Krasnojarsk ei antanut HPK:lle jatkomahdollisuuksia

10.01.2018

Venäläisjoukkue Yeniset Krasnojarsk lopetti HPK:n pelit naisten lentopallon CEV Cupissa keskiviikkona. Kotijoukkue voitti toisen osaottelun kotikentällään 3-0 (25-13, 25-19, 25-19) ja eteni 16 parhaan joukkoon.

HPK hävisi kotiottelunsa ennen joulua 0-3 (20-25, 18-25, 20-25).

Dom Sporta im M.Dvorkinassa pelatussa toisessa osaottelussa HPK pääsi hyvin peliin kiinni, mutta jo avauserän ensimmäien teknisen aikalisän puitteilla kotijoukkue löi ”ison vaihteen” silmään ja oli pitelemätön siitä eteenpäin.

Toisessa erässä HPK roikkui hyvällä esityksellään muutaman pisteen päässä kaventaen eron parhaillaan jo yhteen pisteeseen (17-16). Siitä Yenisei vei taas erän lopun vakuuttavasti.

Päätöserä oli hyvinkin edellisen kaltainen.

Venäläisjoukkueen riveissä kovaa jälkeä teki kaksinkertainen Euroopan mestari Natalia Malykh (19/+19), joka sai hyvää taustatukea mm. Kolmelta syksyn EM-kisoissa maan maajoukkueessa esiintyneeltä pelaajaalta (Efimova, Kriuchkova ja Frolova) sekä Ukrainan maajoukkuepassari Oleksandra Peretiatkolta.

Yenisein hyökkäysprosentti oli pelissä 59, HPK:n 39. Lisäksi kotijoukkueen syöttö toimi vieraita tehokkaamminen, josta parhaiten kertoo joukkueiden vastaanottoprosentit 54 ja 31.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappinin ajatukset olivat aikalailla samoja, kuin ensimmäisen osaottelun jälkeen.

- Me pelasimme minun mielestäni meidän omaa peliä ja vastustajat pelasivat heidän peliä. Salla Karhu pelasi tänään mainion pelin ja kaikkiaankin olen hyökkäyspeliimme tyytyväinen.