Seuraa meitä somessa:

LEKA heilahti liigakärkeen

18.10.2014

Miesten Mestaruusliigassa tehtiin lauantaina historiaa, kun kuopiolainen liigatulokas LEKA Volley nousi liigakärkeen voitollaan Ettasta. TV-ottelussa Isku voitti puolestaan kärkipaikan nyt menettäneen Korson Vedon.


Isku vahvana vieraassa kotisalissa

Rantaperkiön isku otti makean 3-1 (27-25, 23-25, 25-20, 27-25) -voiton vieraassa kotisalissa Tampere Areenassa YLE:n TV-kameroiden edessä liigan piikkipaikalla olleesta Korson Vedosta.

Iskun parhaat pistemiehet olivat Tuomas Tihinen 23/+13 ja Sauli Sinkkonen 13/+11. Korsosta Toni Kankaanpää 24/+16 ja Karl Külaots 23/+14.

Petri Sainio, KoVen päävalmentaja:
- Korostin joukkueelleni ennen peliä, että oma tekeminen on pääasia, mutta Iskun ote oli vahva, emmekä olleet aina paikalla kun Iskun pallot tulivat. Petri Sainio mietti myös, ”aiheuttiko TV-kameroiden paikallaolo jonkinlaista jännitystä. Lieneekö se vain ”klisee” jota on vaikea analysoida.

Valmentaja Petri Sainio kertoi olevansa pettynyt oman joukkueensa peliin tänään ja siihen että Veto antoi tasoitusta Iskulle omissa huonoissa vastaanotoissaan ja ”kaaduimme” pieniin omiin virheisiimme. Sainio kehui Iskun peliotetta ja totesi, että Isku pelasi tänään todella paljon paremmin kuin Veto.

Iskun valmentaja Jussi Heino kehui ottelua ja piti sitä tasaisena, joka soljui hienosti eteenpäin erä erältä.
- Iskun joukkue teki sen mitä olimme sopineet ennakkoon ja vain joitain pieniä asioita muutettiin pelin aikana. Miellä oli myös tuuria mukana kun 20 pisteen kohdalla Korso teki useita syöttövirheitä.

Kysymykseen millaista oli pelata Tampere Areenalla, totesi Jussi Heino, että ”Onhan tämä erilainen kuin kotisalimme Pyynikin palloiluhalli, mutta kun peli alkaa erilaisuudet unohtuvat eikä sillä enää sitten ole merkitystä , kaikki häiritsevä suljetaan ajatuksista pois ja keskitytään peliin.

Korson Vedon valmentajan Petri Sainion mielestä pelipaikka on erinomainen, eikä sen suhteen ollut mitään ongelmia.

- Halli on hieno, mutta ”kotisali on kotisali”, totesivat miehet!

Ottelutilasto

LEKA heilahti nyt Oulussa

Kuopiolainen LEKA Volley hoiteli täyden pistepotin Savoon Oulusta voittamalla Ettan 0-3 (21-25, 23-25, 22-25). Samalla LEKA kiipesi liigakärkeen ohi Tampereella hävinneen Korson Vedon.

Liigan pistepörssin kärkinimi Mart Tiisaar nakutti ”perinteiset” 25/+16 52% hyökkäystehoilla ja pekka Seppänen 11/+2. Kotijoukkueesta Anssi Hakala teki 13/+11, Joshua Walker 12/+7 ja Ville Sorvoja 11/+2.

Etta paidassa nähtiin Juha Aho, joka palasi liigakentille.

Timo Tolvanen, LEKA Volley:
- Pelattiin hyvä ja virkeä peli, niin kuin koko alkukausi meillä on ollut. Torjunta/puolustus toimi ja hyvin saatiin vaimennuksia. Etta pelaa hyvin paljon samanlaista lentopalloa kuin me.

Lauri Hakala, LEKA Volleyn päävalmentaja:
- Hyvät on fiilikset, peli mei nopeaa ja tuntui että ei ehtinyt peliin päästä mukaan ollenkaan. Kovasti olin odottanut paluuta Ouluun, paljon tuttuja täällä. Viimeisen erän nousu oli huikea meiltä.

Juha Aho, Etta:
- Se oli sellainen paluu se. Pienet jutut ratkaisee, kun kaikessa häviää vähän, niin se on lopussa paljon.

Olli Kuoksa, Ettan päävalmentaja:
- Leka oli tänään inhottava, kolmeen erään 55 puolustusta ja kaveri oli parempi kovien pallojen puolustuksessa. Hakkuri teki tänään eron. Tiisaar takoi 15 pistettä hyökkäämällä enemmän kuin meidän hakkuri. Joukkue saatiin kasaan normaalia myöhemmin, joten vielä on työtä edessä.

Ottelutilasto

Kuvat:
Etta - LEKA, Teemu Hassinen
Isku - KoVe, Pertti Flinck

  Takaisin