Seuraa meitä somessa:

Kotivoiton kotikolmikolle lauantaina

04.12.2021

Naisten Mestaruusliigan lauantai-illan voittoihin pelasivat ennakkosuosikkina peleihin lähteneet kotijoukkueet Hämeenlinnan Lentopallokerho. LP Kangasala ja OrPo.

Lentopallokerho taisteli voiton - hakkuri-Madsenille nyt loukkaantuminen

Hämeenlinnan Lentopallokerho ei päässyt helpolla, kun se sai Parolan Juteinikeskuksen saliin vieraakseen Helsinki Volleyn. Alkukauden pisteittä pelannut Helsinki Volley oli lauantaina lähellä ottaa ensimmäisen pisteensä, mutta taipui lopulta tappioon neljässä erässä. Lentopallokerhon voittolukemat olivat lopulta 3–1 (25–14, 32–30, 15–25, 25–18).

Lentopallokerho otti ensimmäisen erän selvästi, mutta toinen erä oli aivan erilainen. Areena hiljeni tilanteessa 10–15, kun kotijoukkueen hakkuri Yasmine Madsen (8/+5) loukkaantui hyökkäystilanteessa, eikä enää pelannut tilanteen jälkeen. Madsenin tilalle tuli muutama peli sitten liigadebyyttinsä tehnyt 15-vuotias Kerttu Kilpinen.

Helsinki Volley johti erää jo 15–21, mutta Lentopallokerho nousi vielä taisteluun erävoitosta ja onnistui toisen erän myös viemään selvittämällä samalla viisi vieraiden eräpalloa.

Kolmannessa erässä rohkeasti pelannut Helsinki Volley oli mainio ja vei erävoiton ansaitusti. Osat kuitenkin vaihtuivat erätauolla, ja tällä kertaa oli Lentopallokerhon vuoro olla vahva. Kolme sarjapistettä jäivät siis lopulta kotijoukkueella 3–1-voitolla.

– Meillä oli vaikea hetki toisessa erässä, kun Yasmine loukkaantui. Löysimme kuitenkin jostain joukkueena lisäenergiaa erän lopussa. Meillä on tällä hetkellä vähän kapea materiaali, joten oli hienoa ottaa kolme pistettä, mikä oli tietysti myös tavoitteenamme, mietti Lentopallokerhon päävalmentaja Giovanni Torchio ottelun jälkeen.

Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin viime otteluissa mainiosti esiintynyt keskipelaaja Bettina Yli-Sissala. Yli-Sissala teki ottelussa 9 (+4) pistettä.

– Oli taas aika vaikea peli ja ailahtelevaa. Ei se ollut parasta peliämme, mutta otimme tärkeät kolme pistettä kuitenkin.

– Meillä oli hieman vaikeuksia löytää torjunnalle oikeaa paikkaa. Peli ei tosiaan ollut parastamme, teimme siitä vähän itsellemme vaikean, Yli-Sissala mietti.

Helsinki Volleyn päävalmentajaksi kesken kauden tullut kokenut Ismo Tuominen harmitteli toisen erän johdon lipeämistä käsistä.

– Minulla on nyt täynnä kolme viikkoa tässä, ja pelasimme ensimmäistä kertaa tämän ryhmän kanssa lentopalloa koko pelin. Toisen erän eräpallot jäivät vähän kaivelemaan, peli olisi ollut meille lopulta 2–1. Tällaista elämä on, ja pienet asiat ratkaisevat. Meidän kokemattomuutemme ehkä näkyi siinä, kun meille tuli sormilyöntivirheitä, jotka ratkaisivat toisen erän, ja Hämeenlinna nousi takaa, Tuominen sanoi.

Helsinkiläisvalmentajan mukaan kauden avauspiste olisi ollut Parolassa otettavissa.

– Vastustajalle tuli aina ikävä hakkurin loukkaantuminen, jonka jälkeen sen peli yksinkertaistui vielä enemmän. Meidän olisi pitänyt päästä siihen paremmin kiinni. Vastustajan toinen laitapelaaja ratkaisi palloja, samoin keskihyökkäys. Saimme kuitenkin taas yhden nuoren pelaajan hyvin mukaan, Saimi Heikkinen tuli ja veti 5/+5 ensimmäistä kertaa tällä kaudella, Tuominen mietti.

Helsinkiläisten parhaana palkittiin Johanna Oikari.

