Seuraa meitä somessa:

Kasper Vuorinen Loimun uusi päävalmentaja

18.04.2019

Raision Loimu on solminut päävalmentajasopimuksen komean pelaajauransa tähän kevääseen päättäneen Kasper Vuorisen (34-v.) kanssa. Vuorinen oli vielä päättyneellä kaudella toinen Loimun passareista, mutta hän on panostanut jo uransa aikana paljon myös valmennusuran valmisteluun.

Kahtena edellisenä kautena Loimua valmentanut Christophe Achten solmi viikko sitten kahden vuoden sopimuksen Saksan Bundesliigaan. Viime kaudella valmennuksessa Achtenin oikeana kätenä toiminut tilastovalmentaja Ari-Heikki Kulmala jatkaa Loimussa myös Vuorisen valmennustiimissä.

Kasper Vuorinen valittiin helmikuussa naisten maajoukkueen valmennustiimiin päävalmentaja Tapio Kangasniemen apuvalmentajaksi. Tällöin ei vielä ollut varmuutta oman pelaajauran jatkumisesta syksyllä, mutta päätös kypsyi kevään edetessä.

- Mestaruusliigasta lopetti tänä keväänä monta pitkäaikaista pelaajaa, myös meidän Loimu-legenda Super-Ossi, joten kausi oli jollain tavalla yhden aikakauden päätös. Omalta kohdalta jonkinlainen siirtymä oli jo käynnissä naisten maajoukkueen apuvalmentajapestin myötä ja ylipäätään omien opintojen osalta jo pitkään. Olen valmistautunut valmentamiseen pelaamisen ohella jo ainakin vuosikymmenen ja käynyt hakemassa oppia monesta paikasta. Huomasin kauden jälkeen lomalla, että välillä tiedostamatta löysin itseni ajattelemasta valmennusasioita enemmän kuin pelaamisasioita - tuo oli yksi merkki siitä, että ehkä alitajuisesti haluaisin jo valmentaa. Lisäksi monina viimeisinä pelaamiskausina laitoin merkille asioita, joita kenties voisi tehdä paremmin, kommentoi Vuorinen.

Pitkän pelaajauransa aikana loimaalaislähtöinen analyyttinen passari kiersi kotimassa Hurrikaanin, Muuramen Lentopallon ja Kokkolan Tiikereiden kautta Loimuun. Ulkomaan ammattilaiskentiltä kokemusta karttui Iranista, Saksasta, Tshekistä ja Itävallasta. Ulkomaan pelivuosien aikana Turusta tuli Vuorisen kesien kotipaikka ja Raisiosta ja Loimusta suomalainen pelillinen koti.

- On kunnia ja iso asia, että saan aloittaa seuravalmennusuran täällä. Olen kiitollinen Loimulle tästä mahdollisuudesta, että se alkaa heti päävalmentajana. Haluan johtaa ja ottaa vastuuta. Tämä ei hirvitä, vaan pikemminkin en malta odottaa, että se alkaa. Olen nöyrä ja valmis tekemään valtavan määrän töitä. Loimussa valmentamisessa on paljon hienoja piirteitä, kuten pitkä historia ja hieno yhteisö talkoolaisista faneihin, kehuu ”Kappe” Vuorinen.

Vuorisen päätöksen taustalla yhtenä isona tekijänä oli jo viime kauden aikana junioripuolelle kylvetty siemen. Loimussa lähdettiin rakentamaan lentopallossa jotain hyvin ainutlaatuista, kun seurassa tulee olemaan sama valmennustapa F-ikäisistä miesten edustusjoukkueeseen asti. Vuorinen teki Loimun junnujen kanssa yhteistyötä koko viime kauden. Yhteistyössä syntyi Raision Loimu juniorit ry:lle kattavat valmennuslinjaukset, joita on jo lähdetty viemään käytäntöön. Tätä työtä jatketaan edelleen, jotta kaikki
pääsisivät samalle sivulle ja ajan kuluessa muodostuu siis todellinen Loimulainen polku, jossa asiat ovat tuttuja sekä pelaajille että
valmentajille ja sitä kautta hyppäykset ylöspäin helpottuvat.

