Lakkapaa.com ja Savo Volley verryttelivät jo puolivälieräkohtaamiseen - VaLePa löi Ducksin

27.02.2021

Miesten Mestaruusliigassa nähtiin lauantaina viisieräinen sijoituksiin merkityksetön taisto Rovaniemellä ja VaLePan paluu voittokantaan Vantaalla.

Miesten puolivälieräpareista kaksi ovat jo varmoja, kaksi hakee vielä muotoaan:

Savo Volley - Lakkapaa.com
VaLePa - Etta
Hurrikaani/Tiikerit - Ducks
Hurrikaani /Akaa / Tiikerit - Tiikerit / Akaa

Viiden erän lauantaitaisto - seuraavat osat puolivälierissä

Savo Volleyn viimeinen runkosarjan ottelu oli monella tapaa hieman eriskummallinen. Päällimmäisenä huomiona oli Lapin urheiluopistossa vallinnut aavemaisen hiljainen tunnelma. Kotijoukkue Lakkapaa.com oli kiitettävästi rajoittanut yleisön pääsyn halliin, ja oli lisäksi jättänyt pois kenttäkuulutuksen ja taustamusiikin.

Tuloksena oli muiden muassa tavallista enemmän tuomareiden jakamia keltaisia kortteja, kun pelaajien kommentit kuuluivat paremmin oikeudenjakajien korviin…

Toinen erikoisuus oli siinä, että Savo Volley pelasi kauden ensimmäisen viisieräisen ottelun, kun kotijoukkue sinnitteli loppulukemiksi 2-3 (21-25, 25-21, 25-21, 21-25, 9-15).

Ottelulla ei ollut kummallekaan tuloksellista merkitystä. Joukkueet kohtaavat joka tapauksessa tulevissa puolivälierissä, jotka alkavat puolentoista viikon kuluttua.

Joukkueet pelasivat myös pienellä miehityksellä – Lakkapaa.comilla oli kokoonpanossa kymmenen pelaajaa, Savo Volleyllä puolestaan yksitoista. Vierasjoukkueen kokoonpanosta puuttui kokonaan flunssainen kapteeni Antti Siltala, lisäksi Tommi Siirilä ja Markuss Cielavs eivät olleet valmentaja Timo Tolvasen käytettävissä, vaikka mukana pohjoisen reissulla olivatkin. Kaikkien poissaolon syy on kuitenkin sellainen, että alkavissa pudotuspeleissä he ovat jälleen täysillä mukana.

Savo Volleyn vastuunkantajan rooliin hankkiutui ottelun mittaan yleispelaaja Malachi Murch, joka keräsi mukavat pisteet 19/+13. Hakkuri Lelu Ojansivu pelasi vielä hieman toipilaana eikä ollut terävimmillään. Pistesaldo viiteen erään hakkurilla oli 17/+6.

Kotijoukkueen syömähammas oli totutusti savolaisille tuttu mies Eetu Häyrinen, joka uurasti jälleen urosmehiläisen tapaan. Passeja hänelle tarjottiin 53 kappaletta, joista hän hyökkäsi 43 prosentin tehoilla. Saldoa komisti vielä kuusi torjuntaa, mutta vastapainoksi hän lahjoitti vieraille peräti seitsemän pistettä syöttövirheillä.

Jukka Tuovinen, Lakkapää

- Peli oli välillä jo hyvällä tasolle, erityisesti syöttö/torjunta peli. Alla oli täysi harjoitusviikko. Keskiviikkona Joensuuhun Hurmosta vastaan ja sitten keskittyminen pudotuspeleihin

Timo Tolvanen, Savo

- Joukkueella oli vaikea syttyä otteluun missä ei katsojia ja lisäksi puuttui musiikki sekä kuulutus. 3-2 voitto kelpaa myös playoffseissa Lakkapäästä!

