Seuraa meitä somessa:

Kalle Kattelus jatkaa Vantaa Ducksissa

29.05.2023

Kalle Kattelus jatkaa liigauraana Vantaa Ducksin paidassa jo kahdeksatta kauttaan.


-”Oon seonnut laskuissa jo muutama kausi sitten.” Vantaa Ducksissa jatkavalle Kalle Kattelukselle tuottaa vaikeuksia nimetä mones kausi hänellä alkaa. Seuran tiedotusosastolla on onneksi tutkivan journalismin erikoisryhmä, joka otti asian selvitettäväkseen. Yleispelaajana vuosi vuodelta kehittyneelle Kalle alkava kausi on jo kahdeksas. Ja Katteluksen veljesparin vanhempi versio täyttää syksyllä vasta 25 vuotta.

Kalle joutui jatkosopimuksen tekemisen jälkeen Ducksin tiedotuksen kysymysten ristituleen. Viime kauden viimeisessä pelissä tunnuit olevan elämäsi vedossa. Pelasit upean game five-pelin KyKy-Betsetiä vastaan. Millaisen Kalle Katteluksen ankkafanit näkevät tulevalla kaudella?

- ”Taas ollaan yksi kausi kokeneempia ja ensi kaudella uskon, että vastuun määrä ei tule ainakaan pienentymään, joten aion tehdä kaikkeni, että joukkue menestyisi mahdollisimman hyvin.

Jujusi kehittyvät kausi kaudelta tehokkaammiksi. Milloin teet päätöksen, että kokeilet jujua?

– ”Päätös siitä miten lähdetään hyökkäämään riippuu suuresti tilanteesta. Esimerkiksi se, että en ole kentän pisin pelaaja vaikuttaa hieman siihen, ettei joka tilanteesta voi lähteä halkaisemaan palloa. Jos vastustajalla sattuu olemaan keskari puolustamassa 5 paikalla nii voi olla että joku kikka saattaa olla vähä herkemmässä.”

Täytät syksyllä 25 vuotta. Missä iässä yleispelaaja on parhaimmillaan?

– En osaa sanoa, mikä olisi paras ikä yleispelaajalle, näen kuitenkin että omalla kohdallani kokoajan on menty eteenpäin ja paras kunto on vielä edessä.”

Nyt saat kerrankin kehua itseäsi. Mitkä ovat lentopallon pelaajana 3 selkeintä vahvuuttasi?

– Pituudesta huolimatta sanoisin, että hyökkäämisen suhteen valikoima on aika monipuolinen. Olen kentällä yleensä myös aika rauhallinen sekä tasainen suorittaja ja koen sen auttavan joukkuetta tiukemmissa tilanteissa.”

Sinulla tuskin pelaajana on heikkouksia, niin löytyykö edes yksi?

– En sanoisi niinkään heikkouksia, mutta fysiikan suhteen täytyisi pystyä kehittymään lisää.

Voisiko Vantaa Ducks tehdä Mestaruusliigassa Kokkolan Tiikerit. Nousta mitaleille omalla pelitavallaan ilman ison egon omistavia tähtipelaajia?

– Tottakai uskon sen olevan mahdollista, mutta tulevaa kautta on vielä hieman vaikea lähteä ennustamaan, sillä joukkueen rakentaminen on vielä aika lailla kesken. Muutaman oikeanlaisen palasen löydyttyä uskon, että Ducks tulee olemaan ikävä vastus

Maistuuko punttien nostelu kaltaisellesi atleetille?

– ”Maistuu hyvinkin ja fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen tullaan varmasti keskittymään tarkemmin tulevana kesänä.”

Mikä fiilis sinulla on tulevasta kaudesta? Jäikö viime kaudesta jotakin hampaiden koloon?

– ”Luonnollisesti jotain täytyykin jäädä hampaankoloon, mikäli joukkue pudotuskarsinnoissa kauden jälkeen pelasi ja siltä osin on paljon parannettavaa. Tämän lisäksi joukkueemme kärsi paljon erilaisista loukkaantumisista viime kauden aikana joten toivotaan, että niiltä tulevalla kaudella vältyttäisiin. Tulevaan kauteen lähden hyvillä fiiliksillä ja ainakin porukka, ketä nyt kesätreeneissä on ollut, niin ovat motivoitunutta sakkia ja valmis tekemään töitä.

Jos sinun pitäisi parantaa markkinointiguruna Vantaa Ducksin brändiä, niin mitä tekisit?

– ”Markkinointiguruna jatkaisin varmaankin samaan tyyliin, mitä seurassa on aikaisemmin toimittu. Pelaajasopimuksia on vähä vaikea julkaista, jos semmoisia ei ole.”

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

  Takaisin