Seuraa meitä somessa:

KoVe jatkaa komeasti liigakärjessä

12.10.2014

Korson Veto jatkaa komeasti liigakärjessä voitettuaan Ettan 3-0. Liiga-Riento puolestaan otti kauden avausvoiton Kalajoella LiigaSärkistä.

VaLePa ei antanut Loimulle erääkään

VaLePa (2-1) otti kauden toisen voittonsa, kun Raision Loimu (2-2) kaatui Vexe Areenassa sunnuntaina 3-0 (25-20, 25-13, 25-23).

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja.
- Kaksi ensimmäistä erää oli hyvää syöttö- ja torjuntaperliä. Torjuntoja oli hyvin, sekä tappo- että vaimennustorjuntoja.

Henri Tuomi, Loimun päävalmentaja.
- Viimeinen erä oli jo lähes sellaista peliä mitä pitäisikin olla. Urpo Sivulan tulo yleispelaajaksi kolmenteen erään rauhoitti vastaanottoa ja toi hyökkäysvoimaa. Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä huonoa. Pitkällä erätauolla keskustelu oli kiivasta pukukopissa.

VaLePan tehokaksikon muodostivat hollantilaishakkuri Sjoerd Hoogendoorn (17/+13)ja Olli Kunnari (16/+7).

Loimulta Spencer Rowe (4/0) pelasi hakkurina ja Urpo Sivula (8/+6) otettiin peliin penkiltä yleispelaajaksi pelin edetessä. Ossi Rumpunen oli joukkueen paras pistemies (10/-2)

VaLePan hyökkäysprosentti oli 58 ja Loimun 48. Torjunnat VaLePalle 10-6

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Höögendoorn 17/+13, Kunnari 16/+7, Krastins 8/0
Loimu: O.Rumpunen 10/-2, Sivula 8/+6, Klein 6/+2

Ottelutilasto

Hurmosta ja huumaa Korossa

Korson Veto pääsi yhdessä yössä yli niukasto kotitappiostaan Sammolle ja kuittasi sunnuntaina edelleen sarjakärjen paikan itselleen kukistamalla Ettan 3–0 (25–21, 29–27, 25–23).

Yleisöä oli Lumo-halliin tullut 401 katsojaa ja KoVen hyvät otteet ovat herättäneet pääkaupunkiseudun kannattajat. Selkeä voitto ja sen tuoma hurmos tuntui vielä pitkään loppuvihellyksen jälkeen. Joukkue antoi jälleen ansaitut kiitokset yleisölle.
Ensimmäinen erä alkoi Korson hyvällä otteella. Ettan valmentaja Kuoksa otti ensimmäisen aikalisänsä jo tilanteessa 4 – 1. Kuoksa itse asiassa oli jo ennen ottelun virallista alkua vaatimassa verkon kiristämistä, mutta tuomaristo totesi juuri esittelyn alkaessa, että verkko on kunnossa. Ettan Walker vaihtui nopeasti Marttilaan ja Etta sai hiljalleen otetta. Korso johti vielä 13 – 8, mutta Jani Sippolan syöttövuorolla Etta tuli tasoihin. Tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 13. Teknisen jälkeen Korso sai jälleen sekä Vallinin että Külaotsin torjunnoilla otetta. Kuoksan toinen aikalisä tilanteessa 21 – 18. Korso näytti jo menevän erävoittoon helposti, mutta parilla Korson virheellä Etta otti kiinni tilanteeksi 23 – 21. Sainio otti aikalisän. Ettalle tuomitaan erän lopussa oululaisia kuumentanut torjuntakosketus verkkoon. Karl Külaots päättää erän ässään. Erä lopulta helposti Korsolle 25 – 21. Torjunnat selkeästi erässä korsolaisille 5 – 0.

