Seuraa meitä somessa:

Laak johti LP Viestin finaalisarjan avausvoittoon

05.04.2018

LP Viesti pystyi pitämään runkosarjassa hankkimansa kotiedun itsellään voitettuaan Mestaruusliigan finaalisarjan avauksessa HPK:n 3 – 1. Ottelun eränumerot 25-23, 23-25, 25-19 ja 25-16 kuvaavat varsin hyvin pelin hallintaa: LP Viesti otti kolmannessa erässä otteen haltuunsa ja piti sen vielä neljännessä – osin jopa vahvistaen.

LP Viestin ykköstykki – ja sanalla on nyt paljonkin merkitystä – oli virolaishakkuri Kertu Laak, tehot neljään erään 28/+24, hyökkäysprosentti komeat 63%.

- Hyvä ottelu. Kaksi erää oli kovaa, tasaista taistelua, mutta kolmannesta erästä syöttömme alkoi purra yhä paremmin. Ja se toinenkin erä olisi kyllä pitänyt voittaa, hallitsimme sitä pitkään. Syötön parantumisen ohella hyökkäyspelimme oli loppua kohti yhä parempaa, tiivisti hienon avausfinaalin Suomessa pelannut Laak.

HPK:n parhaana palkittiin yleispelaaja Suvi Kokkonen, joka takoi teholukemat 17/+11.

- Tietysti nyt harmittaa, koska lähdettiin taistelemaan ja hakemaan voittoa Salosta. Kahden hyvän erän jälkeen kolmannessa peli ei enää sujunutkaan samaan malliin, ainakin meidän syötön teho laski, kommentoi Kokkonen.- Omaan peliin voisi olla tyytyväisempi, jos joukkue olisi voittanut, arvioi hän omaa peliään.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini oli mietteliäs.

- Mielenkiintoinen peli. Tasaista ja mielenkiintoista kaksi erää – sitten meidän henkisessä otteessa tapahtui jotain. LP Viesti syötti hyvin ja oli myös hyökkäyksessä parempi, kuvaili italialaisvalmentaja.

- Meiltä ei ollut tosiaan kauden parasta hyökkäys- ja syöttöpeliä. Nyt pitää tyhjentää mieli ja aloittaa valmistautuminen lauantain peliin. Henkinen puoli on näissä asioissa tärkeä, korosti Chiappini.

- Pelataanko kotona tai vieraissa, sillä ei juurikaan ole merkitystä – no, ei tarvitse matkustaa. Mutta pelipaikan merkitys vähenee.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja, oli luonnollisesti tyytyväinen.

- Arvokas voitto sarjan alkuun. Kaksi erää oli kovaa taistelua ja kyllä meidän olisi se toinenkin erä pitänyt voittaa, olimme mielestäni siinäkin parempi joukkue, sanoi Lemminkäinen.

LP Viesti johti toista erää parhaimmillaan vielä 19-15 , mutta HPK tuli väkisin rinnalle ja ohi.

- Kolmannesta erästä alkaen oli sitten parempaa. Saatiin ennakkosuunnitelman mukaisesti HPK:n vastaanottoa rikki suunnatuilla syötöillä ja se oli hyvä asia. Mutta vielä jää videolta katsottavaksi asioita, esimerkiksi Suvi Kokkonen teki liikaa pisteitä tietyissä tilanteissa.

- Kertu oli kova – ja saa pelata lauantainakin samanlaisen pelin! Hän tuki Nooraa silloin kun hänellä oli vaikeuksia, huomautti Lemminkäinen.

Hillaelina Hämäläinen teki paluun pelaavaan kokoonpanoon, toisena libero/yleispelaajana oli Hanna-Mari Arminen, joka kävi kentällä toisen erän lopussa yleispelaajan (Ronja Heikkiniemen) paikalla takakenttäkierroksella.

Otteluisäntä R-kioski Linjuri palkitsi parhaina LP Viestin Kertu Laakin ja HPK:n Suvi Kokkosen.

LP Viesti - HPK 3-1
25-23, 23-25, 25-19, 25-16
LP Viesti: Laak 28/+24, Heikkiniemi 14/+4, Czakan 13/+10
HPK: Kokkonen 17/+11, Savard 14/+8, Karhu 12/+4
Katsojia: 883

Ottelutilasto

Naisten finaalien otteluohjelma

La 7.4. klo 18:00 HPK - LP Viesti
Ma 9.4. klo 18:15 LP Viesti - HPK
Tarvittaessa
To 12.4. klo 18:15 HPK - LP Viesti
Su 15.4. klo 17:15 LP Viesti - HPK

Kuvat: Markus Moisio / LP Viesti

  Takaisin