– Hyvää taistelua meiltä etenkin toisessa erässä, jossa meillä oli monta mahdollisuutta saada se itsellemme, mutta nyt kävi kannaltamme valitettavasti niin, että Hämeenlinna vei eräpallotilanteen lopulta, Oikari sanoi.

Kolmannen erän voittoon Oikari oli tyytyväinen.

– Se luo uskoa tulevaan. Jokainen erävoitto, jonka saamme, luo uskoa omaan ja joukkueen tekemiseen, hän sanoi.

Hämeenlinnan Lentopallokerho - Helsinki Volley
3–1 (25–14, 32–30, 15–25, 25–18)
Hämeenlinnan Lentopallokerho: Ferreira 19/+12, Ylivainio 12/+9, Madsen 8/+5
Helsinki Volley: Oikari 17/+5, Vallin 15/+3, Heikkinen 8/+6.
Ässäsyötöt 9–7, syöttövirheet 15–13, torjunnat 9–7, hyökkäys% 39–41, vastaanotto% 49–27.

Joukkueiden MVP:t
Bettina Yli-Sissala, Hämeenlinna
Johanna Oikari, Helsinki Volley

Otteluisäntä Hattulan kunta

PROlibero
Sini Eerola Helsinki Volley

Katsojia: 286

Ottelutilasto

Orpo hoiteli kotivoiton LiigaPlokista

OrPo hyppäsi toisen erän häviön jälkeen takaisin oiekalle tielle ja kahdella niukalla erävoitolla kuittasi voiton LiigaPlokista täydellä pistepotilla  3-1 (25-14,21-25,25-23,25-23)

OrPo aloitti todella vahvasti. Nea Luntamo, 5 ässää pelissä, hoiti syöttövuoroillaan OrPolle helpon erävoiton 25-14.

Toisessa erässä Ploki sai hengen päälle sekä peliään paremmin kuosiin ja Aliisa Kähkölän syöttovuorolla otti erävoiton 21-25.

Kolmannessa Kähkölä toi erän lopussa Plokin aivan iholle, mutta Netta Rekolan satasella OrPolle erävoitto 25-23. Neljäs erä oli myös tasaista taistelua. Jessika Mursula syötti ässällä tiukkaan paikkaan 24-23 ja Plokin virheellä erä ja ottelu OrPolle 25-23.

Anna Yefremenko, LiigaPloki:

- Peli oli vaikea. Töitä olisi pitänyt tehdä enemmän. Lentopallossa tulee virheitä ja nyt niitä tuli meille.

Ariana Pirv, OrPo:

- Olen onnellinen voitosta. Satsasimme syöttöön. Voitto ei tullut tänään helpolla. Huomenna on tärkeä peli.

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

- Ensimmäinen erä oli surkea. Emme olleet yhtään valmiina. Toiseen piristyttiin, vaikka vastaanotto ei toiminut, hyökkäys alkoi toimimaan. Ratkaisupalloissa meni hasardiksi. Yritettiin ihmeellisyyksiä, jotka ei ole muutenkaan toimineet. Erien loput valuivat käsistä. Livenä pitäisi tehdä, mikä paperilla osataan.

Nikolaos Gitzekos, OrPo:

- Tiukka peli. Olen iloinen voitosta. Onnittelut työille. Työskentelemme paljon syötön kanssa. Torjunnoissa emme onnistuneet. Nea pelasi hyvän pelin, samoin Ariana.

OrPo - LiigaPloki
OrPo - LiigaPloki 3-1
25-14, 21-25, 25-23, 25-23
Koti:Pirv 26/+14,Rinta-Tass 11/+6,Rekola 9/+9
Vieras:Yefremenko 20/+10,Pertens 17/+5,Vehmanen 11/+7

Joukkueiden MVP:t
Ariana Pirv, OrPo
Anna Yefremenko, LiigaPloki

Otteluisäntä Orneule Oy

PROlibero
Emilia Putkisaari, OrPo

Katsojia:

Ottelutilasto

Puijo Wolley horjutti, mutta ei saanut erääkään

Puijo Wolley saapui Pitkäjärvelle hyvin latautuneena. LP Kangasalan keskipeli oli scoutattu erinomaisesti, ja kotijoukkueella olikin suuria vaikeuksia saada ykköshyökkäystään toimimaan ensimmäisessä erässä. Jopa liigan kärkisentteri Roosa Laakkonen törmäsi kertaalleen puijolaiseen muuriin. Myös Puijon puolustuspeli oli uhrautuvaa ja välillä tuntui, ettei kotijoukkue saa palloa kuolemaan millään. Vastaavasti Puijo löysi kotijoukkueen torjunnasta yllättäviä reikiä hyökkäyksillään. Peli ailahteli pitkien syöttöputkien myötä laidasta laitaan, mutta lopulta kotijoukkueen vahvempi vastaanottopeli ja rutiini ratkaisi erän sille 25-23.

