Karelian Hurmos pelasi hurmoksessa ja pudotti Savo Volleyn Suomen cupista

10.10.2018

Savo Volleyn tie Suomen cupissa katkesi tylysti Joensuussa, kun 1-sarjalainen Karelian Hurmos takoi nopeaan tahtiin taululle kotijoukkueen voittolukemat 3-0 (25-23, 25-17, 25-20).

Valmentaja Jukka Tuovinen uskoi, että ottelun käänsi kotijoukkueelle Savo Volleyn huono valmistautuminen.

- Treeneissä näytti vielä kaikki hyvältä, mutta pelissä teimme heti ensimmäisissä palloissa räikeitä hyökkäysvirheitä. Vastustaja syttyi siitä pelaamaan nimensä mukaisesti hurmiossa, ja ottelua on sen jälkeen vaikea kääntää, sanoi Tuovinen.

- Pelasimme pehmeästi, valmistautuminen ei onnistunut. Hävisimme ennen kaikkea hyökkäyspelissä.

Kotijoukkue oli selvästi parempi varsinkin torjuntapelissä, sillä se otti kolmeen erään kaksitoista tappotorjuntaa, kun Savo sai niitä aikaiseksi vain viisi kappaletta.

Libero Taichi Kawaguchillakin oli synkkä päivä – hän teki vastaanotossa hänelle epätavallisia virheitä.

Jukka Tuovinen yritti vaihdoilla saada aikaan piristystä, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Passarina aloitti Fedor Ivanov, jonka tilalle toiseen erään tuli Petteri Penttinen. Ivanov tuli kentälle jälleen kolmanteen erään.
Yleispelaaja Antti Siltala ei ollut joukkueen mukana, ja Olli-Pekka Ojansivu istui penkillä jalka paketissa.

Kentällä yleispelaajista häärivät Andrus Raadik, joka ainoana pelasi omalla tasollaan, sekä Miro Määttänen, joka joutui antamaan tilaa Jere Heiskaselle.

Savon farmijoukkue Pielaveden Sammosta hakkuriksi oli otettu Timo Leikas, joka pääsi toisessa erässä kentällekin. Hänkään ei tuonut kaivattua ryhtiä savolaisten pelaamiseen.

Illan toisessa miesten cupottelussa Karhulan Veikot taisteli urheasti Vantaa Ducksin isäntänä, mutta joutui antautumaan 0-3 (19-25, 23-25, 21-25).