Seuraa meitä somessa:

Kotijoukkueet voitokkaita miesten liigalauantaina

17.11.2018

Miesten Mestaruusliigan kaikissa neljässä lauantain ottelussa nähtiin kotivoitot. Etta löi pohjoisen derbyssä Team Lakkapään 3-0, Savo Volley pinnisti tiukassa viisieräisessä voiton Hurrikaanista, VaLePa löi Akaa Volleyn 3-0 ja Tiikerit Loimun 3-1.

Pohjoisen derby kolmessa erässä Ettalle

Lentopalloseura Etta kairasi toisen peräkkäisen kolmen pisteen voiton kotiluolassaan, kun joukkue kaatoi "Pohjoisen Derbyssä" rovaniemeläisen vierasjoukkueen Team Lakkapään suoraan 3-0 (25-23, 25-14, 25-18).

Joukkueiden aloituskokoonpanot:
Etta: Haapakoski, Ronkainen, Pennanen, Niinivaara, Kaksonen, Jokela & Hakala
Lakkapää: Sippola, Grant, Hautala, Korhonen, Mäkinen, McCarthy & Davies

Ottelun alku oli oululaisittain painajaismainen, sillä Lakkapää karkasi jo 8-2 johtoon. Etta oli takaa-ajana koko erän ja Lakkapää
näytti marssivan erävoittoon, kun se johti vielä 20-17, mutta niin vain oululaiset osoittivat kovuutensa erän lopussa ja käänsi erän
lopun hyväkseen lukemin 25-23 Nuutti Niinivaaran onnistuneilla syötöillä.

Toisen erän kupletin juoni oli alusta asti selvä, sillä karkasi jo hyvissä ajoin selvän tunuiseen johtoon. Lakkapään pelaajilla näytti
loppuvan usko kesken ja Etta rallatteli loppu erän iloisen pelin ansiosta todella selvään erävoittoon. Lakkapään Janne Marttila tuli kesken erän hyvin peliin mukaan, muttei se riittänyt.

Kolmannessa erässä Etta otti alkuun jälleen unelma-alun ja näytti marssivat selvään 3-0 voittoon. Oululaisilla ehkä valui hiukan hyvän olon tunne puseroon ja Lakkapää sai suhteellisen helposti pallon jäämään Ettan kenttään. Molemmat joukkueet käyttivät aikalisänsä hyvissä ajoin ja erän lopussa ottelusta ei enää kehkeytynyt suurta urheilujuhlaa, vaan yleisö Urheilutalon lehtereillä odotteli oululaisten voitonjuhlia jotka alkoivat hyvissä ajoin, kun kello löi viisi. Näin ollen oululaisten voitonjuhlat alkoivat ja kolme pistettä plakkariin.

Joukkueiden parhaina palkittiin Ettasta Niko Haapakoski ja Lakkapäästä Niko Haapakoski.

Janne Marttila, Lakkapää

- Harmittaa todella paljon tämä ottelu, kun hävittiin. Oli ihan mukava itse onnistua, muttei se tappion hetkellä lämmitä.

Niko Haapakoski, Etta

- Alussa vähän tavan mukaan ei oltu hereillä, mutta onneksi saatiin erä käännettyä. Takana paras reeniviikko tälle kaudelle niin oli hyvät lähtökohdat peliin.

Henri Tuomi, Lakkapää

- Kaveri syötti hyvin ja meidän vastaanotto oli todella huonoa. Toiseen erään loppui usko. Jouduttiin laittamaan hakkuri yypeeksi joka onnistui hyvin. Sanoin jätkille että nyt on aika herätä, ei voi olla mahdollista että joka pelissä parhaat äijät otetaan vaihtoon ja
joudutaan pyörittään hirveää rulettia.

Olli Kuoksa, Etta

- Mukava jakso menossa, että voidaan reenata viikot rauhassa ja saadaan pelaajien henkilökohtaisia ominaisuuksia parannettua, kuten esimerkiksi Niinivaaran syöttö ja Joonas Jokelan fysiikka on hyvä. Meidän tavoite oli pelata Mäkisen Peetu pois pelistä ja siinä onnistuttiin täydellisesti.

