Seuraa meitä somessa:

Kymmenes lentopallomestaruus Hämeenlinnaan

15.04.2018

HPK on naisten Mestaruusliigan voittaja 2018 ja näin siis lentopallon Suomen mestari. HPK löi finaalisarjan ratkaisevassa viidennessä finaalissa LP Viestin sen kotikentällä 3-0 (25-19, 25-19, 25-16).

Kolmannen kerran joukkueiden välillä mentiin myös ratkaisevaan finaaliin ja ne ovat kaikki päättyneet Salossa hämeenlinnalaisten juhliin (2001, 2016 ja 2018).

Hämeenlinnassa juhlittiin nyt kymmenennen kerran lentopallon naisten Suomen mestaruutta. Mitali on kaikkiaan yhdeksästoista. Edellisen mestaruuden HPK voitti 2016 ja sitä edellisen 2008.

LP Viesti otti nyt yhdennentoista perättäisen mitalinsa. 2008-2018 seura on saavuttanut kahdeksan kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Lisäksi Salon Viestinä on hankittuna yksi kaikkien värisiä mitaleita 1998-2000.

Mestarijoukkueen pelaajista Maria Tuomiselle mestaruus oli uran kolmas ja mitali peräti yhdestoista. Toisen mestaruutensa puolestaan voittivat Saana Koljonen ja Eveliina Rautiainen, jotka olivat myös ainoat pelaajat HPK:n edellisessä mestarijoukkueessa 2016. Michaela Madsen oli mukana myös molemmissa joukkueissa, mutta tällä kaudella hän ei pystynyt pelaamaan loukkaantumisen takia yhdessäkään ottelussa. Kultamitalin Madsen kuittasi nyt joukkueenjohtajana ja se oli hänen viides kaikkiaan Mestaruusliigassa,

Luca Chiappinille mestaruus oli HPK:n päävalmentajana toinen ja mitali neljäs neljän kauden aikana.


HPK:n Suomen mestarit 2018:
Chloe Collins, Silja Kosonen, Eveliina Smolander, Suvi Kokkonen, Vicky Savard, Saana Koljonen, Yasmine Madsen, Salla Karhu, Maria Tuominen, Eveliina Rautiainen, Daniela Öhman ja Aleksandra Terzic.
Päävalmentaja Luca Chiappini, 2-valmentaja Sami Stenius, fysiikkavalmentaja, Enrico Cervella, tilastomies Matteo Pentassuglia, huoltaja/fysio Tuija Loukimo, lääkäri Olli Koivurinne ja joukkueenjohtaja Michaela Madsen

Salo ja Hämeenlinna kohtasivat nyt naisten finaalisarjassa yhdeksännen kerran ja voitot ovat nyt hämeenlinnalaisille 6-3. Finaalien otteluvoitot ovat puolestaan tasan 20-20.

LP Viestin hopeamitalistit 2018:
Viktoriia Tuchashvili, Hillaelina Hämäläinen, Roosa Heikkiniemi, Noora Kosonen, Eeva Puukka, Netta Laaksonen, Anna Czakan, Elina Käsnänen (kapteeni), Tuuli Kukkonen, Saana Lindgren, Pilvi Kettunen, Kertu Laak, Ronja Heikkiniemi, Dubravka Rakic, Ella Eloranta ja Hanna-Mari Arminen
Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen, 2-valmentaja Janne Harju, fysiikkaalmentaja Ville Salmi, tilastomies Petri Virtanen, huoltajat Janne Kirjavainen ja Auno Lindh, joukkueenjohtaja Jouni Salmenjaakko.

HPK palasi mestariksi vahvalla esityksellä,
LP Viesti taipui kotonaan puhtaasti 0-3

HPK Hämeenlinna palasi vuoden tauon jälkeen lentopallon naisten Suomen mestariksi vahvalla esityksellä viidennessä finaalissa. Jos finaalisarja ennen viidettä peliä oli kaikin tavoin tasainen, päätöspeli oli selkeästi HPK:n juhlaa lähes koko ajan. Esimerkkinä se, että LP Viesti ei kotisalissaan johtanut yhtäkään erää kertaakaan teknisen aikalisän jälkeen.

Numerot Salohallissa olivat paljon puhuvasti 0-3 (18-25, 19-25 ja 16-25).

HPK:n kapteeni ja loistava passari Chloe Collins palkittiin päätöspelissä joukkueensa parhaana.

- On helppo olla iso hymy kasvoilla! Olimme mielestäni hyviä kaikessa, mitä kentällä tehtiin ja sillä tavoin saatiin se mitä tultiin hakemaankin.