Toinen erä alkoi Korson tahdilla. Alkuerässä Ettan valmentaja Kuoksa kuumeni ja sai varoituksen, joka toi pisteen KoVelle tilanteeksi 7 – 5. Kuoksa oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 11 – 6. Walker tuli takaisin Marttilan tilalle. Tekniselle mentiin korsolaisten johdossa 14 – 10. Ettalla ei tässä vaiheessa syöttö oikein kulkenut. Sippolan syöttövuorolla tullaan jälleen melkein tasoihin. Sainion aikalisä tilanteessa 14 – 13. Korso sai jälleen pelattu kolmen pisteen etumatkan, mutta Aitan ässällä tuli Etta lähes tasoihin. Sainion toinen aikalisä tilanteessa 20 – 19. Kuoksa otti vielä aikalisän eräpallotilanteessa 24 – 23. Määttäsen Miro sai erän loppuvaiheissa kulkusilleen, mutta toipui nopeasti jo seuraavaan palloon. Erä lopulta Korsolle ylipisteillä 29 – 27. Erän hahmo kotijoukkueelta Kankaanpää erätehoin 9/+7. Pitkällä erätauolla KoVen viime kauden valmentaja kehui Arto Hannin esitystä. Siihen on helppo yhtyä.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä. Korso sai upeilla Hannin puolustuksilla revittyä kolmen pisteen kaulan. Tekniselle mentiin 14 – 11 tilanteessa. Kuoksa otti ensimmäisen aikalisänsä vasta tilanteessa 23 – 20. Sainio oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 23 – 22, kun Sippola oli juuri syöttänyt ässän. Miro päättää komeasti erän lukemiin 25 – 23. Koko matsi hienosti Korsolle 3 – 0.

Korson kausi on alkanut upeasti ja nyt ollaan kymmenellä sarjapisteellä sarjajohdossa. Ottelun torjunnat selkeästi kotijoukkueelle 10 – 3. Kummallakin joukkueella yllättävän paljon syöttövirheitä, joka saattaa myös viestiä molempien joukkueiden tuplapeliviikonlopusta.

Parhaina palkittiin Arto Hanni ja Ettasta Ville Sorvoja.

LähiTapiolapisteet: 1 pistettä Karl Külaots, Korson Veto, 2 pistettä Toni Kankaanpää, Korson Veto, 3 pistettä Arto Hanni, Korson Veto

Ottelun parhaat pistemiehet:
Korson Veto: Toni Kankaanpää 20/+16, Karl Külaots 13/+6, Antti Vallin 8/+3
Etta: Ville Sorvoja 16/+8, Anssi Hakala 9/+7, Joshua Walker 7/-2

Yleispelaaja Toni Kankaanpää, Korson Veto
- Tappelemaan lähdetään jokaisesta pallosta. Eikä anneta periksi koskaan. Potutus oli kova eilisen tappion jälkeen, me vihaamme tappioita joka äijä. Oma tavoitteeni on pysyä ehjänä ja viedä joukkuetta pitkälle.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto
- Mä olen käsittämättömän ylpeä tästä joukkueesta ja miten joukkue on hoitanut viikon. Pelaajat ovat sisäistäneet taktiikan ja virheet unohdetaan, kuten olen sanonutkin. Jaksettiin jauhaa ja ei päästetty kaveria milloinkaan karkuun. Hakkuri Karl Külaots on panostanut lyönneissään laatuun ja se näkyi tänään juurikin kolmannessa erässä. Henkiseen kanttiimme olen myös tyytyväinen.

Hakkuri Ville Sorvoja, Etta
- Ei saatu Korsoa torjumalla nelospaikalla kiinni. Liian vähän on kolme torjuntaa. Liikaa tehtiin myös syöttövirheitä. Omat tavoitteeni on pelata hyvä kausi ja päästä mukaan maajoukkueeseen.

Päävalmentaja Olli Kuoksa, Etta
- Mitä sitä osaa muuta sanoa, kun että toinen, eli Korson Veto, pelasi hyvin. Ei saatu vastustajan vastaanottoa rikottua. Vastustajan Tutankhamon (Arto Hanni) passaa huonommastakin nostosta. Meidän oman pelin taso oli tässä.