Etta - Team Lakkapää 3-0
25-23, 25-14, 25-19

Etta: Jokela 14/+5, Ronkainen 13/+9, Kaksonen 8/+7, Niinivaara 8/+7
Lakkapää: Marttila 12/+9, Korhonen 9/0, Grant 6/+6

LähiTapiolan pisteet:
3 Haapakoski Etta
2 Ronkainen Etta
1 Niinivaara Etta

PRO Libero:
Hakala Etta

Ottelutilasto


Siilinjärvellä riitti tunnelmaa ja taistelua - viisieräinen Savo Volleylle

Siilinjärven Ahmon koulun salissa riitti tunnelmaa, kun Mestaruusliigan kärkiottelussa Savo Volley ja Hurrikaani Loimaa väänsivät täydet viisi erää. Kotiyleisön riemuksi Savo Volley käänsi ottelun itselleen lukemin 3-2 (26-24, 16-25, 25-18, 18-25, 15-13).

Puolelta toiselle aaltoilleen pelin yksi ratkaisu oli Hurrikaanin tekemät 23 syöttövirhettä, kun kotijoukkue teki niitä kymmenen kappaletta vähemmän.

- Tiukkaa vääntöä oli, ja saimme viidennen erän käännettyä jopa vähän onnekkaastikin meille, sanoi ottelun jälkeen Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

- Hurrikaani oli tänään parempi joukkue puolustamaan. Meidän puolustuspelaamisessamme ei nyt nähty lainkaan niitä asioita, mistä olimme sopineet. Helppoja palloja putosi meidän kenttäämme liikaa.

- On kuitenkin hieno asia, että pystymme kääntämään pelin meille, vaikka olisimme tappiollakin.

Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino harmitteli joukkueensa suurta virheiden määrää varsinkin syötöissä.

- Annoimme joko helppoja syöttöjä tai sitten teimme helppoja virheitä. Harmittaa, että annoimme vastustajalle ilmaiseksi pisteitä.

Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu Aleksi Kaatrasalo sanoi, että tiivis ottelutahti ei haittaa.

- Hurrikaani sytyttää aina pelaamaan. Näitä otteluruuhkia tulee aina silloin tällöin, ja puhtia täytyy vain riittää.

Hurrikaanin parhaana palkittu Tomi Rumpunen kiitteli Ahmon salin tunnelmaa.

- Kiihkeitä pelejä nämä aina ovat. Pienet virheet niin pelaajilta kuin tuomareiltakin nostavat tunteet aina pintaan.

Savo Volley - Hurrikaani-Loimaa 3-2
26-24, 16-25, 25-18, 18-25, 15-13

Savo: Siltala 14/+3, Raadik 13/+12, Kaatrasalo 12/+10
Hurrikaani: Ropponen 23/+16, Rumpunen 18/+6, Oivanen 15/+6

LähiTapiolan pisteet:
3 Kawaguchi Savo
2 Rumpunen Hurrikaani
1 Siltala Savo

PRO Libero:
Kawaguchi, Savo

Ottelutilasto

Teemu Hassisen ottelukuvat

VaLePa ei antanut Akaa-Volleyn yllättää


VaLePan voittonumero Akaa Volleysta olivat Vexvellä lauantaina 3-0 (25-21, 25-23, 25-16)

VaLePa: Esko, Kaurto, Siirilä, Kunnari, Sundberg, Sivula, Alan L
Akaa Volley: Juntura, Hepburn, Sinkkonen, Herrera, Kuusela, Mikkonen, Köykkä, Liehu L

Olli Kunnari nousi miesten pääsarjan 30:nneksi eniten otteluita pelanneeksi Miikka Heikkisen rinalle. Ottelu on Kunnarin 430:s.

Pikkujouluaika ja juuri Akaata vastaan pelattu Cup-peli söi hieman katselijamäärää, mutta silti paikalla oli kuitenkin hienosti 783 katsojaa. Kotijoukkueen kokoonpanossa hakkurina aloitti Urpo Sivula. Tämähän on ollut alusta alkaen yksi vaihtoehto ja valmentaja Gacic haluaa katsoa tämänkin kortin. Upi kiitti kunniasta ja päätti palloja hyvällä teholla ja onnistui mainiosti myös roskapassien päättäjän. Sivula 23/+19 palkittiin ansiosta joukkueen parhaana.