Toinen erä noudatti alkuun samaa kaavaa kuin ensimmäinen. Kangasala kävi jo viiden pisteen karkumatkalla, mutta niin vain Puijo hiipi uudelleen iholle kiinni. Erän puolivälissä Kangasalan passari Katja Kylmäaho alkoi kuitenkin löytää hakkuri Da Silvan avauserää paremmin, eikä vierasjoukkue saanut kaivettua tämän hyökkäyksiä enää peliin. Erä kotijoukkueelle pistein 25-21.

Kolmannessa erässä vierasjoukkueen sitkeästi taistellut puolustus alkoi hieman väsyä, ja joukkueiden materiaalierot korostua. Da Silva kaunisteli entisestään hyökkäysprosenttejaan ja päätyi lopulta 17+10 -lukemiin. Kotijoukkue vei erän 25-14 ja ottelun suoraan kolmessa erässä.

Ottelun parhaina palkittiin ensimmäisen erän pienen hapuilun jälkeen loistavan ottelun pelannut Kangasalan keskipelaaja Braedyn Tutton (13+11) sekä Puijon puolustuspelin taistelun ilmentymä, libero Petra Sahlberg. Ottelun Pro Liberona palkittiin ensimmäisen kokonaisen ottelunsa Pitkäjärvellä pelannut kotijoukkueen libero Inka Sairiala.

Puijo Wolley Jukka Lehtonen:

torjunta-puolustukseen olen tyytyväinen. Edelleen sinne tuli joitain lapsuksia, mutta se oli tämän päivän paras osa-alue. Oltiin valmistauduttu hyvin ja parissa ensimmäisessä erässä oltiin tosi lähellä. Siinä tuli vain liikaa omia virheitä ja syöttö ei ollut niin hyvä mitä yleensä. Olisi pitänyt pystyä parempaan.

Puijo Wolley Petra Sahlberg:

- Yleensä vastaanotto on ollut meidän vahvuutemme, mutta tänään siinä oli ongelmia. Olimme useaan otteeseen ongelmissa samoissa rotaatioissa. Emme vain pystyneet reagoimaan. Peli kulki välillä hyvin, mutta väliin tuli tosi vaisuja pätkiä.

LP Kangasala Arttu Keränen:

- Kaksi ensimmäistä erää olivat vastaanoton osalta tosi hyviä, mutta kolmannen kosketuksen pelaaminen jäi vajaaksi, parantuen onneksi jo toisen erän aikana. Pelissä tuli ihmeellisiä pisteputkia, päästiin karkuun mutta kaveri tuli uudelleen kiinni. Kokoonpanoihinkin tuli vielä viime hetkellä muutoksia, mutta Inka hoiti hommansa jäätävän hyvin, vaikka alun perin Tiiamari Sieväsen piti pelata liberona. Loppua kohti peli parani, ja vaikka oli kolmas peli viikkoon, niin syöttöpeli oli pääosin erittäin hyvää. Saimme sillä tehtyä Puijon peliä vaikeaksi tänään. Viikon pisteet 9-0 ja siihen on tuloksellisesti oltava tyytyväinen, vaikka pelissä edelleen onkin parannettavaa. Nyt voi hyvillä mielin keskittyä pikkujouluihin.

LP Kangasala Braedyn Tutton:

- En pelannut viimeksi Puijoa vastaan, joten alku meni vähänä vastustajan peliä lukiessa. Jälkimmäisissä erissä osasin jo paremmin lukea puolustusta ja sijoittaa palloa oikeisiin paikkoihin.

LP Kangasala - Puijo Wolley
3-0 
25-23, 25-21, 25-14
Koti:Da Silva 17/+10,Tutton 12/+10,Riikilä 11/+7
Vieras:Calkins 13/+8,Hujanen 8/+2,Smolander 7/+5

Joukkueiden MVP:t
Braedyn Tutton, LP Kangasala
Petra Sahlberg, Puijo Wolley

PROlibero
Inka Sairiala, LP Kangasala

Katsojia: 169

Ottelutilasto

  Takaisin