LEKA Volley taisteli ratkaisun torstaiksi

19.03.2018

LEKA Volley nappasi 3-2 -kotivoiton Hurrikaani-Loimaasta tiistaina Kuopiossa pelatussa neljännestä puolivälierästä ja siirsi ratkaisun välieräpaikasta torstaiksi Loimaalle.

LEKA Volley oli sarjan neljännessä ottelussa selkä seinää vasten, vierailija Hurrikaani oli ryöstänyt kotiedun takaisin itselleen edellisiltana. Voitolla sarja jatkuisi torstaiksi Loimaalle, tappiolla alkaa kesäloma.

Avauserässä joukkueet kamppailivat tasatahtiin, vierailta isoa vastuuta kantoivat Matti Oivanen ja hakkuri Ropponen. Vieraat hivuttautuivat piste kerrallaan johtoon ja Tuovinen käytti aikalisän 9-12, kun Antti Ropponen oli syöttänyt ässän. Samat miehet jatkoivat pistetehtailua aina Lekan toiselle aikalisälle 13-17 asti, josta alkoi kotijoukkueen nousu. Lasse Jäntin syöttövuorolla Leka nousi tasoihin ja ohi. Hurrikaani piti vähälle aikaa molemmat taukonsa ja Ropposen hyökkäys sai lopulta Jäntin syöttövuoron poikki 21-21. Erän loppua väännettiin pitkälle jatkopalloille, loppulukemat 30-28.

Toisen erän alkuun Ropposen tuliset syötöt tekivät tuhoa ja yhden suoran pisteenkin. Seuraavat pallot tarttuivat kerta toisensa perään Matti Oivasen käsiin, mies napsi erään neljä torjuntaa. Ero repesi jo alkuerässä vieraiden hyväksi, eikä tuovisen tekemät vaihdot tuoneet riittävää kurssinmuutosta. Redi Koci sai yhden ässäsyötön ja muutamia teräviä hyökkäyksiä mutta teki myös virheitä. Erä Hurrikaanille 15-25.

Kolmoserä oli samankaltainen kuin toinen, vierailija teki tarvittavan eron jo alkumetreillä. Edelliserässä kentälle tullut Koci sai luottoa Tuoviselta ja onnistuikin kohtuullisesti. Passitarkkuus laitapelaajille olisi voinut olla parempikin, eikä hyökkäystehoissa päästy lähellekään vastustajan lukemia. LEKA puristi 14-19 tilanteesta Lankisen syöttövuorolla hyvän putken ja pääsi pisteen päähän, kun Helenius torjui yksinään Ropposen hyökkäyksen. Seuraavan pallon Koci pelasti takakatsomosta saakka, mutta kukaan ei jatkanut sitä verkon yli. Viimeiset pallot menivätkin Hurrikaanille ja erä lukemin 21-25.

Neljänteen erään LEKA sai startin, joka laittoi viilipytty Tuovisenkin hymyilemään. Vieraiden hyökkäykset pysähtyivät torjuntaan ja tilanne oli hetkessä 5-0. Matti Oivanen aloitti vieraiden nousun ja hyökkäyksiä päätettiin yhä useammin Ropposen kautta, joka kiitti kunniasta ja hakkuroi joukkueensa jo pisteen päähän 10-9. Jäntti tuli jälleen syöttämään Heleniuksen paikalle ja ero kasvoi jälleen muutamalla pisteellä. Hurrikaanin libero Jesse Mäntylä teki illan uhrautuvimman puolustuksen mainosaitoihin mutta pallo päättyi Hurrikaanin virheeseen 13-9. Kocin terävillä syötöillä ja Jukka Lehtosen päättäväisyydellä johto pysyi 18-14, jolloin Lauri Rantanen käytti toisen aikalisänsä. Eroa oli parhaimmillaan viisi pistettä vielä erän lopulla ja se riitti, vaikka numerot lopussa hieman kaventuivatkin Ropposen ja Oivasen suorituksilla 25-22.

Päätöserään LEKA sai myös hyvän startin ja otti johdon. Molemmat joukkueet tekivät alkuun virheitä. Piste pisteeltä syntyi kuitenkin kotijoukkueelle johto, jonka ansiosta Timo Ripatti hehkutti jo hyvissä ajoin tulevaa otteluvoittoa. 13-8 kotiyleisökin oli jo varma voitosta, mutta Kaislasalon ja Kocin virheillä ero alkoi kaventua. Oivanen torjui Kocin hyökkäyksen ja tasoitti erän ässäsyötöllä 14-14. Seuraava syöttö Masselta pamahti verkkoon ja viimeisessä pallossa Lankinen otti vapauttavan torjunnan.

Otteluvoitot tasoittuivat näin 2-2 ja ratkaisu siirtyi torstaiksi Loimaalle. Parhaina pelaajina palkittiin yhdeksän torjunnan ja neljän ässäsyötön Matti Oivanen (23/+15), sekä 13/+9 tehot kerännyt Arttu Reijonen.

Matti Oivanen, Hurrikaani:

-Ei kauhean hyvä fiilis, voittokin oli lähellä. Neljänteen ja viidenteen erään huono alku meiltä, omilla virheillä annettiin vastustajalle avaimet. Oma peli kohtuullisen hyvä, hyökkäyspuolta olisin voinut parantaa.

Arttu Reijonen, LEKA Volley:

- Peruspeli meiltä, alku hyvä, sitten lopetetaan pelaaminen puolentoista erän ajaksi. Sitten saatiin taas peli käyntiin. Hyökkäyspuolella olisin itsekin voinut parantaa.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Dominoitiin lähes kaikkia tilastoja, myös virhetilastoa. Tänään voitti se joukkue, joka oli valmiimpi voittamaan ja torstaina jatketaan.

Jukka Tuovinen, LEKA Volley:

- Päivän teesi oli, että meidän ei tarvitse pelata kauden parasta peliämme vaan riittää, että olemme parempia kuin vastustaja. Siinä onnistuttiin. Emme säikähtäneet heikkoja eriä vaan keskityttiin omaan tekemiseen ja siitä palkkioksi saatiin yksi merkintä lisää voittosarakkeeseen.

LEKA Volley - Hurrikaani Loimaa 3-2
30-28, 15-25, 21-25, 25-22, 16-14
LEKA Volley: Kaislasalo 14/+1,Reijonen 13/+9,Lehtonen 11/+9
Hurrikaani Loimaa: Ropponen 25/+9,Oivanen 23/+15,Staples 13/+3