Seuraa meitä somessa:

Kerho, LP-Vampula ja OrPo makeisiin voittoihin

12.02.2020

Hämeenlinnan Lentopallokerho ja LP-Vampula ottivat keskiviikkona makeat kotivoitot, kun taas Oriveden Ponnistus haki pisteet Nurmosta.

Kerho kaatoi kärkijoukkueen

Hämeenlinnan Lentopallokerho kaatoi ehjällä pelillä Mestaruusliigaa johtaneen LP Kangasalan 3-1 (25-22, 23-25, 25-19 ja 25-17).

Lentiskerhosta ei heikkoa lenkkiä löytynyt. Joukkue pelasi lähes koko ottelun samalla seitsikolla. Matteo Pentassuglia teki ainoastaan muutaman onnistuneen taktisen pelaajavaihdon ottelun aikana. Kerhon vahvuutena olivat pahat aloitussyötöt ja hyvät puolustuspallot. Myös aloitusten nostoissa Kerho oli Kangasalaa parempi.

Kangasala yritti pehmittää Suvi Kokkosta suuntaamalla runsaasti aloitussyöttöjä hänelle. Lisäksi Kokkonen ehti hyvin iskemään palloja verkolta ja kolmesta metristä. Myös Mikayla Shields ja Karoliina Friberg iskivät tehokkaasti palloa hienosti taistelleen Katja Kylmäahon passeista.

LP Kangasalan uusin hankinta yleispelaaja Alexis Hart on osoittautunut maineensa veroiseksi ja teki ison sekä onnistuneen urakan niin nostoissa kuin hyökkäyksissä. Keskipelaaja Roosa Laakkonen onnistui kohtuullisen hyvin mutta yleispelaaja Mary-Kate Marshall tylsyi Kerhon pommituksessa. Kangasala ei kuitenkaan myynyt nahkaansa helpolla ja pisti hanttiin etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä ja jopa voitti onnekkaasti toisen erän.

Ottelussa pelattiin muutama erittäin pitkä palloralli jotka kaikki taisivat päättyä Lentiskerhon voittoon. Kangasala oli selvästi parempi torjunnoissa mutta se ei riittänyt voittoon saakka.

LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen:

- Tänään meidän pelimme oli tukkoista ja pelimme ei lähtenyt rullaamaan oikeastaan missään vaiheessa. Vastustajan syöttö oli paha ja puolustuspalloissa kotijoukkue oli selkeästi meitä edellä. Lentiskerho ansaitsi voittonsa.

Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia:

- Tunnelmat olivat tänään hyvät. Rosteri on nyt laaja ja antaa vaihtoehtoa peluuttamiseen. Tänään joukkue pelasi hyvän pelin joka osa-alueella. Sunnuntaina lähdemme oman pelin kautta menestymään kun Kuusamo saapuu vieraaksemme.

Ottelun parhaina palkittiin LP Kangasalan Alexis Hart ja Lentiskerhon Suvi Kokkonen.

LähiTapiolan pisteet
3 Kokkonen Lentiskerho
2 Shields Lentiskerho
1 Hart Kangasala

PROlibero
Porsanger Lentiskerho

Ruudun ottelukooste

Ottelutilasto

Runsaspäinen huittislaisyleisö sai nauttia puhtaasta Viesti-voitosta

LP-Vampula sai hienon päänahan voitettuaan keskiviikko illan kamppailussa LP Viestin suoraan 3-0. LP Viesti on tällä kaudella ollut aiempiin vuosiin verrattuna uudenlaisen tilanteen edessä, kun sarjan taso on noussut huimasti. Lisäksi pari loukkaantumista on tuonut heille lisää haasteita. Pelkästään loukkaantumisten taakse ei vuosikausia naislentopallon liigakenttiä dominoinut mahtiseura voinut kuitenkaan illan tappiopelissä mennä, sillä Vampula vei peliä selvästi alusta loppuun asti. Vampula oli laatinut toimivan pelisuunnitelman, jota joukkue myös onnistuneesti toteutti.

Mila Viljanen vahvisti joukkueen kyenneen toteuttamaan taktiikkaa hyvin ja sen myös olleen yksi avain illan voitossa. Toinen tärkeä paremmuusoli syöttöpelissä onnistumisessa. Mila sai kukkia ennen peliä tähdistövalinnastaan ja sukkia joukkueen parhaan pelaajan palkinnoksi pelin jälkeen.

- Hyvältä tuntuu kun saa tunnustusta omasta onnistumisesta ja hienoa, kun joukkueena voitetaan pelejä, kommentoi otteluisäntänä toimineen Huittisten kaupungin parhaana pelaajana palkittu Mila Viljanen.Viestin parhaana pelaajana palkittu, useasti näyttävästi palloja Vampulan kenttään takonut Katarina Pilepic totesi, että tämä oli joukkueelta kauden huonoin esitys ja uskoi seuraavan pelin kääntävän kurssin jälleen duurivoittoiseksi. Omaan peliinsä suunnilleen tyytyväisen oloisena Katarina kuitenkin kommentoi pystyvänsä itsekin parempaan jatkossa.

- Kyllä penkillä olleet Haneline ja Tuchasvili olisivat olleet juuri ne pelaajat, joita tänään olisi tarvittu, tuumi LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen.

- Heidän kaltaisensa pelaajat olisivat tuoneet kaivattua potkua muulle joukkueelle. Sitä en osaa kommentoida olisiko sekään silti riittänyt voittoon tänään tunnetusti kovana kotijoukkueena pidettyä Vampulaa vastaan, mutta olisi se tasoittanut puntteja kuitenkin, Lemminkäinen jatkoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Mahdotonta kommentoida, nähdäänkö heitä tällä kaudella kentillä, mutta se jää nähtäväksi.

