Seuraa meitä somessa:

Kuortaneelle ei lohjennut erää Kuopion päiväpelistä

08.12.2021

Naisten Mestaruusliigan keskiviikkoinen päiväpeli "Kiitos kaveruudelle" Kuopiohallissa päättyi kotijoukkue Puijo Wolleyn tuuletuksiin ja suoraan 3-0 voittoon Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueesta.

Puijolta Peliin aloitukseen passari Courtney Baker, hakkuri Natasha Calkins, laiturit Sanni Määttä ja Emilia Kääntä, libero Petra Sahlberg, keskellä Pilvi Kettunen ja Pihla Pohjola.

Kuortaneelta kentälle passari Joanna Kallinen, hakkuri Iina-Reeta Kaikkonen keskellä Ella Peltonen ja Puijo Wolley junioreiden kasvatti Hanna Kastarinen, liberona Juulia Jäppinen ja laidoissa Oona Rasinperä ja Heini Kovanen.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti ja edettiin vuoropistein eteenpäin. Kuortaneelta Iina-Reeta Kaikkosen syöttövuoro oli tehokas ja se sai vieraat useamman pisteen johtomatkalle. Puijon peli käynnistyi hitaasti ja mutta syöttövuoro kerrallaan pisteitä saaatiin kaivettua ja pian oltiin tasoissa. Erän lopussa oltiin riittävän kovia ja erä 25-23 Puijon naisille.

Toiseen erään samat aloituskuusikot. Erän alku tasaista 10 pisteen tienoille. Sen jälkeen Emilia Käännän syöttövuorolla Puijo kiri itsensä muutaman pisteen johtoon. Pari pisteen vaihtia ja Pihla Pohjola repi lisää eroa omalla syöttövuorollaan. Kuortane teki useita vaihtoja, samoin Puijon naiset. Puijolta kentälle tuplavaihdolla ensimmäistä kertaa liigassa kehityspelaaja Passari Liina Räty yhdessä Nea Hämäläisen kanssa. Myös Pilvi Kettusen paikalle toinen Puijon kehityspelaajista Linnea Malinen. Erän hallinta jatkui kotijoukkueela ja erä selvästi Puijolle 25-15.

Pitkän erätauon jälkeen Puijolta aloitukseen liberon paikalle Henna Minkkinen. Kuortaneen aloitus sama. Puijo jatkoi hyvillä otteilla. Emilia Kääntä kuritti syötöillään Kuortaneen nuoria ja sai revittyä jo alkuun eroa. Myös Pihla Pohjola teki hyvää työtä syötöllään ja ero vain kasvoi. Kuortane taas vaihtoihin. Puijolta taas tuplavaihto ja Liina Räty passariksi ja Nea Hämäläinen hakkuriksi sekä Linnea Malinen Pihla Pohjolan paikalle keskitorjujaksi. Ero pysyi selvänä ja pientä kiriyritystä paremmaksi ei Kuortane yltänyt. Lukemat 25-15 ja ottelu suoraan 3-0 kotijoukkueelle.

Ottelun ratkaisu oli ensimmäisen erän kääntyminen Puijolle. Sen jälkeen kotijoukkueen peli palasi lähemmäs omaa tasoaan, kun taas Kuortaneen nuoret sortuivat useammin virheisiin. Enwimmäisen erän jälkeen Puijon syöttö ja torjunta pelaaminen oli liikaa Kuortaneen joukkueelle, eikä se päässyt juhlimaan pisteillä. Natasha Calkins väläytteli taas hyvillä suorituksillaan. Ottelun parhaana kotijoukkueelta palkittiinkin ansaitusti hakkuri Natasha Calkins ja Kuortaneelta hyvin esiintynyt keskitorjuja Ella Peltomaa.

Ella Peltomaa, Kuortane

- Ihan hyvä matsi, etenkin eka erä, kolmanteen taso laski. Hyvin saatiin haastettua Puijoa tänään.

Natasha Calkins, Puijo Wolley

- Meiltä hidas alku, toisessa erässä päästiin pelaamaan omaa peliä ja pelattiin siitä eteenpäin enemmän omalla tasollamme. Oma pelaaminen myös sen mukainen, alkuun hitaampi startti ja sen jälkeen peli parani. Tänään pyrimme taktiikan mukaan pitämään pallon pelissä vaikeissa hetkissä, pitämään virheet vähissä ja ratkaisemaan, kun paikka oli. Kiva pelata kun useampia kotipelejä edessä.

Nikolas Buser, Kuortane

- Ensimmäisessä erässä oli paljon hyviä asioita, sen jälkeen oma peli hajosi ja pelasimme enemmän juniori lentopalloa, nuori joukkue kun on kyseessä. Nämä pelit tuovat arvokasta kokemusta Kuortaneen urheilukeskuksen pelaajille ja on tärkeää että pystymme myös ajoittain haastamaan liigajoukkueita, jotta saamme oppia kovista peleistä ja painetilanteista.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley

- Kuortaneelle onnittelut hyvästä ensimmäisestä erästä, hyvää kypsää puolustuspelaamista ja rohkeaa syöttöä. Sen jälkeen Kuortaneen virheet lisääntyivät ja oma peli parani. Kuten Natasha jo totesi, tänään oli tarkoitus antaa vaikeista paikoista omalle torjunta-puolustukselle mahdollisuus saada palloa peliin ja parempia ratkaisupaikkoja rakennettua ja siinä onnistuttiin kohtalaisen hyvin. Linnea on hyvätasoinen ja liigassa jo hyvin pärjäävä nuori keskitorjuja ja esiintyi hyvin, kuten myös ensimmäisen liigaesiintymisen tehnyt nuori passari Liina Räty.

Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa

Puijo Wolley - Kuortane
3-0 (25-23, 25-15, 25-15)
Puijo Wolley: Natasha Calkins 16/+14, Sanni Määttä 9/+6, Pihla Pohjola 6/+3
Kuortane: Iina-Reeta Kaikkonen 10/-1, Ella Peltomaa 9/+6, Rasinperä Oona 9/-1
Ässät 9-6, syöttövirheet 10-11, torjunnat 12-4, hyökkäys% 36-31, vastaanotto% 57-38

Joukkueiden MVP:t
Natasha Calkins, Puijo Wolley
Ella Peltomaa, Kuortane

PROlibero
Henna Minkkinen, Puijo Wolley

Otteluisäntä Kuopion kaupunki

Ottelutilasto

  Takaisin