Seuraa meitä somessa:

Lentopallovalta säilyi Sastamalassa

17.04.2018

VaLePa Sastamala on miesten lentopallon Suomen mestari 2018. Mestaruus oli seuralle toinen perättäinen ja kaikkiaan neljäs. Edelliset mestaruudet tulivat 2012, 2014 ja 2017. Mitali on sastamalaisjoukkueelle jo kahdeksas perättäinen Mestaruusliigassa. Viimeksi yhtä pitkään mitaliputkeen on miesten pääsarjassa yltänyt KuPS-Volley (10 mitalia 1991-2000).

Finaalisarja meni VaLePan nimiin puhtaasti otteluvoitoin 4-0, kun Hurrikaani-Loimaa joutui antautumaan neljännessä finaalissa Turussa tiistai-iltana erin 1-3.

Neljännen finaalin voitto oli samalla VaLePalle 15:s perättäinen joukkueiden kohtaamisissa Mestaruusliigassa tai Suomen Cupissa.

Hurrikaani-Loimaalle mitali oli seitsemäs perättäinen sen saatua mitalitilinsä avatuksi keväällä 2012. Mitaleista viisi on hopeisia ja kaksi pronssisia. Hopea oli nyt toinen perättäinen.

VaLePa nousi myös pudotuspelien maratontaulukossa tänä keväänä kaksi pykälää ylöspäin nostettuaan voittojensa määrän 83:een ohi KuPS-Volleyn (74 voittoa) ja Team Lakkapään/PerPon (79 voittoa). Edellä ovat vielä Raision Loimu (113), Rantaperkiön Isku (105) sekä Pielaveden Sampo (98).

Mestaruuksien määrässä VaLePa on nyt jaetulla neljännellä tilalla KuPS Volleyn (8), Pieksämäen NMKY:n (7) ja Raision Loimun (6) jälkeen yhdessä PerPonkanssa. Mitalimäärässä edelle yltävät Rantaperkiön Isku (17), Raision Loimu (15) sekä KuPS-Volley (12), Pieksämäen NMKY (11) ja tasoihin Pielaveden Sampo (10).VaLePa pelasi kauden aikana Mestaruusliigassa 42 ottelua voittaen niistä 38. Kotikentällään se hävisi vain kerran, Vantaa Ducksille puolivälierissä.

VaLePan joukkueesta Anssi Vesaselle SM-kulta oli jo uran kuudes ja mitali peräti 13:s. Olli Kunnari juhli mestaruutta viidennen kerran ja Urpo Sivula sekä Mikko Esko kolmannen kerran. Uusia mestareita olivat Markus Kaurto, Niko Suihkonen, Antti Karttunen, Erik Sundberg sekä Florian Ringseis. Kahdeksan miestä uusi mestaruuden viime keväältä.

Päävalmentaja Sami Kurttilalle SM-kulta oli kolmas. Edelliset ovat tulleet 2010 Sun Volleyssa ja 2017 VaLePassa.

Hurrikaanista mitali oli Matti Oivaselle jo uran kahdeksas (0+6+2) ja Jesse Mäntylälle seitsemäs (0+5+2). Suomalaispelaajista mitali oli ensimmäinen vain Matti Toivolalle.

Miesten lentopallon Suomen mestarit 2018, VaLePa Sastamala
Jacob Guymer, Urpo Sivula, Tommy Carmody, Markus Kaurto, Erik Sundberg, Mikko Esko, Antti Karttunen, Arttu Lehtimäki, Florian Ringseis, Peetu Mäkinen
Olli Kunnari, Ville Sorvoja, Niko Suihkonen, Anssi Vesanen, Olli Saarenmaa, Rami Rekomaa,
Päävalmentaja Sami Kurttila, 2-valmentaja Janne Kangasakokko, huoltaja Manu Soro, tilastot Arto Weckman, fysio Teija Simola.

Ottelun kommentit:

Urpo Sivula (VaLePan paras):

- Olen onnellinen, koska sain neljään finaalipeliin edes yhden normaalin pelisuorituksen. Ottelun alla tuntui todella pahalta, mutta tiikeribalsami auttoi. Olisi pitänyt muistaa käyttää sitä jo aiemmin. Pääsin hyvin peliin mukaan, kun Mikko Esko muisti minut tässä pelissä heti alusta lähtien. Aiemmissa peleissä olen alut saanut hyppiä turhaan. Tänään peli ratkesi siihen, mihin ennenkin eli oma taktiikka joukkueella oli selvä. Siksi pelit näyttivät koko finaalisarjan ajan näin selkeiltä.

Antti Ropponen (Hurrikaani paras):

- Ei kahta sanaa, kumpi oli parempi. Ärsyttää kuitenkin se, että annoimme VaLePan voittaa näin helposti. Jos kuitenkin kautta peilaa kokonaisuudessaan, niin pelimme kehittyi koko ajan, ja siksi olemme nyt tässä. VaLePa oli vielä parempi.

Sami Kurttila:

- Tämä oli raskain kausi, jonka olen koskaan vetänyt. Töitä on joutunut tekemään, mutta onneksi minulla on ollut apuna kaksi ammattimiestä, kakkosvalmentaja ja tilastomies. Kaudesta voi mainita sen, että panostimme harjoitteluun ja erityisesti fysiikkapuolella vaikuttaa siltä, että tehtiin oikeita asioita. Kahdeksan viimeistä peliä, niissä yhteensä kaksi annettua erää. Se kertoo myös siitä, että syöttövastaanottomme toimi loppuun asti hienosti. Tänään Hurrikaani hieman yllätti, kun se siirtyi kahden vastaanottajan taktiikkaan. Se paransi myös peliään, mutta lopulta usko omaan tekemiseen ja taktiikkaan toi meille voiton. Uskoisin, että ensi kaudella VaLePa lähtee jälleen Mestarien liigaan. Omasta jatkostani neuvotellaan, kunhan voittojuhlat ollaan saatu pidettyä.

Lauri Rantanen:

- Kausi oli pala palalta rakentamista. Aluksi jouduimme passarikaupoille. Sen jälkeen oli loukkaantumisia ja toipilaita, joiden kuntoutumista jouduttiin odottelemaan. Tammikuussa Tomi Rumpusen tulon myötä pääsimme lepuuttamaan äijiä kuntoon. Siitä lähtien palaset alkoivat vasta olla paikoillaan. Tänään tehtiin se, mitä koneesta lähti. Tiedettiin, että VaLePaa vastaan pitää tehdä rajusti töitä. Kaksi erää oltiin siihen valmiita, mutta lopussa mäkiautosta loppui puhti.

Kuvat: Tuomas Pelto
https://tuomaspelto.galleria.fi/kuvat/Urheilu+-+Sport/Lentopallo+-+Volleyball/Mestaruusliiga/Hurrikaani-VaLePa+17.4.2018+finaali/

  Takaisin