LEKA Volley ja Team Lakkapää aloittivat puolivälierät vierasvoitoilla

14.03.2018

Miesten puolivälierät käynnistyivät keskiviikkona kahdella koti- ja kahdella vierasvoitolla. Runkosarjan kärkikaksikko VaLePa ja Sampo Volley ottivat kotonaan avausvoito, mutta vierasjoukkueelle merkittiin voitot LEKA Volleyn sekä Team Lakkapään nimiin.

Raadik pommitti avausvoiton Sampolle

Pudotuspelisarja käynnistyi Pielavedellä kotijoukkueen komennossa, Sampo otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan lukemin 3-1. Raision Loimu paransi peliään viikonlopulta mutta niin teki myös kotijoukkue. Vieraiden Gino Naarden oli lähes pitelemätön ja Sammossa paluun kentälle tehnyt Andrus Raadik osoitti myös pystyvänsä pitämään tehot korkealla.

Ottelusarja jatkuu perjantaina Ruudun tv-ottelulla Raisiossa ja sunnuntaina jälleen Pielavedellä.

Tuomas Koppanen, Loimu:

- Me kyllä pelattiin ihan hyvin, Raadikia ei vaan saatu kuriin ja siihen se vähän ratkesi. Hallisa oli hyvä tunnelma, oli mukava pelata. Oma peli oli ihan ok, enemmänkin passeja olisi voinut saada.

Aleksi Kaatrasalo, Sampo Volley:

- Hyvä tunnelma tosiaan oli pelissä. Loimu pelasi tänään hyvin, meidän peli oli "ok" mutta tiedetään, että tästä pystymme parantamaan. Loimu pääsi meidän torjunnan käsistä leipomaan pisteitä aika paljon, pallot kimpoili minne sattuu. Pientä semmoista höntyilyä, mitä pleijareiden alussa aina joskus on.

Christophe Achten, Loimu:

- Avaintekijä oli Raadikin 29 pistettä, hän oli uskomaton. Mutta en syytä pelaajiani, me pelasimme hyvin. Sammon kai kuuluisi voittaa tuolla joukkueella mutta me yritimme tehdä sen hankalaksi ja oli mukavaa, että onnistuimme siinä. Gino oli erittäin hyvä tänään mutta ei saanut apua tänään laitureilta. Yhden asian haluan vielä sanoa: Hotelli oli erittäin hyvä, onko se teidän, tämä Lohimaa? ;)

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

- Kiva kun alkoi vähän eri pelit. Paljon etukäteen juteltiin siitä, ettei meidän kannata omaa peliämme lähteä muuttamaan ja muistetaan, ettei nyt pelata enää sarjapisteistä vaan ainoastaan voitoista. Hyvin pojat jaksoivat sen muistaa. Avauserä oli meiltä todella vahva ja siitä eteenpäin alettiin pelata tasaista peliä. Loimu oli vahvempi kuin lauantaina vaikka silloin numerot olivatkin 3-2. Ginon tehot olivat hyvät ja siinä meillä on työnsarkaa saada niitä alemmaksi. Tyytyväinen olen meidän peliin, hyökkääminen oli hyvää ja laajalla rintamalla. Loimu on ollut hyvä torjuntajoukkue ja saatiin jätettyä ne viiteen torjuntaan, hyvin Petteri pyöritti peliä monipuolisena. Kohta päästään taas pelaamaan.

LEKA Volley haki avausvoiton Loimaalta

Leka Volley oli pelivalmiimpi ja teki vähemmän virheitä, erityisesti syöttöruudussa. Kun kotijoukkue teki kaikkiaan 23 aloitussyöttövirhettä, antoi se liikaa etumatkaa Lekalle.

Leka tuli peliin hyvin. Se otti kuskin paikan ja pääsi johtotilanteessa pelaamaan vapautuneesti. Alussa Samuli Kaislasalo tykitti palloa Hurrikaanin kenttään hienon pelin pelanneen passari Akseli Lankisen passeista. Samoin verkolla Arttu Reijonen otti kotijoukkueen hyökkäyksistä parhaan terän pois (5 torjuntaa). Kun isännät eivät saaneet aloitussyötöllä Eelis Karisen, Teemu Silventoisen ja Jan Heleniuksen hihavastaanottoa järkytettyä, pääsi Lankinen toteuttamaan monipuolista hyökkäyspeliä. Kokenut Jukka Lehtonen oli yksi illan tähtiä. Kokenut yli 300 ottelun keskipelaaja osoitti olevansa edelleen liigan parhaita keskipelaajia. Kaikkiaan 13 passista Lehtonen murhasi 11 pistettä.  Sen lisäksi Leka-kapteeni viihtyi syöttöruudussa kaikkiaan 23 syötön verran!

