Kärkinelikon karkumatka kasvaa - Savo ja Tiikerit voittoihin

06.12.2019

Miesten Mestaruusliigan neljännen ja viidennen joukkueen ero on nyt jo peräti 14 pistettä. Savo Volley sekä Tiikerit voittivat itsenäisyyspäivän kamppailunsa, mutta VaLePakin nappasi pisteen Kokkolasta.

Savo Volley retronakin voittoisa

Savo Volley ja Oulun Etta juhlistivat itsenäisyyspäivää pelaamalla yhden erän Kiuruveden liikuntahallilla suorastaan nostalgisissa tunnelmissa. Tapahtumasta oli karsittu pois kaikki nykyajan kommervenkit, kuten musiikki, ledimainokset, huutava selostaja. Joukkueet olivat pukeutuneet retromallisiin asuihin – myös tuomarit esiintyivät kokovalkoisissa.

- Tuntuu melkein, että pelaajat olivat jopa keskittyneempiä, kun oli hiljaisempaa, arveli vierasjoukkueen valmentaja Olli Kuoksa.

- Pitää varmaan kokeilla tätä joskus uudestaan.

Itse otteluun ja pistejakoon erilaisuus ei vaikuttanut, ja ensimmäisessäkin erässä taisto oli tuimaa.

Toiseen erään palattiin normaalikäytäntöön.

Täydet sarjapisteet jäivät Savoon, eikä Ettasta ollut tällä kertaa savolaisten haastajaksi. Lukemat kirjattiin 3-0 (25-23, 25-20, 25-14).

Ottelun savolaishahmoja oli kaksi. Passari Fedor Ivanov juoksutti vastustajan torjuntaa mielensä mukaan, vaikka vastaanotto ei perjantaina ollutkaan paras mahdollinen.

Yleispelaaja Miro Määttäsen syöttö ja hyökkäys olivat huikean tehokkaita. Yhdestätoista tarjotusta passista hän tappoi kymmenen. Ässäsyöttöjä hänelle kirjattiin viisi – kotiyleisön mielestä niitä oli jopa yksi enemmän. Määttänen urakoi myös vastaanotossa, ja siitäkin hän suoriutui kelvollisesti.

- Meillä oli ottelussa paljon hyviä asioita, sanoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

- Esimerkiksi Miron syöttö on parantunut. Aiemminkin hän on syöttänyt kovaa, mutta varsin usein syöttöputki on päättynyt virheeseen. Nyt virheitä ei tullut.

Vastustajan valmentaja Olli Kuoksa allekirjoitti kotijoukkueen hyvän syöttövireen.

- Savon syöttö yllätti meidät. Ei niinkään hyppysyöttäjät, vaan leijat.

Vastustajan paras pistemies oli maajoukkueessakin esiintynyt Jan Helenius, joka keräsi pisteet 11/+5.

Savo Volley valmistautuu ensi keskiviikkona pelattavaan CEV cupin kotiotteluun Romanian mestaria Arcada Galatia vastaan.

- Olemme hieman keventäneet harjoittelua jo viikon verran, kertoi Jukka Tuovinen.

3 Mättänen Savo
2 Ojansivu Savo
1 Ivanov Savo

Josn Ayzenberg Savo

Kokkolassa pitkä kaava - makea kotivoitto

Itsenäisyyspäivän kunniaksi Tiikerit ja VaLePa pelasi pidemmän kaavan mukaan. Ottelu päättyi erin 3-2 (25-20, 13-25, 25-21, 21-25, 15-13). Erät eivät olleet veljeksiä keskenään.

VaLePan yleispelaajista Erik Sundberg ei käynyt kentällä, vaan Olli Kunnari pelasi koko ottelun. Pisterohmuja tarkasteltaessa, molemmat joukkueet onnistuivat etenkin keskeltä.

Ensimmäisen erän VaLePa aloitti vahvasti mennen saman tien johtoon 3-0. Erä jatkui kuitenkin tasaisena, kunnes Antti Leppälä siirtyi syöttövuoroon tilanteessa 15-15. Leppälä puolusti takakentällä kaksi peräkkäistä VaLePan hyökkäystä ja siitä seuraava hyökkäys päätyi VaLePan virheeksi. Tiikerit sai hengen päälle ja VaLePa menetti keskittymisensä. Leppälän ja Oskari Keskisen syöttövuoroilla Tiikerit siirtyivät johtoon 22-16. Siitä VaLePa ei toipunut ja erä Tiikereille.

Toinen erä alkoi tasaisesti, mutta tällä kertaa VaLePa otti isännän roolin. Jonkin aikaa Tiikerit roikkuivat kyydissä, mutta viimein David Petterssonin syöttövuorolla Tiikerit tekivät virheitä ja erä oli selkeästi VaLePan.

Kolmannessa erässä Tiikerit siirtyi johtoon etenkin Jiri Hännisen kuutospaikan hyökkäyksillä. Niitä tuli kolme kappaletta ja Tiikerit meni johtoon 7-4. Olli Kunnarin syöttövuorolla VaLePa kiri tasoihin 10-10. Siitä jatkettiin tasaisesti. Erän loppu oli myös Niko Suihkonen vastaan Jiri Hänninen kaksintaistelua. Suihkonen mm. torjui Hännisen ja heti perään Hänninen löi yli Suihkosen torjunnan ym. Erän lopussa Suihkonen joutui vaihtoon ja Hänninen puolestaan teki erän päätöspisteen.

Neljännessä erässä David Pettersson tuli korkealta ja kovaa. Jiri Hänninen jatkoi kuutospaikan hyökkäyksiään. Syöttövirheitä tuli molemmin puolin, mutta etenkin Tiikereiltä. Erän alku oli taas tasaista. Jälleen David Petterssonin syöttövuoro repi eron, jonka VaLePa piti erän loppuun saakka.

Viides erä lähti liikkeelle VaLePan ollessa kuskin paikalla. Pitkään VaLePalla oli 5 pisteen johto. Alkaen tilanteesta 3-8 ja tilanteeseen 6-11 saakka. Tiikerit terästäytyi ja yleisö mylvi tukeansa. Jiri Hänninen iski pisteitä peräkkäin ja Rami Rekomaan syöttövuorolla tuli kaksi ässää, josta VaLePan peli sekosi. Tiikerit kampesi ohi ja vei erän ja ottelun.

Janne Kangaskokko, VaLePa:

- Meillä oli tänään heikko laitahyökkäys. Meinaattiin voittaa keskihyökkäyksillä koko peli. En tiedä mitä tapahtui lopussa. Ei voi
noin monta palloa sössiä, vaikka olikin paineita. En tiedä mikä oli syynä. Voi olla väsymystä, liian hurja ottelutahti. Juttelen
kotimatkalla pelaajien kanssa.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Tiesin, ettei VaLePa ollut tänään ihan parhaimmillaan. Oltiin syksyllä aika lähellä voittaa kärkijoukkueita. Nyt saatiin palkinto siitä, että harjoitusten myötä onnistuttiin voittamaan yks niistä.

T 9-14, Ä 5-3, SV 9-13, H% 41-44, VO% 45-52

Tiikerit: Hänninen 29/+20, Rekomaa 12/+7, Leppälä 10/+6
VaLePa: Karjarinta 16/+12, Suihkonen 16/+1, Pettersson 15/+10