Seuraa meitä somessa:

Klassikkopari Sampo-Lakkapää TV-ottelussa

30.11.2014

Viime vuosikymmenen lopulla kolmasti perättäin finaaleissa kohdanneet savolaiset ja lappilaiset nähdään maanantaina mielenkiintoisessa MTV Sport1-kanavan TV-ottelussa Siilinjärveltä.

Pielaveden Sampo (6-6) on nyt liigassa kahdeksantena ja Team Lakkapää (3-9) yhdeksäntenä. Joukkueiden välissä kulkee siis pudotuspeliviiva ja pelille luo jo tässä vaiheessa kautta lisäpanosta se, että joukkueet erottaa nyt seitsemän pistettä. Sampo siis repäisi viivan väliin täydellä kotipotillaan peräti kymmenen pisteen eron.

Sampo on kotonaan pelannut kuudesti voittojen ja tappioiden määrän ollessa identtinen. Lakkapään vierassaldo on puolestaan yksi voitto neljästä pelistä, kun kolmen 0-3-tappion perään se edellisessä vieraspelissä otti 3-2-vierasvoiton LiigaSärkistä.

Lakkapää lähtee otteluun neljän ottelun tappioputkessa ja kaiken lisäksi tappiot tulivat kaikki kotona.

Vastakkain päävalmentajina ovat todelliset mitalirohmut, kun Sammon penkin päässä olevalla Jukka Tuovisella on valmentajana kuusi SM-mitalia (3-3-0) ja Lakkapään käskijällä Normunds Veinbergsillä pelaajana peräti yhdeksän (4-3-2). Vuosina 2001-2003 Tuovisen valmentaessa Veinbergs oli voittamassa SM-hopeaa ja SM-kultaa.

Sammon oletettu seitsikko: Toni Mäkitupa (p) - Timo Leikas (h) - Enderwin Herrera ja Andrei Ankudovitsh (yp) - Mikko Väliaho ja Tuomo Ikonen (kt) - Juhani Hakala/Ilari Sivonen (l).

Team Lakkapään seitsikko: Arsh Dosanjh (p) - Joseph Smalzer (h) - Raphael Möllers ja Mikkka Lemola (yp) - Tuomas Hautala ja Markus Kaurto (kt) - Luke Perry (l).

Lakkapään riveissä on todella mielenkiintoinen ulkolaisnelikko, mutta suomalaisnimet eivät tähtikirkkaudella pahemmin sokaise. Nuoret australialaiset Arsh Dosanjih ja Luke Perry hakevat ensimmäisellä ulkomaankaudellaa kokemusta vielä isommille kentille passarina ja liberona. Hakkurina mättää yhdysvaltalainen Joseph Smalzer 17,5 pisteen keskiarvolla. Neljäs palanen on saksalainen yp Raphael Möllers, joka on joukkueen toiseksi paras pistemies (9,1).

Sammon ykkösmies on erityisesti viime aikoina ollut venezuelalainen yleispelaaja Enderwin Herrera, joka on myös noussut 17,6 pisteen keskiarvollaan joukkueensa tehokkaimmaksi ohi hakkuri Timo Leikaksen (17,4). Kaksikko vastaa erittäin pitkälle savolaisten pistetehtailusta. Passarina ahertaa Toni Mäkitupa ja liberona nähdään roolijaossa Ilari Sivonen (vastaanotto) ja Juhani Hakala (puolustus).

Pielaveden Sampo - Team Lakkapää
1.12. klo 18.15
MTV Sport1

Teksti: Toni Flink

  Takaisin