Hurrikaanin esitys jätti ilmaan kysymyksiä. Kotijoukkue ei ollut missään vaiheessa vireystilaltaan samalla tasolla kuin vieraat. Sen puolustuspelaaminen ja jatkopallopelaaminen oli arkaa ja epävarmaa. Kun Maksim Buculjevic ei löytänyt yhtään tulikuumaa pelaajaa, oli serbialaisella vaikea iltapuhde.

– Pelattiin helvetin tyhmästi ja yliyrittäminen kostautui syöttöruudussa, Ropponen summasi.

Vastaavasti kuopiolaisten parhaana palkittu Lankinen oli tyytyväinen lopputulokseen.

– Meillä oli hyvä taktiikka laadittuna, jota me noudatimme tarkkaan. Sen lisäksi Samulilla (Kaislasalo) oli hyvä päivä, joten se helpotti omaa passipelaamista.

Vakavailmeinen Rantanen ei ollut puhetuulella. Tappio korpesi ja tapa, jolla tappio tuli, oli siihen suurin syy.

– Oli hermostuneisuutta selvästi pelaamisessamme. Kolmannessa erässä saatiin taisteluilme esiin, mutta neljännessä tehtiin yhdeksän syöttövirhettä, se oli aivan liikaa.

Jukka Tuovinen, LEKA Volley:

- Pelattiin tänään kurinalainen hyvä peli joka osa-alueella. Pelissä ei tässä vaiheessa yleensä tule esiin mitään yllätysmomenttia, koska joukkueet tuntevat toisensa niin läpikotaisin. Tarkempien pelianalyysien aika ei ole tässä vaiheessa ottelusarjaa.

Ottelupari ottaa toistamiseen yhteen jo huomenna torstaina Loimaalla. Sen jälkeen matka jatkuu viikonlopuksi Kuopioon. Välieriin selviää kolmella voitolla.

Juuso Riponiemen kuvat

Hurrikaani Loimaa - LEKA Volley 1-3

20-25, 21-25, 27-25, 22-25
Hurrikaani Loimaa: Ropponen 20/+10,Staples 16/+3,Oivanen 11/+6
LEKA Volley: Kaislasalo 22/+10,Lehtonen 13/+12,Karinen 10/+2
Katsojia: 701

Tyypillinen puolivälieräavaus Sastamalassa - VaLePa voittoon hieman yskähdellenkin

Ensimmäinen VaLePan ja Ducksin kohtaaminen oli varsin tyypillinen puolivälieräavaus. Ennakkosuosikki VaLePa aloitti pelin yskähdellen ja Ducks tuli päälle ennakkoluulottomasti. Pukkipaidat onnistuivat vaivoin kääntämään ensimmäisen erän. Sen jälkeenkin Ducks taisteli urhoollisesti, mutta VaLePa pystyi jatkossa pelaamaan vähemmillä virheillä ja vei loput erät selvemmin. VaLePa Sastamala – Vantaa Ducks 3-0 (26-24, 25-20, 25-17)

Otteluisäntä Vexve Oy:n asiantunteva raati palkitsi VaLePan parhaana ansaitusti Erik Sundbergin 10/+7, erinomainen vastaanottopeli 64% sekä hyökkäystehot samoilla 64%:n tehoilla ilman yhtään virhettä tai torjuntaan lyöntiä. Vähän vaisusti aloittanut Urpo Sivula oli kokonaisuudessaan mies paikallaan. Florian Ringseis vastaanotti tarkasti. Markus Kaurto kunnostautui aloitussyötöissä.

Ducksin selvästi tehokkain tänään oli hakkuri Karl Külaots 13/+10. Hänet palkittiin myös joukkueensa parhaana. Pasi Hyvärinen otti leijojen vastaanotossa puoli kenttää ja haki monia hienoja puolustuspalloja.

Aloituskokoonpanot
Esko, Carmody, Kaurto, Sundberg, Kunnari, Sivula, Ringseis L
Magyar, Szabo, Nurminen, Kankaanpää, Mi Määttänen, Külaots, Hyvärinen

Ensimmäinen erä
Ottelu alkoi, kuten ensimmäiseltä puolivälierältä saattaa odottaa. Tunnustelevaa peliä ja virheitä, joita pelaajat eivät normaalisti tee. 7-9 tilanteen 16 pisteestä jommankumman joukkueen suorista virheistä oli tullut 7 pistettä. Pelin ollessa 9-11 Ducksin passari Balint Magyar aloitti syöttövuoronsa. Pukkipaidoille tuli vaikeuksia hyökkäyksen päättämisessä. Alpar Szabo otti Urpo Sivulasta pari torjuntaa ja Olli Kunnarin kakkospaikan hyökkäys jäi verkkoon. Ero kasvoi 16-9 ankkojen johdoksi. Erä näytti ratkenneen. Sami Kurttila otti toisen aikalisän ja pukkipaidat aloittivat pikkuhiljaa kirin. Vuorostaan Ducksille tuli suoria hyökkäysvirheitä Nurmiselle kaksi ja Szabolle yksi sekä vielä loppuvaiheessa Külaotsille yksi. Ducksilla oli jo selvä 24-21 johto. EnsinTommy Carmody kavensi hyökkäyksellä. Sen jälkeen oli Carmodyn vuoro astua sivuun ja Arttu Lehtimäki asteli syöttöpaikalle ja pysyi siellä erän loppuun asti. Ducks ei päässyt hyökkäämään riittävän hyvin ja Lehtimäen johdolla VaLePa otti puolustuksia. Sundberg päätti kaksi vastahyökkäystä ja erän päätti Markus Kaurton kauden näyttävin tappotorjunta Miro Määttäsestä 26-24. Hieno sisääntulo Lehtimäeltä ja Sundbergiltä erinomainen erä.