* Savo on voittanut kaikki seurojen 10 kohtaamista Lakkapaa.com, sarjapiste oli nyt Lakkapaa.com:lle ensimmäinen
* Eetu Häyriselle 30 pistettä, kolmas pelaaja tällä kaudella rikkomassa 30 pisteen rajaa (Kaisalasalo, Sivula)
* Eetu Häyriselle 6 torjuntaa
* Kauden avauskohtaaminen Savolle sen kotikentällä 3-0 (1.10.2020)
* Lakkapään Teemu Silventoinen on vastaanottotilaston 5. (56%), Eetu Häyrinen pistetilaston 1. (346) ja ässätilaston 3. (23)
* Savon Lelu Ojansivu on ässätilaston 2. (30), Tommi Siirilä torjuntatilaston 4. (42) ja hyökkäys% 4. (62%). Niklas Breilin on vastaanottotilaston 1. (66%) ja varmistanut PROlibero-kilpailun voiton.

Lakkapaa.com - Savo Volley
2-3 (21-25, 25-21, 25-21, 21-25, 9-15)
Lakkapää: Häyrinen 30/+14, Zhukov 22/+6, Baranov 11/+5
Savo: Murch 19/+13, Ojansivu 17/+6, Räsänen 16/+2
Ässät 6-8, syöttövirheet 21-16, torjunnat 15-11, hyökkäys% 45-45, vastaanotto% 56-43

VaLePa palasi tasolleen ryminällä

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi runkosarjansa päättävässä ottelussa mestarijoukkue VaLePan. Tukilippuja oli jälleen myyty komeasti. Katsomon selkänojista oli nostettu pystyyn 137 tukilipun ostaneiden nimien saamiseksi esille. Otteluisäntinä olivat korsolaisille tuttu Korson Koti ja rakennusammattilaisten suosima Vibrakone. VaLePa tuli ärsyyntyneenä kahdesta Tiikerit-tappiosta ja näytti taivaanmerkit. Nyt mentiin eikä meinattu. Fokus pysyi pelissä ja jälki oli sen mukaista. Selkeä 0 – 3 (18 – 25, 21 – 25, 17 - 25).

VaLePa oli ensimmäisessä erässä sen edetessä koko ajan enemmän kuskin paikalla. Ykköskuusikosta onnistuivat niin Nikula kuin Mäkinenkin. Varsinkin Sakari Mäkisen kuutospaikan lyönteihin ei saatu puolustuksessa otetta. Erän lopussa Sauss vaihtui Juho Kaunistoon, joka päättikin erän kakkospaikalta lukemiin 18 – 25. Mikko Eskon syöttövuorot onnistuivat erinomaisesti. Ankoilla Alek Rastamo korvasi keskellä Lauri Lehtosen, muuten oltiin liikkeellä tutulla kuusikolla. Kalle Kattelus oli edelleen sivussa. Joonas Jokela ankkojen pistehai ensimmäisessä erässä. Ankat tekivät liikaa virheitä.

Toinen erä oli jo tasaisempaa tekemistä. VaLePaa saatiin torjunnalla hiukan kuriin. Marko Määttäsen syöttövuorolla siirtyi Vantaa Ducks 10 – 9 johtoon. Saussin syöttövuorolla VaLePa karkasi jälleen. Tilanne oli jo 14 – 19, mutta muutamalla torjunnalla ankat tulivat jälleen iholle 20 – 21. Karjarinnan syöttövuorolla jälleen repesi ja Sakke Mäkinen päätti toisen erän jujulla pisteisiin 21 – 25.
Tommi Mäkelä tuli passariksi kolmanteen erään Joona Väänäsen tilalle. VaLePa aloitti terävästi. Mikko Karjarinta viihtyi erän alussa syöttöruudussa. Lopulta Atte Kyrölä katkaisi VaLePan hallinnan ja tilanne 2 – 5. Tommi oli kovassa paikassa, kun VaLePan torjunta vielä otti joko vaimennuksia tai torjuntoja. Aaro Nikula viihtyi painavan syöttönsä kanssa syöttöruudussa. Tuntui, ettei Ducks löydä mitään pysäytyskeinoa, tilanne jo 5 – 14. VaLePa vei ja ankat vikisivät. Ville Kattelus kuitenkin herätteli, kun tuli Atte Kyrölän tilalle. Tilanteessa 8 – 19 otti Juho Rajala erän toisen aikalisänsä. Ville Kattelus painoi kuitenkin palloa torjunnan lihamuurin läpi. Marko Määttäsen syöttövuoron katkaisemiksi otti Janne Kangaskokko aikalisän tilanteessa 15 – 23. Ankat tulivat piste kerrallaan, mutta loppukirin lopetti Ilari Toimela. Erä VaLePalle 18 – 25 ja koko ottelu selkein eränumeroin 0 – 3.
Otteluisännät Korson Koti ja Vibrakone valitsivat Vantaan Ducksin parhaaksi pelaajaksi Esko Vuorinen ja VaLePasta Mikko Esko. Arvovaltainen raati valitsi ProLiberoksi Risto Ruohola VaLePasta.