– Joukkue palasi vanhoihin asetuksiin viime kauden kokoonpanoon. Pelaajat tietävät, mitä vieruskaveri tekee rinnalla ja kokonaisuus on ehjempää. Toki meillä on jatkossakin käytössä useita eri vaihtoehtoja, totesi kakkosvalmentaja Janne Kangaskokko pelin jälkeen.

- Askel askeleelta parempaan, säesti Alan vierellä.

VaLePan yleispelaajat onnistuivat myös mainiosti, erityisesti Olli Kunnari 10/+7 pelasi tehokkaasti, taitavasti ja järkevästi. Sundberg voi olla iltaansa tyytyväinen.

Akaa puolestaan otti kokoonpanoon Cup-pelissä hyvin onnistuneen Teemu Kuuselan. Kuusela pelasikin erinomaisesti, avauserässä eniten syöttöjä Akaasta, 2 ässää, 100% vastanotto ja 75% hyökkäys. Enderwin Herrera on loistava pelaaja Akaalle. Joukkue puolustaa mainiosti ja Herrera on mestari uittamaan vaikeita palloja vastustajan torjunnan kautta. Joni Mikkonen 14/+7 kilvoitteli hyvin Akaan hakkurina hyvillä tehoilla.

Joni Mikkonen:

- Kaksi ensimmäistä erää pelattiin hyvin, kaivettiin palloja peliin ja laitettiin hyvin kampoihin. Tosin Sivulaan ei saatu mitään otetta ja viimeksi Greeniä ei saatu mitään otetta. Positiiviset mielet kahdesta ensimmäisestä erästä ja hieman pettyneet viimeisestä.

Erik Sundberg:

- Hyvä peli ja olemme tällä kuusikolla pelanneet lähes koko viime kauden, joten oli helppoa pelata näin. Voimme vaihtaa pelaajien paikkoja ja pystymme silti pelaamaan hyvällä tasolla.

Oliver Lüütsep:

- Viimeksi, kun pelasimme täällä voitimme yhden erän, mutta uskon, että pelasimme kuitenkin tänään paremmin. Erityisesti kaksi ensimmäistä erää. Heillä on laaja rosteri ja meidän pitää varautua erilaisiin kokonpanoihin VaLePalla. Hyökkäsimme hyvin positiivisen vastaanoton jälkeen ja siihen olen tyytyväinen.

Radovan Gacic:

- Pelasimme aikaisemminkin muutaman erän Akaata vastaan samalla kokoonpanolla. Sivula on hyvä niin yleispelaajana kuin hakkurinakin ja se antaa meille mahdollisuuksia. Yleispelaajien laajuus on hyvä asia. Torjunnassa meillä on vielä tehtävää, kaikki joukkueet Suomessa pelaavat nopeaa tempoa ja meidän on kehityttävä tässä torjunnan suhteen.

Parhaat pelaajat
VaLePa Sivula
Akaa Volley Mikkonen

VaLePa - Akaa-Volley 3-0
25-21, 25-23, 25-16

VaLePa: Sivula 23/+19, Kunnari 10/+7, Sundberg 7/+4
Akaa: Mikkonen 14/+7, Sinkkonen 9/+7, T. Kuusela 9/+2

LähiTapiolan pisteet:
3 Sivula VaLepa
2 Esko VaLePa
1 Mikkonen Akaa

PRO Libero:
Alan, VaLePa

Ottelutilasto

Tiikerit vei juhlaottelun kuittina 40 vuoden takaisesta

Kokkolassa pelattiin juhlaottelu: 40 vuotta sitten Tiikerit pelasivat ensimmäisen mestaruussarjaottelun ja vastassa silloinkin Raision Loimu. Silloin Loimu vei ottelun 3-2 ja nyt Tiikerit kuittasi voitot tuloksella 3-1 (25-22, 19-25, 25-19, 25-16). Osa Tiikereiden 40 vuotta sitten pelanneista pelaajista oli paikalla juhlaottelussa.

Sen lisäksi tänään oli Latvian 100-vuotisjuhla ja Tiikerien latvialaisvahvistukset juhlistivat sitä hyvällä pelillä. Kolmas juhlittava oli Tiikereiden huoltaja Jasse Puikko. Hän täytti 18 vuotta ja sai sen kunniaksi muistotaulun kera viiden kultamitalin.