- Suurin asia tähän peliin tultaessa oli henkinen keskittyminen. Teknisesti ja taktisesti tehtiin pari pientä muutosta, mutta suurin vaikutus oli hyvällä henkisellä valmistautumisella. Olen erittäin onnellinen kaikkien puolesta ja nyt olimme todella joukkue! painotti amerikkalaispassari.

- Kunniaa pitää antaa myös LP Viestille, se on hieno joukkue ja oli kaikin tavoin ilo pelata heitä vastaan näin korkealla tasolla, kiitteli Collins.

LP Viestin kapteeni, pelipäivänä 30 vuotta täyttänyt Elina Käsnänen onnitteli mestareita ja totesi heidän olleen ratkaisupelissä kaikessa parempi.

- Me emme saaneet oikein mitenkään ja missään vaiheessa omaa peliämme käyntiin ja tämä oli tulos.

- Koko kaudesta pitää antaa kiitokset Tomin (Lemminkäinen) johtamalle valmennustiimille ja taustavoimille, he joutuivat kauden aikana niin moniin tilanteisiin loukkaantumisten takia. Päitä piti lyödä usein yhteen, jotta päästiin edes tähän tulokseen, joka nyt oli maksimitulos, muistutti Elina Käsnänen.


- Sanoin joukkueelle pelin jälkeen, että voimme kuitenkin olla ylpeitä kaudesta. Kiitos myös viimeisen finaalin mahtavalle kotiyleisölle, sen edessä oli hieno pelata, kiitteli kapteeni.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini sanoi olleensa onnellinen jo ennen peliä – nyt hän oli vieläkin onnellisempi.

- Tyytyväinen, todella tyytyväinen. Tämä oli varmaankin meidän paras finaalipeli, olimme tasaisen hyviä kaikessa. Esimerkiksi torjunta- ja puolustuspelissä olimme kurinalaisia, emme myöskään tehneet paljon virheitä, muistutti italialaisvalmentaja.

- Hyvä henkinen valmistautuminen auttoi tähän tulokseen ja joukkue todella halusi tehdä tulosta.

- Kiitokset myös koko taustajoukolle sekä seuralle, joka on pystynyt luomaan meille hyvät olosuhteet. Eniten kuitenkin olen ylpeä meidän pelaajista, alleviivasi Luca Chiappini, jolle mestaruus oli Suomessa ja HPK:ssa toinen.

- LP Viesti haastoi hyvällä pelillä meidät olemaan entistä parempia. LP Viesti antoi kaiken energiansa ja voi myös olla ylpeä omasta suorituksestaan, antoi voittajien valmentaja tunnustusta.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli tietenkin pettynyt.

-Tulos ei kuitenkaan anna tilaa jossitteluille, HPK pelasi parhaan finaaliottelunsa ja ehkä samalla kauden parhaan ottelunsa. Me jäimme joka erässä jälkeen, saatiin keskivaiheilla vähän kiinni, mutta lopussa oltiin taas liikaa jäljessä, tiivisti Lemminkäinen erien kulun.

Hänellä oli vahva mielipide siitä, kuka oli HPK:n mestaruuden takuupelaaja.

- Ilman Salla Karhua HPK ei olisi nyt mestari.

- Omastakin joukkueesta voi olla ylpeä, tammikuun jälkeen oltiin koko ajan äärirajoilla, nyt se ei enää riittänyt. Runkosarjan osalta voi antaa kiitoksia meidän vaihtopelaajillemme, sieltä saatiin paljon apuja.

- Pelaajista Noora Kosonen pelasi koko kauden hyvin, Anna Czakan nousi taas yhden pykälän ylöspäin, Pilvi Kettunen paikkasi keskipelaajaosastoa.

- Loukkaantumisista vaikeimpia olivat Viki Tuchashvilin rannemurtuma tammikuusta saakka sekä Hillaelina Hämäläisen nilkkavammat. Näillä taustoilla voi sanoa, että pelasimme uskomattoman hyvää lentopalloa, muistutti Lemminkäinen, jolle SM-hopea oli uran kuudes.

- Lisäksi pitää muistaa, että liigassa oli tällä kaudella 3-4 muuta hyvää joukkuetta, niin me kuin HPK:kin joutuivat ajoittain tekemään kovasti töitä päästäkseen finaalipeleihin, arvioi Lemminkäinen.


Ottelutilasto 5. finaalista

Kuvat: Osku Sahlsten / LP Viesti

  Takaisin