Seuraa meitä somessa:

Lentopallokerho haki pisteet Pihtiputaalta - Puijo aseeton Salossa

31.10.2020

Naisten Mestaruusliigan lauantai tarjoili Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP Viestin vahvat otteet sekä täydet pistesaaliit. Hämeenlinnalaiset hakivat pisteet LiigaPlokilta ja salolaiset voittivat kotikentällään Puijo Wolley.


Hämeenlinnalle makea voitto hieman siipirikosta LiigaPlokista

LiigaPloki-Hämeenlinnan Lentopallokerho 1-3 (19-25,26-24,18-25,22-25)

Hämeenlinnan Lentopallokerho otti 3-1 vierasvoiton Pihtiputaan LiigaPlokista. LiigaPlokille viikko oli haastava, sillä hakkuri Lindsay Calvin ja passari Taija Kaukoranta olivat torstain vieraspelin tapaan poissa pelaavasta kokoonpanosta. Calvin parantelee pientä lentopallon ulkopuolella tullutta vammaa ja Kaukoranta syysflunssaa. Kokoonpanomuutokset toivat haastetta jo muutenkin vähän aikaa yhdessä harjoitelleelle joukkueelle.

Hakkuri Lindsay Calvinin paikalla pelannut Roosa Päykkönen onnistui erinomaisesti ollen illan pistekuningatar. Sofia Lehto hoiti torstain tapaan yksinään joukkueen passarin tehtävät. Sinitta Mennala teki liigauransa ensimmäisen pisteen.

Hämeenlinnan vahvuus tuli esille verkolla. Se voitti torjunnat 11-5. Parhaiten onnistui Hämeenlinnan parhaana palkittu Julia Minuk (5 torjuntaa). Olena Leonenko sai paljon hyökkäysvastuuta. Hän oli vaikeuksissa vastaanottopelissään ja hyökkäystehot olivat myös normaalia heikommat. Ratkaisupalloissa hän kjuitenkin onnistui nostamaan tasoaan.

Illan ottelussa kotijoukkue aloitti erät laiskasti ja onnistui kuromaan etumatkan kunnolla kiinni vai toisessa erässä. Jaelyn Keene jatkoi vahvoja esityksiään, mutta olisi tarvinnut enemmän passeja voidakseen auttaa kotijoukkuetta enemmän.



Mikko Pesonen, LiigaPloki:

- Ei voi olla tyytyväinen päivän peliin. Teimme virheitä väärissä paikoissa ja varsinkin erien lopuissa vastaanottomme mureni. Erien alussa olimme unessa. Torjuntapelimme ei onnistunut suunnitelman mukaisesti. Ajoittain oli hyvä meininki! Roosa Päykkönen pelasi hyvän pelin. Ensi viikolla Calvin ja Kaukoranta ovat jo mukana harjoitusvahvuudessa.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna:
- Tämä ei ollut helppo peli. Ennen peliä varoitin joukkuetta Pihtiputaan äänekkäästä kotiyleisöstä. Ensimmäinen erän voitimme helposti. Tiesin, että LiigaPloki tulee toiseen erään taistelemiellellä mukaan. Tämä oli hyvä voitto meille.

Roosa Päykkönen, LiigaPloki:

- Taistelimme hyvin, mutta vastaanottomme petti enemmän kuin Hämeenlinnalla. Hyvän harjoittelun myötä olen valmiimpi liigaa tänä vuonna. Varsinkin mentaalipuoli on parantunut viime kaudesta.

Julia Miniuk, Hämeenlinna:

- Pelasimme hyvän pelin tänään. Voitto LiigaPlokista oli tärkeä asia huomista Kuusamo-ottelua varten. Joukkueemme ilmapiirissä on mukava pelata,


LiigaPloki - Hämeenlinnan Lentopallokerho 1-3 (19-25, 26-24, 18-25, 22-25)
Ploki: Päykkönen 17/+8,Kiisk 15/+6,Keene 14/+11
Hämeenlinna: Leonenko 15/+3,Madsen 14/+8,Riikilä 13/+8
Ässät 10-9, syöttövirheet 14-9, torjunnat 5-11, hyökkäys% 40-40, vastaanotto% 43-31

Pistekilpailu:
3 Miniuk Hämeenlinna
2 Riikilä Hämeenlinna
1 Päykkönen Ploki

PROlibero
Bri Doehrmann, Hämeenlinna

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

LP Viestiltä kauden ehjintä peliä

Kotijoukkue LP Viesti vei pyhäinpäivän liigataiston Puijo Wolleyta vastaan selvästi erin 3-0 (25-13, 25-19, 25-17).