Ensimmäisen erän alussa Pablo Guzman sai muutaman kopin ja näytti siltä, että Loimu vie erän. Jatko kuitenkin osoitti, että Tiikerit ovat tällä kertaa liikkeellä eri meiningillä. Anton Välimaan syöttövuorolla Tiikerit saivat kolmen pisteen johdon (11-8) ja Edvarts Buividsin syöttövuorolla ero kasvoi jo viiteen pisteeseen (16-11). Peli ei kuitenkaan ollut selvä, koska Tuomas Koppasen syöttövuorolla Tiikerit tekivät hyökkäysvirheitä, joilla Loimu kiri pisteen päähän. Erä kuitenkin Tiikereille, kun loppu mentiin vuorotahtiin.

Toiseen erään Tiikerit tulivat ”perinteisellä tavalla”, eli peli ailahteli ja mm. syöttövirheitä tuli viisi kappaletta. Loimu kiitti ja
kumarsi ja vei erän selkeästi.

Kolmannen erän alussa Loimun pakka meni aivan sekaisin. Jopa sananmukaisesti, kun heiltä tuli mm. rotaatiovirhe. Tiikerit pääsivät johtoon 6-0. Loimu kuroi kuitenkin eroa kiinni ja pääsi pisteen päähän (15-14). Erän lopun vei kuitenkin Tiikerit ottamalla lisäpisteitä pisteitä liki jokaisella syöttövuorollaan.

Neljäs erä alkoi likimain samalla tavoin: Tiikerit repivät eroa erän alusta alkaen. Tilanteessa 7-2 Tiikereille, Loimun valmentaja otti uuden pelaajansa Jan Heleniuksen Ossi Rumpusen tilalle. Helenius oli sitä aiemmin käynyt vain syöttövaihdon verran kentällä. Lisäksi Samuli Kaislasalo korvattiin Oskari Keskisellä. Tiikereiden Edvarts Buivids ja Jiri Hänninen olivat tulessa sekä syöttäessään että hyökätessään ja sitä myöten erä ja ottelu Tiikereille. Lisäksi Antti Leppälän hyökkäystyöskentely oli likimain virheetöntä.

Christophe Achten, Raision Loimu:

- Tämä ottelu olisi pitänyt voittaa, mutta häpeän joukkueen puolesta. Meillä ei ole ollut otteluita kahteen viikkoon ja se näkyi otteissamme. Olimme liian itsevarmoja. Toivottavasti tästä otetaan opiksemme. Olen tyytyväinen vain Oskari Keskisen suorituksiin, muihin en. Helenius on ollut joukkueessamme vain kaksi päivää. Hänen täytyy löytää ottelurytminsä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Onnistuttiin tänään niissä taktisissa asioissa, joita suunniteltiinkin. Muun muassa Jiri Hännisen syöttöä muutettiin. Vaikean
Vantaa Ducks-pelin jälkeen saatiin omaa peliä aikaan. Oltiin melkein kaikilla osa-alueilla paremmin kuin Raisio. Pienistä asioistahan tämä on kiinni näin tasaisessa sarjassa. Kalle Määttä tuskin pelaa tämä vuonna. Latvialaisilta hyvä peli kansallispäivänään.

Tiikereiden videohaastattelut:
Tomi Saarinen: https://youtu.be/9k-LrC1YTNU
Jiri Hänninen: https://youtu.be/L_qWILj75Hs
Mikko Keskisipilä: https://youtu.be/tLd22PHT0q0

Parhaat:
Kasper Vuorinen, Raision Loimu
Antti Leppälä, Tiikerit

Kokkolan Tiikerit - Raision Loimu 3-1
25-22, 19-25, 25-19, 25-16

Tiikerit: Buivids 24/+10, Leppälä 14/+13, Kudrjašovs 13/+6
Raision Loimu: Kaislasalo 16/+6, Lindberg 11/+5, Rumpunen 8/+4

LähiTapiolan pisteet:
3 Leppälä Tiikerit
2 Breilin Tiikerit
1 Buivids Tiikerit

PRO Libero:
Breilin, Tiikerit

Ottelutilasto

Kuvat:
Teijo Pirttimäki / Tiikerit
Hannu Moilanen / VaLePa
Tapio Hartikainen / Savo

  Takaisin