Niin pelaajana kuin valmentajanakin Vuorisella on selkeä pyrkimys kansainvälistymiseen ja kansainvälisten suhteiden vaalimiseen. Vuosien saatossa hänelle on muodostunut hyvät suhteet moniin huippuvalmentajiin, joiden kanssa hän jatkuvasti dialogia valmentamisesta itseään kehittääkseen.

- Valmentaminen on äärimmäisen haastava ja mielenkiintoinen työ, ja sitä pitää opiskella joka päivä lisää, jotta siinä voi kehittyä.
Valmentaminen on palveluammatti, ja jokainen valmennettavani tulee saamaan minulta täyden huomion ja kaiken käytettävissä olevan avun. Haluan auttaa näitä ihmisiä kasvamaan ja kehittymään sekä tietysti pelaamaan upeaa lentopalloa yhdessä. Muistan kirjottaneeni ensimmäisen valmennusfilosofiani jo lukiossa, ja onkin järisyttävän hienoa henkilökohtaisesti, että pääsen nyt tekemään tuota työtä lopultakin käytännössä. Tuo filosofia on muokkautunut matkalla monia kertoja ja se prosessi ei varmaan koskaan lopu.

- Meidän liigajoukkueen rakentaminen on jo täydessä vauhdissa. Meillä tulee olemaan ensi kaudellakin joukkueessa monia omia kasvatteja, mutta voi olla, ettemme tälle kaudelle aivan niin suomalaista joukkuetta saa kun haluaisimme. Tähän vaikuttaa moni seikka: Kuortaneelta ei vapaudu uutta ikäluokkaa, uusi aalto nuoria suomalaisia kärkipelaajia tavoittelee paikkaa ulkomailta ja iso osa kokeneempia suomalaisia pelaajia lopettaa. Loimun junioreissa kasvaa kuitenkin loistavia pelaajia kohti vanhempia juniori-ikäluokkia, joten väliaikainen ulkomaalaispelaajien apu meille on ymmärrettävää - haluamme tarjota lentopallokatsojille mielenkiintoista urheilukulttuuria joka kaudella. Nähdään Kerttulassa, päätti Vuorinen haastattelusession.

PELAAJISTO RAKENTUMASSA – NELJÄLLÄ OMALLA KASVATILLA SOPIMUKSET

Loimulla on tällä hetkellä sopimus kahden viime kaudelta jatkavan pelaajan kassa, kun passari Tomi Saarisen kaksivuotinen sopimus jatkuu ja yleispelaaja Väinö Rahko solmi kevättalvella uuden kahden vuoden sopimuksen Loimu kanssa. Sekä Saarinen että Rahko ovat Loimun oman juniorikoulun kasvatteja. Uusina pelaajina liigajoukkueen pelaajarinkiin liittyvät Kulmalan 18-vuotiaat kaksoset Aatu ja Eetu. Hekin ovat Loimun juniorikoulun kasvatteja, mutta pelasivat viime kaudella Loimun junnujen lisäksi
kehityspelaajan kaksoisedustussopimuksilla ykkössarjaa Tutossa. Veljeksistä yleispelaaja Eetu debytoi Loimun riveissä Mestaruusliigassa syksyllä 2017 ja libero Aatu tänä keväänä.

Muutama oma kasvatti myös jättää huippulentopallon ja siirtyy vähemmän sitoutumista vaativiin ympäristöihin. Varmoja poislähtijöitä viime kauden joukkueesta ovat pelaajasta valmentajaksi siirtyvän Kasper Vuorisen lisäksi huipputason pelaajauransa päättymisestä jo aiemmin keväällä ilmoittanut Ossi Rumpunen sekä Tuomas Koppanen, jonka ykkössarjasopimus julkaistiin eilen.
Loimun pelaaja-asioista tiedotetaan lähiaikoina lisää, kun sopimuspapereihin saadaan allekirjoituksia.

  Takaisin