Seuraa meitä somessa:

Krasnoyarsk vakuuttava Hämeenlinnassa

12.12.2017

Naisten lentopallon CEV Cupissa nähtiin tiistai-iltana Hämeenlinnassa tuulahdus maailman huipulta, kun venäläinen Yenisei Krasnoyarsk löi kotijoukkue HPK:n 0-3 (20-25, 18-25, 15-25).

Venäjän ja Ukrainan maajoukkuepelaajia vilisevä joukkue pelasi erittäin laadukasta lentopalloa ja riskillä peliin lähtenyt kotijoukkue ei omannut mahdollisuuksia parempaan tulokseen.

HPK:n syöttö toimi hyvin läpi ottelun ja vastaanottotilastoissa sen näkyi jopa HPK:n parempana prosenttina (57-56).

Yenisein passari Oleksandra Peretiatko sai kuitenkin luotua hyökkäjilleen peliä todella laadukkaasti ja koko venäläisten hyökkäysarsenaali onnistui. Erityisesti keskipelaajat Iana Manziuk (11/+10) ja Ekaterina Efimova (11/+9) olivat lähes pitelemättömiä. Myös kaksinkertainen Euroopan mestari, hakkuri Natalia Malykh, oli vakuuttava (16/+14). Puolustuksen kulmakivenä libero Svetlana Kriuchkova oli myös maailmanluokkaa.

HPK:sta keskipelaaja Daniela Öhman (10/+7) aiheutti eniten harmia vieraille. Laitapelaajien tehot sen sijaan jäivät matalaksi.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini:

- Kyllä ero oli rehellisen suuri. Olen ok tuloksen kanssa, teimme mitä pystyimme. Riskillä peliin piti tulla tämän tasoista joukkuetta vastaan. Olen ylpeä joukkueestani.

HPK:n keskipelaaja Daniela Öhman:

- Vastustaja oli odotetun kova. Lähdimme riskillä, mutta kyllä minun mielestä me olimme hyökkäyksessä pehmeitä. Torjunnassa piti tehdä koko ajan valintoja riskillä. Toiseen osaotteluun lähdemme haastamaan, ei meillä ole mitään hävittävää. Nämä ovat hienoja mahdollisuuksia.

Joukkueiden parhaat pistenaiset:
HPK: Öhman 10/+7, Kokkonen 7/+6, Savard 6/+3
Krasnoyarsk: Malykh 16/+14, Manziuk 11/+10, Efimova 11/+9

Toinen osaottelu pelataan tammikuussa Krasnojarskissa. Parin voittaja saa vastaansa voittajan slovenialaisesta otteluparista Calcit Kamnik - Nova Branik Maribor. Branikin joukkueessa pelaa Roosa Koskelo. Otteluparin häviäjän pelit puolestaan päättyvät Eurokentillä tähän.

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Kuvat : Veli-Matti A. Pitkänen

  Takaisin