Ottelutilasto

Riennolle kauden avausvoitto

Liiga-Riento (1-3) otti kauden avausvoiton sunnuntaina, kun se kukisti Merenojan salissa Kalajoella isäntäjoukkue LiigaSärkät (0-2) erin 1-3 (16-25, 25-13, 22-25, 22-25). Ottelu oli sekä Kalajoen, että LiigaSärkkien historian ensimmäinen liigaottelu.

Ensimmäisen erän voitti selvästi Liiga-Riento, toisen vähintään yhtä selvästi LiigaSärkät. Tilanne ei siis LiigaSärkille ole mitenkään toivoton: kolmas ja neljäs erä olivat käytännössä hyvin tasaiset. Liiga-Riento sitten pystyi ratkaisemaan viimeiset pallot.

Liiga-Riennon parhaana pelaajana palkittiin yleispelaaja Eetu Pennanen (21/+16). 

Seuraavaksi parhaat pelaajat olivat Ville Louhela (16/+6) ja Joni Savimäki (15/+6).

LiigaSärkkien parhaana pelaajana palkittiin keskitorjuja Danilo Carvalho (25/+15). Hän kiittää kaikkia, ja varsinkin yleisöä runsaasta kannustuksesta. Seuraavaksi parhaat pelaajat olivat Mikko Keski-Sipilä (14/+7) ja Nadazdin Srdjan (10/-2).

Liiga-Riennon päävalmentaja Jani Säisä kommentoi, että pallon käsittelyssä olisi voinut olla tarkempi.

LiigaSärkkien päävalmentaja Shailen Ramdoo on sitä mieltä, että joukkue kyllä pelasi hyvin, mutta vielä on tehtävä paljon työtä.

Parhaat pistemiehet
LiigaSärkät: Carvalho 25/+15, Keski-Sipilä 14/+7, Nadazdin 10/-2
Liiga-Riento: Pennanen 21/+16, Louhela 16/+6, Savimäki 15/+6

Ottelutilasto


LEKA jatkaa tappioitta - Sinkkonen kova iskulainen

Kuopiolainen liigatulokas LEKA Volley (3-0) jatkaa täydellä pistepussilla kolmannenkin liigakierroksen jälkeen. LEKA takoi nyt hyvin vastaan laittanutta Iskua vastaan lukemat 3-1 (25-22, 21-25, 25-23, 25-19).

Iskulta Sauli Sinkkonen keräsi keskipelaajalle huikeat tehot 23/+20 hyökättyään 17/23 vain yhdellä virheellä ja torjuttuaan kuudesti. Myös nuori Jan Helenius teki hyvän iltapuhteen vastaanotettuaan 56 kertaa 90:sta Iskun peliin tulleesta syötöstä 62% tarkuudella.

LEKA Volleyn paras pistemies oli virolaishakkuri Mart Tiisaar (24/+11) niukasti ennen Eelis Karista (22/+16). Koko muu joukkue keräsi tehot 23/+8.

LEKA Volley oli vaikeuksissa Iskua vastaan läpi ottelun. LEKA Volleylla oli todella nihkeä pelin alku ja oikeastaan Isku vei ottelua, mutta LEKA Volleyn kokemus toi tarvittavat pisteet kotiin. Iskun hyvä vastaanotto mahdollisti tehokkaan keskihyökkäyksen.

Päävalmentaja Lauri Hakala:
- Emme voi olla peliin tyytyväisiä. Todella nihkeä alku meillä ja oikeastaan kolme pistettä on ainoa asia, mikä lämmittää mieltä.

- Päävalmentaja Jussi Heino:
- Olimme tänään parempi joukkue ja odotin, että voitamme pelin. LEKA voitti tänään tärkeät pisteet.

LEKA Volley pelaaja Timo Tolvanen:
- Todella surkea alku. Pitää käydä todella kova keskustelu joukkueen kanssa otteluun valmistautumisesta. Isku olisi ansainnut tänään voiton.

Ottelutilasto

Kuvat:
VaLePa - Loimu, Mäsi
KoVe - Etta, Akikuvaa.com

  Takaisin