-Vampula oli meitä selvästi parempi ja ansaitsi voiton tänään. Verrattuna edelliseen 2-3 tappioon Salossa tässä pelissä emme onnistuneet juuri missään, kun taas silloin pisteiden jakoon päättynyt ottelu oli pääosin tiukempaa kamppailua, hän vielä lisäsi mietteliäänä.

LP-Vampulan päävalmentaja Darko Dobreskov oli luonnollisesti tyytyväinen lopputulokseen.

- Kun voittaa LP Viestin tasoisen joukkueen 3-0, on oltava tyytyväinen, totesi hyvää kautta Huittisissa luotsaava serbialaistaituri.

- Meillä on tästä huolimatta vielä paljon työtä, että pääsemme tasolle, jossa todella haluamme olla. Lauantaina on vastassa tammikuun kuntopuntarissa korkealla oleva Nurmon Jymy ja meidän pitää olla todella valmiita saadaksemme pisteitä siitä ottelusta.

LähiTapiolan pisteet
3 Cveticanin LP-Vampula
2 Jakic LP-Vampula
1 Viljanen LP-Vampula

PROlibero
Joensalo LP-Vampula

Ottelutilasto

OrPo vei pisteet JymyVolleylta

JymyVolleyn odotettu kuuden pisteen peli kääntyi vieraiden voitoksi erin 1-3 (15-25, 20-25, 25-21, 21-25).

JymyVolleyn vastaanotto tökki ensimmäisessä erässä, eikä valmentajien ennen ottelua toivomia pitkiä palloralleja päästy näkemään. OrPo syötti pahoja, eikä JymyVolley saanut jo Pölkky-pelissä kateissa ollutta nostopeliään toimimaan. Kari Tuomela yritti tuoda passarivaihdolla ryhtiä erään, mutta se ei tuottanut toivottua tulosta

Toiseen erään JymyVolley ryhdistäytyi, ja kävi välillä jo muutaman pisteen johdossakin. Emännät saivat syöttönsä toimimaan, ja erä eteni tasatahtia aina 20 pisteeseen saakka. Libero Laura Penttilä teki muutaman näyttävän pelastuksen, ja sekä Perry Ramsey että Maddie Haggerty antoivat raskaan kätensä puhua palloa tappaessaan. Erävoittoon se ei kuitenkaan riittänyt, ja OrPo kuittasi myös toisen erän itselleen.

Kolmanteen erään kotijoukkue lähti uudella iskulla. Pallo alkoi nousta, pallorallejakin nähtiin. Joka pallosta taisteltiin, ja se tuotti myös tulosta. Valmentaja Kari Tuomela sekoitti pakkaa pitkällä erätauolla vaihtamalla muun muassa yleispelaajia. Erä JymyVolleylle. Kotijoukkueen pelivire säilyi myös neljännessä erässä, mutta erän lopun muutamat virheet käänsivät voiton vieraille.

299 katsojaaOttelun parhaat pelaajat:
Jody Larson, Nea Luntamo.

Parhaat pisteiden tekijät:
JymyVolley: Haggerty 19 (+10), Larson 14 (+8), Nyman 8 (+4)
OrPo: Gillis 25 (+16), Bedddingfield 19 (+14), Rekola 7 (+5)

Kaisa Nyman:

- Tiesimme, että tänään pelataan tärkeistä pisteistä. Kaksi ensimmäistä erää vastustaja syötti hyvin emmekä me saaneet rytmistä kiinni. Vastaanotto ei toiminut, eikä syöttökään onnistunut. Pitkän tauon jälkeen pelipaikkoja muutettiin, mutta se ei riittänyt. Meidän olisi pitänyt päästä ottelun alusta alkaen kolmannen erän tasolle. OrPo oli tänään todella vahva. He syöttivät riskillä, ja se onnistui.

Kari Tuomela:

- Tämän päivän peliin ei voi olla tyytyväinen. Kaksi ensimmäistä erää vastaanotto oli ihan ulkona, eikä syöttökään toiminut. Koko ottelu ratkesi oikeastaan niihin eriin. Kolmanteen erään tehdyt pelipaikkojen vaihdokset herättivät joukkueen, mutta se ei riittänyt. Tänään OrPo ansaitsi voittonsa.

Nea Luntamo:

- Me pelasimme tänään hyvin yhteen, ja henki oli hyvä. Onnistuimme kaikilla rintamilla, ja teimme työtä huolella. Peli ratkesi siihen. Meillä ei tullut notkahduksia pelin aikana.

Sotiris Gkotsis:

- Tänään ei ollut helppo peli, pelaajia täytyy onnitella voitosta. Kuten tilastot näyttävät, erot joukkueiden välillä olivat tänään todella pieniä. Me onnistuimme hajottamaan Nurmon vastaanoton, ja olimme itse tehokkaita. Kotijoukkueella oli hyviä hyökkäyksiä, mutta me onnistuimme torjumaan ne. Olen iloinen voitosta, se vie meidät lähelle playoff-pelejä. Nämä olivat tärkeät pisteet.

LähiTapiolan pisteet
3 Gillis OrPo
2 Luntamo OrPo
1 Ramsey Jymy

PROlibero
Häkkinen OrPo

Ruudun ottelukooste

Ottelutilasto

Kuvat:
Antti Kaskinen / LP-Vampula
Jouko Ushanoff / Lentiskerho
Tomi Mäenpää / JymyVolley

  Takaisin