Seuraa meitä somessa:

JymyVolley otti odotetut pisteet Kuortaneelta

25.01.2022

JymyVolley lisäsi takuulla budejetoidut kolme pistettä pistepussiinsa ja kasvatti eron kuudennella tilalla pudotuspeliviivan alle kahdeksaan voitettuaan Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen tiistain ainoassa liigaottelussa 3-1. Kuortaneelle avauserän voittaminen oli samalla kauden ensimmäisen erävoitto.

Vieraat tulivat ensimmäiseen erään rytinällä. Rohkeat ja riskillä vedetyt syötöt tuottivat tulosta, ja kotijoukkue oli välillä hätää kärsimässä nuorten kuortanelaisten kanssa. Erän ratkaisijaksi nousi Ida Pöllänen, joka astui syöttövuoroon ja paukutti joukkueensa tilanteesta 17-18 jo pisteen päähän erävoitosta. Emännät sisuuntuivat, ja tarvittiin peräti kuusi eräpalloa ennen kuin Kuortane kuittasi voiton erästä.

Toisessa erässä vieraat tulivat syöttövirheillään kotijoukkueen tueksi. Erä selkeästi kotijoukkueelle. Kolmanteen erään Kuortane sai ryhdin takaisin, ja seurasi kuin varjo pisteen, kahden päässä kotijoukkuetta aina erän loppuun saakka. Syöttövirheet jatkuivat, ja emännät kuittasivat erän kotiin. Neljättä erää kotijoukkue vei seitsemästä pisteestä eteenpäin. Kuortane ei onnistunut saamaan omaa peliään käyntiin, ja pisteet jäivät kaunistamaan JymyVolleyn pistesaldoa.

JymyVolley, Laura Penttilä:

- Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä, mutta sitten tuli (Ida) Pölläsen syöttövuoro ja se muutti käytännössä koko erän. Vastustajalla oli tänään huikea syöttö. Ottelu ratkesi siihen, että me paransimme ensimmäisen erän jälkeen ja vastustaja alkoi tehdä enemmän virheitä. Me taas löysimme hyökkäykseen enemmän ratkaisuja. Omaan vastaanottooni en ole ihan tyytyväinen. Olen saanut tuotua vastaanottoon niitä asioita, joita maajoukkueleirillä opin, mutta koko ajan pitää työstää niitä enemmän. Se on pitkä prosessi.

Kari Raatikainen:

- Sanoin pelaajille ottelun jälkeen, että peli on aika vaikeaa, jos meillä on paljon hävittävää. Paine kasvaa. Vastustaja lähti pelaamaan hyvin ja varsinkin alkuun syöttö oli oikeasti vaikea. Oikeastaan siinä kävi loppujen lopuksi niin, että syöttö oli myös heille surma. Kun vastustaja teki 20 syöttövirhettä, helpotti se meidän pelaamistamme. Olen varma, että kolmas erä olisi mennyt heille, mikäli virheitä olisi ollut puoletkin vähemmän. Vastustajan hyökkäys oli kovalla tasolla, olisi tarvittu vain hiukan lisää malttia. Meiltä puuttui alkuun ehkä hiukan rohkeutta, pelasimme pikkusen varovasti. Kaikki kunnia Kuortaneelle ensimmäisestä erästä.
Meillä oli kolmas peli kuuteen päivään, mutta jos aiomme menestyä ja mennä eteenpäin, on tällaiseenkin pelirytmiin hetkellisesti totuttava. Kritiikkiä pitää antaa sille, että pelejä on liian paljon, joskin taustalla on myös korona. Ilman sunnuntain siirtynyttä Helsinki-peliä tahti olisi ollut inhimillinen, mutta kyllähän tämä aika kovaa on, kun pelataan amatööriporukalla.


Iina-Reeta Kaikkonen:

- Meidän oma peli meni tänään erittäin hyvin siihen nähden, miten vaikea alkukausi on ollut. Meillä on ollut tosi paljon sairastumisia ja loukkaantumisia. Tänään pääsimme peliin hyvin mukaan. Oma peli meni ihan hyvin, vaikka se olikin aika vaihtelevaa. Ollaan jauhettu syöttöä ja treenattu sitä, ja tänään pystyimme tekemään omaa peliä. Se näkyi siinä.

Nikolas Buser:

- Olen todella, todella iloinen siitä suuresta loikasta, jonka me tänään teimme. Meidän hyökkäyksemme oli ensimmäisessä ja toisessa erässä todella korkealla tasolla, parempi mitä se on ollut aikaisemmin. Syöttöä emme onnistuneet saamaan tänään sisään. Aiemmin pelasimme paljon, mutta meillä oli tammikuussa jakso, jonka aikana pystyimme keskittymään harjoitteluun, ja se näkyi tänään pelissä. Otimme pelissä seuraavan askeleen eteenpäin kaikilla osa-alueilla.

- Toivon, että tytötkin ovat tyytyväisiä tähän peliin. Kun katsoin heidän silmiään ottelun jälkeen, näin siellä paljon pettymystä ja he ajattelivat, että olisimme voineet tehdä enemmän ja olisimme voineet syöttää paremmin. Siellä oli tuli, siellä oli nälkä, ja se on hyvä. Me teemme työtä koko ajan parantaaksemme.

JymyVolley - Kuortane 3-1
22-25, 25-15, 25-22, 25-16
Koti:Lundvall 14/+6,Valkonen 12/+3,Aro 11/+7
Vieras:Pöllänen 16/-2,Rasinperä 15/+3,Kaikkonen 14/+8
Ässät: 7-11, syöttövirheet 8-20, torjunnat 9-3, hyökkäys% 46-43, vastaanotto% 37-30.

Joukkueiden parhaat pelaajat
Iina-Reeta Kaikkonen (Kuortane)
Laura Penttilä (JymyVolley)

PROlibero
Laura Penttilä (JymyVolley)

Ottelutilasto

  Takaisin