Seuraa meitä somessa:

Kreikan maajoukkuepelaaja Karakas OrPoon

23.05.2024

OrPon liigajoukkue täydentyy viimeisellä sopimuspelaajalla, passari Elena Karakasilla, joka kuuluu Kreikan maajoukkueryhmään.

Hänen seurahistoriansa alkaa Kreikasta, jossa hän pelasi seuraavissa seuroissa: S.F.A.M Foivos, A.O. Markopoulo ja ZAON. Pohjois-Amerikan yliopistosarjoihin hän siirtyi kaudella 2018–19, ensin Syracusen yliopistoon ja sitten Texasin A&M yliopistoon.

24-vuotias ja 182-senttinen Elena Karakasi pitää suurimpina saavutuksinaan Kreikan maajoukkueeseen kuulumisen lisäksi Syracusen joukkueen johtamista sen historian ensimmäiseen yliopistosarja NCAA:n turnaukseen sekä nimeämistään parhaaksi passariksi monissa harjoitusturnauksissa pelatessaan Texasin A&M yliopistossa.

Elena Karakasi aloitti lentopallon 10-vuotiaana. Hän on kuitenkin ollut urheilun ja erityisesti lentopallon parissa koko ikänsä, sillä hänen äitinsä pelasi lentopalloa. Isän laji oli koripallo.
Hän on pelannut kaikkia pelipaikkoja ja olikin alkuun joukkueensa hakkuri ja yleispelaaja:

”Passarina aloitin 15-vuotiaana, mutta kaikki valmentajani ovat sanoneet minulle peliuran alusta asti, että minun pitäisi olla passari.”

Hän pitää vahvuutenaan vastapuolen torjunnan lukemista ja hyvien paikkojen järjestämistä lyöjille sekä aggressiivisuutta verkolla.

Hänen pääsyynsä tulla Suomeen ja erityisesti Orivedelle olivat ne hienot asiat, joita hän oli kuullut seurasta siellä aiemmilta olleilta kreikkalaisilta. Myös välitön yhteys, jonka hän sai päävalmentaja Fabio Mentan kanssa, on erittäin tärkeää passarille.

”Odotukseni ensi kaudelta on johtaa joukkue takaisin liigan huipulle ja pelata lentopalloa parhaalla tasolla, mitä osaamme.”

”Odotan innolla OrPossa pelaamista ja sitä, että voin näyttää, mitä tämä joukkue pystyy saavuttamaan tällä kaudella fanien tuella. Me toivomme näkevämme teidät joka pelissä!”

Elena Karakasi on syntynyt Kreikan Ateenassa ja asuu nyt Yhdysvalloissa Texasissa.

Hänellä on maisterintutkinto kliinisestä ravitsemustieteestä Texasin A&M yliopistosta. Lentopallon ohella hänen unelmatyönsä on toimia ravitsemusterapeuttina.

  Takaisin