Puolivälierät alkavat alustavasti keskiviikkona 10.3. Vantaa Ducks sijoittui kuudenneksi runkosarjassa, mutta vastustajamme selviää, kun runkosarjan viimeiset pelit pelataan 3.3. Pelin tarkemmat tiedot tiedotamme tarkemmin myöhemmin.

Esko Vuorinen, Vantaa Ducks:

- Alkuun ehkä kunnioitettiin liikaa näitä VaLePan kokeneita pelaajia ja Mikko Eskoa. Ei lähdetty haastamaan nuorella innolla millä olisi pitänyt lähteä. Mutta nyt oli hyvä valmistautuminen tähän peliin, että ei ollut mitään ongelmaa alakropan kanssa. Yläkropassa ei ole tarpeeksi lihaksia, niin se ei voi edes krampata.

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks:

- Olihan tänään riittävästi vastoinkäymisiä. Keskari putosi ennen peliä pois ja Alek Rastamo joutui hänelle oudolle paikalle. Sai muutaman hyvän onnistumisen. Joona Väänänen otettiin varotoimenpiteenä pois kahden erän jälkeen. Oli hieno nähdä, että Mäkelän Tommi pystyi nauttimaan pelaamisesta. Pisti itsensä likoon ja toivon, että muut jätkät voivat ottaa mallia Tommin asenteesta. Jäpitettiin ja odotettiin tänään liikaa, että milloin se VaLePa antaa meille pisteen. Se ei valitettavasti mene näitä huippujoukkueita vastaan sillä tavalla.

Mikko Esko, VaLePa:

- Meillä jäi Tiikerit-tappioista kyllä hampaankoloon ja se ei ollut tänään Ducksille hyvä juttu. Itsellänikin oli vähän heikompi vaihe. Ei oikein reeneissä kulkenut ja se sitten näkyi peleissä. Kaikki kunnia toki Tiikereille. Tänään turhaa puhetta oli jäänyt pois ja keskityttiin lentopalloon. Kun kaikki keskittyy yhdessä, niin sitten se jälki on tommosta, kun se oli tänään.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko, VaLePa:

- Tappiot opettaa enemmän kuin voitot. Oman peli-identiteetin löytyminen ja se tunnetila peliin oli suurin oppi Tiikerit-tappioista. Se pitää löytyä ja löyty tänään. Tänään ei puristettu liikaa vaan pyrittiin nauttimaan lentopallon pelaamisesta. Pelillisesti oma syöttö onnistui tänään.

* VaLePa on jo varma runkosarjan kakkonen
* Ducksin runkosarjan loppusijoitukseksi varmistui kuudes
* Kauden aiempi kohtaaminen 3-2 Sastamalassa (8.11.2020)
* VaLePa on voittanut 7 edellistä kohtaamista, 3 edellistä Vantaalla
* Kaikkien aikojen kohtaamisissa voitot 32-3 VaLePalle, Vantaalla 17-2 VaLePalle
* Ducksin Joonas Jokela on pistetilaston 2. (336) ja on ässätilaston 3. (23). Tommy Carmody on torjuntatilaston 2. (52)
* VaLePan Sakari Mäkinen on vastaanottotilaston 3. (61%) ja David Pettersson hyökkäys% 3. (62%)