitti selkeasti paremmuuden vieden kauden kahdeksannen täyden sarjapisteen voiton suoraan kolmessa erässä. Pölkyltä ottelusta sivussa olivat libero Netta Tolvanen ja yleispelaaja Madeline Palmer.

JymyVolleyn valmennuksesta vastasi kahden vuorokauden pikakomennuksella edelliskauden päävalmentaja Aleksi Mutka.

Sarjataulukon viimeisenä oleva JymyVolley aloitti rohkeasti ottelun ensimmäisen erän. Annika Koivuniemen kahdella hyökäyspisteellä lukemat oli 2-2. Pölkyn ensimmäinen piste tuli vierasjoukkueen torjunnan verkkovirheellä ja toinen Amiya Jonesin keskihyökkäyksellä. Jymyn hakkuri Jada Burse vei ässäsyötöllä vieraat pisteen etumatkalle ja hänen syöttövuorolla tilanne oli jo 2-9. Kotijoukkue kiri etumatkaa kiinnin ja pääsi ensi kerran tasoihin Jonesin keskihyökkäyksen jälkeen lukemissa 20-20. Carlyle Nusbaum huudatti kotiyleisöä torjunnalla, joka vei kotijoukkueen 22-21 johtoon. JymyVolley taisteli edelleen ja Koivuniemi tasoittkin lukemat 22-22:een. Nusbaumin hyökkäyspisteen jäkeen vieraat tekivät hyökkäysvirheen ja kotijoukkue pääsi eräpallotilanteeseen 24-22. Erä päättyi Jonesin keskihyökkäyksellä 25-22. Ensimmäisessä erässä nähtiin runsaasti virheitä molemmilta joukkueilta (9/8).

Toisen erän alkupuoli oli todella tasaista pelaamista aina lukemiin 10-10. JymyVolleyn keskipelaaja Deja Robinson esitti varsin ilmavia keskihyökkäyksiä. Pölkyn karkumatka käynnistyi Lexi Pollardin hyökkäyksellä ja Nusbaumin ässäsyötöllä. Pölkky vei erää Linnea Malisen pisteellä 19-13. Eräpallotilanteessa Cortney VanLiew huusi passia Joanna Kalliselta ja hän päätti erän hyökkäyspisteellä lukemiin 25-19.

Pölkky johti kolmatta erää Malisen torjunnan jälkeen 12-2. JymyVolleyn peli hajosi kotijoukkueen vyöryttäessä. Veda Mansikkaviita tui ottelun alun passarina pelanneen Julia Junnilan tilalle ja ero kutistui jonkin verran käyden kuudessa pisteessä lukemissa 21-15. Kolmas erä ja samalla koko ottelu päättyi vieraiden hyökkäysvirheellä lukemiin 25-16.

Carlyle Nusbaum, Pölkky:

- Ottelun alku oli vaikea. Aikalisällä Sotiris rauhoitti pelaamistamme. Sofia ja Joanna antoivat hyvin passeja ja meidän muulta joukkueelta tuli hyvin tukea. Omaan peliin en ole täysin tyytyväinen. Uskon että pystymme hyvin harjoitusten kautta loppuvuoden peleissä hyviin suorituksiin ja kun pelaamme joukkueena samalla tavalla kuten kauden tähänkin asti. Sitten pääsemme joulutauon aikana hieman rentoutumaan.

Annika Koivuniemi, JymyVolley:

- Peli lähti hyvin käyntiin ja pelasimme kaksi erää hyvällä energialla. Teimme liikaa omia virheitä ja meidän pelissä on vielä kehitettävää. Suurin ero oli hyökkäyksisä ja puolustuksissa. Huomenna lähdemme pelaamaan hyvällä energialla.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- Meillä oli alussa vaikeuksia vastaanotossa ja Nurmo hyökkäsi hyvin palloja kenttään. Teimme ensimmäiseen erään yhdeksän virhettä. Aikalisien jälkeen kuitenkin vain kaksi virhettä. Usea joukkue tulee tänne pelaamaan ilman paineita ja he pelaavat maksimitasollaan. Löysimme oman fokuksemme ja hetkemme. Tavoitteena oli saavuttaa 3-0 voitto. Keskitymme nyt seuraavaan viikkoon. Seuraava viikko on meille tärkeä harjoittelun kannalta, koska sen jälkeen emme ehdi harjoittelemaan vaikean otteluohjelman takia.

Aleksi Mutka, JymyVolley:

- Ensimmäisen erän lopussa oli isoja palloja ja Pölkky paransi erän loppua kohti. Meidän pitäisi pystyä pelaamaan korkealla tasolla erän hyvästä alusta loppuun asti. Pelasimme kaksi erää hyvällä asenteella ja pelaajat antoivat kaiken energian kentällä. Seuraavaan peliin lähdemme tavoitteena voitto, kuten se pitää olla tavoite jokaiseen otteluun lähdettäessä. Pidän näistä pohjoisen kierroksista ja huomenna on odotettavissa taas mielenkiintoinen peli.

Lehdistötilaisuus Ruudun lähetyksessä

Pölkky Kuusamo - JymyVolley 3-0
25–22, 25–19, 25–16
Koti:Nusbaum 19/+12, Jones 12/+8, VanLiew 10/+4
Vieras:Burse 11/+2, Robinson 10/+7, Koivuniemi 9/+2
Katsojia: 402

MVP:t
Carlyle Nusbaum, Pölkky
Annika Koivuniemi, JymyVolley

PROlibero
Juulia Jäppinen, Pölkky

Katsojia

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin