Kolmen kimppa: Akaa-Volley, VaLePa ja Loimu tasapisteissä liigakärjessä

27.11.2022

Akaa-Volleyn voitettua sunnuntain kotonaan KyKy-Betsetin ja VaLePan vieraissa Savo Volleyn nousivat voittajat Raision Loimun kanssa tasapisteisiin jakamaan liigan kärkeä kolmen joukkueen kesken.

VaLePa oli piirun verran parempi - pisteet matkaan

Viime kauden finaalin uusinta ei sujunut yhtä hohtoisissa merkeissä kuin kevään huipputapahtumassa. Siilinjärven sunnuntai-illassa varsinkin kotijoukkue kärsi muutamasta virhesumasta, eikä pystynyt tasapäiseen taisteluun kuin parissa erässä.

VaLePa vei kaikki kolme sarjapistettä lukemin 1-3 (19-25, 23-25, 25-21, 18-25).

- Onnittelut VaLePalle voitosta. Se oli tänään piirun verran – jossain kohti vähän enemmänkin – parempi, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

- Olen kohtalaisen tyytyväinen meidän tekemiseemme. Torjuntapeli meillä oli ihan mukavaa – Jakub Kovacin seitsemän tappotorjuntaa on kova juttu – mutta sitten harmittaa hävitä puolustuspalloja.

- Töitä yritetään tehdä, ja välillä homma menee yliyrittämisen puolellekin.

Vastustajan valmentaja Janne Kangaskokko löysi ottelun ratkaisuksi nimenomaan puolustuspelaamisen.

- Meillä tällä kertaa kaikki osallistuivat torjunta-puolustukseen, kertoi Kangaskokko, joka oli ottanut asian puheeksi joukkueen kanssa hieman heikommin sujuneen Hurmos-ottelun edellisenä päivänä.

- Tällainen tuplapeli on aina kova fyysinen ja henkinen rasitus.

Valmentaja Tolvanen käytti nyt vaihtoja toisin kuin edellisessä tappio-ottelussa Rovaniemellä.

Hakkurin tontilla aloittanut Veikka Lindqvist antoi tilaa David Kisielille; passarina aloittanut Ilja Ivanov puolestaan kävi penkillä vain muutaman pallon ajan.

Yleispelaajaosastolla Tiitus Vuori kävi kokeilemassa päivän kuntoaan, mutta Michael Michelau ja Andrus Raadik olivat pääosin vastuussa.

Vastustaja pelasi koko ottelun samalla kokoonpanolla – korkeimmat pisteet keräsi totutusti hakkuri Urpo Sivula. Virolainen yleispelaaja Karil Allik palkittiin joukkueen parhaana.

Savo Volleyn vastus vain tulee kovemmaksi, kun keskiviikkona Kuopiossa verkon toiselle puolelle astelee romanialainen mahtiseura Arcada Galati.

Akaa-Volley oli kotisalissaan selkeästi KyKy-Betsetiä parempi

Ennen ottelua saatiin Twitteristä lukea, että kuluvalla kaudella noin kolmannes kaikista Mestaruusliigan otteluista oli venynyt viiteen erään. Kun noita pitkiä otatuksia oli kertynyt riittävästi myös Akaa-Volleyn tilastoihin, sunnuntai-iltaan piti varautua eväiden kanssa. Ne jäivät lopulta syömättä.

Akaa-Volley lähti otteluun isännän ottein ja hetken näytti siltä, että KyKy putoaa kyydistä heti alkuunsa. Mutta mitä vielä. Tommi Siirilän syöttövuorolla vieraat saivat pelinsä kulkemaan ja rutistivat tasoihin. Kun Aivars Petrusevics siivitti kahdella ässällä joukkueensa kolmen pisteen johtoon 11 – 14, kotiyleisö alkoi jo pelätä erätappiota. Akaa-Volley kuitenkin ryhdistäytyi eikä päästänyt vieraita karkuun. Lopullinen ratkaisu tuli Akaan Ali Fazlin viihdyttyä syöttöviivalla kyyjärveläisten kannalta liian pitkään. Akaa-Volley otti neljän pisteen keulan 20 – 16. Akaa-Volley voitti erän torjunnat 5-1 ja hyökkäyprosentit olivat akaalaisten eduksi 61-40.

Toisen erän alussa nähtiin KyKy-Betsetin nimen mukainen torjunta. Akaa-Volleyn hyökkäys törmäsi tämän tästä betonimuuriin. Erää mentiin aina ratkaisupalloihin asti kyyjärveläisten johtaessa muutamalla pisteellä. Akaalla oli torjunnan ohittamisen lisäksi selkeitä vaikeuksia Petrusevicsin syöttöjen kanssa. Ratkaisuhetkillä Akaan Greg Petty otti voittajan roolin ja takoi syöttöviivalta muutaman todellisen pommin ja lisäksi illan näyttävimmän kuutospaikan hyökkäyksen. Eräpallon päättäminen annettiin kapteeni Panu Pitkäsen tehtäväksi. Toisen erän jälkeen kentän pisterohmu oli totutusti Fazli merkinnöillä 16/+13. Huomiota ansaitsi myös Petrusevics neljällä ässällään.

Kolmannen erän alkuun kotijoukkue sai vauhdin päälle. Pari ottelua sivussa ollut Anton Välimaa heitteli passeja kohdilleen, Fazli, Beik, Petty ja kumppanit kiittivät kukin vuorollaan. Tilanteessa 8-3 Kyky-valmentaja Eduard Venski lähetti passarin tontille Tatu Venetjoen ja yritti näin herätellä joukkuettaan uuteen lentoon. Mutta kun Akaa-Volley oli vauhtiin päässyt, sitä ei enää pysäyttänyt mikään. Kapteeni Pitkänen otti nimiinsä myös ottelupallon.

Anton Välimaa oli pelipäällä pienen tauon jälkeen.

- Mukava oli pelata, kun joutui olemaan sivussa muutaman ottelun verran, hymyili ansiokkaan rupeaman suorittanut passari.
Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari oli luonnollisesti tyytyväinen päivän antiin.

- Aivarsin syöttöjen kanssa oli ajoittain ongelmia, mutta nyt oli muutoin tasaista tekemistä. Alkukauden ailahteluista ei ollut tänään jälkeäkään.

KyKy-Betsetin valmentaja Eduard Venski tunnusti reilusti joukkueensa jääneen paremman jalkoihin.

- Ajoittain olimme pelissä mukana. Etenkin toinen erä oli pitkään halussa. Mutta kun ne pallot myös siellä 20 pinnan jälkeen pitäisi kääntää, niin tänään se ei onnistunut.

Akaa-Volley - Kyky-Betset 3-0
25–20, 25–21, 25–15
Koti: Fazli 24/+18, Petty 12/+6, Beik 12/+4
Vieras:Keskinen 13/+8, Petrusevic 10/+7, Pennanen 5/-3