Ensimmäinen erä lähti heti kotijoukkueen komennossa. Ensimmäiset kaksi pistettä Puijo Wolley lahjoitti omilla virheillään, mutta siitä eteenpäin LP Viesti teki vierailijoita enemmän hyviä suorituksia eikä päästänyt heitä mukaan peliin. LP Viesti onnistui laajalla rintamalla, kun kaikki hyökkääjät tekivät kolme-neljä pistettä ja passari Viktoriia Tuchashvilikin kaksi.

Erätauolla Puijo Wolley sai peliänsä kuntoon ja tasoissa oltiin vielä 9-9 -tilanteessa. Sen jälkeen Anniek Siebringin syöttövuorolla Nea Haatainen pääsi rellestämään keskellä ja LP Viesti repi eroa. Varsinaisesti erän voi sanoa ratkenneen kuitenkin vasta kun Iina Andrikopoulou pääsi vauhtiin ja napsi pisteitä niin torjunnoilla kuin hyökkäyksilläkin.

Ottelun viimeisessä erässä LP Viestin meno oli vakuuttavaa eikä Puijo Wolley saanut hyvästä taistelusta huolimatta karkumatkaa kiinni. LP Viestin parhaana palkittu Nea Haatainen teki erän lopussa tilaa kanadalaiselle Beth Vinnellille, joka teki ensiesiintymisensä Mestaruusliigassa. Myös Linnea Kuusela oli erittäin ratkaisevassa roolissa tehden kolmannessa erässä kuusi pistettä. Puijo Wolleyn hyvä syöttötaktiikka ei tänään purrut, sillä LP Viesti ei tehnyt yhtään nostovirhettä.

Emilia Kääntä, Puijo Wolley:

- Meillä oli ihan rohkeata hyökkäystä, mutta torjunta-puolustus oli tänään aika heikkoa. Meille tämä oli tasalaatuinen peli, ei ollut loistavaa muttei myöskään ihan kamalaa.

Nea Haatainen, LP Viesti:

- Oli kiva nähdä Beth kentällä eikä harmittanut, että jouduin pois. Kolmas keskari haastaa ja jokaisessa pelissä pitää antaa kaikkensa. Aina pitää vaan mennä täysillä.

-Viime kauteen verrattuna voi sanoa, että kehityskaari on ylöspäin menossa eikä siitä voi olla kuin onnellinen.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley:

- Tämä ottelu oli todella epätasainen, odotin parempaa haastamista meiltä LP Viestiä vastaan. Siinä mielessä olen tosi pettynyt. Aseet hyvään pelaamiseen ja voittamiseen on, mutta tämän päivän torjunta-puolustuksella ja helppojen pallojen pelaamisella ei ole mahdollisuuksia LP Viestin tasoista joukkuetta vastaan.

- Huomiselta odotan voittoa. Treeneissä näyttää jo tosi hyvältä ja toivon että huomenna pystytään näyttämään mitä osataan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Päästiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella treenaamaan loppuviikko, kun ei ollut arkipelejä maanantaita lukuun ottamatta ja mielestäni se näkyi pelissä. Tämä oli Puijolle vasta toinen 0-3 tappio, joten olen tyytyväinen, hehän ovat voittaneet esimerkiksi OrPon 3-0.

- Jos jotain negatiivista hakemalla hakee, niin Annan ja Vikin yhteistyö ei tänään toiminut niin kuin koko kauden, ei se varsinaisesti epäonnistunut, mutta ei sujunut kuten ollaan totuttu.

-Meillä ei ollut yhtään nostovirhettä ja puolustuksen jälkeinen hyökkäys toimi erityisen hyvin. Vaikka Jukka ei ollut tyytyväinen, mielestäni Puijo pelasi kuitenkin toisen ja kolmannen erän ihan hyvää lentopalloa.

LP Viesti - Puijo Wolley 3-0 (25-13, 25-19, 25-17)
LP Viesti: Andrikopoulou 18/+10,Siebring 11/+9,Haatainen 10/+10
Puijo: Kääntä 12/+6,Hänninen 10/+4,Hujanen 5/+1
Ässät 6-0, syöttövirheet 11-8, torjunnat 9-3, hyökkäys% 54-34, vastaanotto% 58-38

Pistekilpailu:
3 Haatainen LP Viesti
2 Siebring LPViesti
1 Andrikopoulou LP Viesti

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

  Takaisin