Toinen erä
Markus Kaurton syöttövuorolla pukkipaidat etenivät 3-0 johtoon. Myös muilla Kuren syöttövuoroilla Ducks oli helisemässä. Toinen erä muuten oli kokeneiden pelaajien temmellyskenttä. Kunnari teki 5 hyökkäyksestä 3 pistettä, Esko 4:stä 3 ja Kankaanpää 10:stä 6.

Kolmas erä alkoi tasaisesti, mutta ratkaiseva ero tuli syöttönurkkauksessa. Ducks sortui virheisiin. Kaurto syötti peräkkäin kaksi ässää ja yhden pahan VaLePa karkasi 15-12 johtoon. Ducks sai syötön, mutta Määttäselle tuli syöttövirhe ja heti perään Esko syötti 16-13 tilanteesta ratkaisevaan 20-13 johtoon. Eräpalloon pukkipaidat etenivät Upin näyttävällä kakkospaikan hyökkäyksellä ja Kaurto sai päättää keskeltä 25-17.

Ducksin päävalmentaja Ismo Tuominen:

- Päivän teemana oli voittaa peli. Alku oli hyvä. Syötettiin rohkeasti, mutta ei saatu ensimmäistä erää ratkaistua.

Ducksin Karl Kulaots:

- Ensimmäisessä erässä oli useampikin paikka ratkaista, mutta ei onnistuttu. Hyökkäyspeli ok, mutta torjunnassa on parannettavaa itsellä ja koko joukkueella.

VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila:

- Tyylipisteitä ei jaeta. Tyytyväinen voi olla syöttö- ja vastaanottopeliin.

VaLePan Erik Sundberg:

- Peli tuntui hyvältä. Ducks tuli peliin hyvin valmistautuneena, joka näkyi erityisesti ensimmäisessä erässä.

Ottelusarja jatkuu huomenna Vantaan Energia Areenalla ja sunnuntaina taas Vexve Areenalla.

VaLePa - Vantaa Ducks 3-0
26-24, 25-20, 25-17
VaLePa: Sundberg 10/+7,Sivula 10/+2,Kunnari 8/+2
Vantaa Ducks: Kulaots 13/+10,Kankaanpää 10/+2,Szabo 7/+4

Lakkapää varasti kotiedun ETTAlta jännittävien vaiheiden jälkeen

Lentopalloseura ETTA ja Team Lakkapää Rovaniemeltä avasivat puolivälieräsarjan odotetun tiukalla ottelulla. Jännittävien vaiheiden jälkeen ensimmäinen kiinnitys lähti Rovaniemelle 2-3 -lukemin (31-29, 25-22, 18-25, 20-25, 12-15).

Kahdessa ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli niskan päällä. Jännittävässä avauserässä ETTA nousi tappioasemasta 31-29 -erävoittoon. Toisessa erässä ETTA oli vahvempi 25-22. Pitkän erätauon jälkeen Lakkapää sai virheitä karsittua ja ottelu tasoittui. Kaksi seuraavaa erää oli tasaista vääntöä, joissa vierasjoukkue Lakkapää oli vahvempi. Ratkaisevassa viidennessä erässä pisteitä tehtiin vuorotahtiin muutama kerrallaan. Erän puolen välin jälkeen Lakkapää karkasi johtoon, jota kotijoukkue ei saanut enää kiinni. Kotietu karkasi näin ollen Rovaniemelle.

Kotijoukkueen tehokkain oli Jiri Hänninen 21 pisteellä (+10), jonka jälkeen hakkuri Joonas Jokela 19 pisteellä (+4). Vierasjoukkueen tehokkaimpana pelaajana nähtiin totuttuun tapaan Casey Schouten 23 pisteellä (+12) keskitorjuja Jouni Palokankaan säestäessä 16 pisteellä (+13).

ETTAn parhaana palkittiin Jiri Hänninen ja Lakkapäältä hakkuri Casey Schouten.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Rovaniemellä ja sunnuntaina palataan kotisaliin kello 17.00 alkavassa ottelussa.