Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki ja HPK voittivat välieräpaikat katkolle

13.03.2018

LiigaPloki ja HPK ottivat tiistaina puolivälierien toiset voittonsa ottaen välieräpaikan katkolle itselleen neljänsiin otteluihin torstaina. LiigaPloki löi Pölkky Kuusamon vieraissa puhtaasti 3-0 ja HPK Nurmon Jymyn kotonaan 3-1.

LiigaPloki hyökkäsi rohkeasti ja otti makean vierasvoiton Kuusamossa Pölkystä 0-3 (23-25, 14-25, 18-25). Plokin hyökkäysprosentti oli ottelussa 49, kun se kotijoukkueella oli 37. Erityisesti keskipelaaja Meredith Hardy oli kotijoukkueelle vaikea pideltävä yhdysvaltalaisen tehtyä 18/1+7 76% hyökkäyksellä.

Avauserä oli ottelun tasaisin. Molemmat joukkueet hyökkäsivät tehokkaasti, mutta pihtiputaalaiset syöttivät kotijoukkuetta tehokkaammin. LiigaPlokin saldona avauserässä oli viisi ässää.

Toisessa erässä Pölkky Kuusamo ei saanut hyökkäyspeliään rullaamaan, joukkueen tehojen jääden 30% tasolle. LiigaPloki taas jatkoi tehokkaita otteitaan eritoten Meredith Hardyn sekä Nette Tuomisen johdolla.

Kolmannen erän alkuun Pölkky Kuusamon valmentaja Tuomas Alatalo sekoili aloitusjärjestyksen kanssa. Kotijoukkue vaikutti saavan tästä kuitenkin virtaa ja aloitti erän pirteästi. Erän puolessa välissä vahvasti pelannut Ploki repi kuitenkin eroa ja nappasi näin ollen arvokkaan vierasvoiton.

Nette Tuominen, LiigaPloki:

-Varmaankin viimeinen kotivoitto rentoutti peliämme, meillä oli aika vaikeita hetkiä runkosarjan lopussa, ei pelattu hirveän hyvin. Sitten pääsimme kotiin pelaamaan, puristettiin voitto siellä ja se aukaisi jotkut rentoushanat. Tuntui tänään, että tullaan tänne ja pelataan hyvää lentopalloa. Ei mietitty tulosta paljoakaan, sillä tiedettiin, että ei voida avausta huonommin täällä pelata. Oli hyvä fiilis. Saimme paljon puolustuspalloja ylös. Tuntui, että kaivettiin paremmin ja olimme aggressiivisia. Vimeksi tehtiin järkyttävä määrä hyökkäysvirheitä, joita ei tänään tullut, myös syötimme paljon paremmin. Saimme Pölkyn vastaanottoa irti, heillä nopea laitatempo ja nyt pääsimme paremmin seuraamaan sitä. Kai se rentous kotonakin säilyy, ei pidä miettiä liikaa. Samaa lentopalloa se on silloinkin. Kiva pelata seuraavaksi kotona.

Lotta Piesanen, Pölkky Kuusamo:
-On vielä sanaton olo. Oma peli ei lähtenyt käyntiin missään vaiheessa, mutta en halua miettiä tätä peliä. Onneksi nämä on playoffit, mitään ei ole vielä hävitty ja torstaina on uusi mahdollisuus. Itse olen koko ajan paremmassa kunnossa. Olen pystynyt normaalisti treenaamaan.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

-Ei kyllä ole pelissä moitittavaa. Aina valmentajaa jännittää, on vaikea välipäivinä aistia, kuinka peli lähtee menemään, toki siihen vaikuttaa aina vastustajakin. Yllättävän latautunut oli joukkue, paras peli tähän asti pelatuista. Koko joukkue puolusti hyvin. Piti jo sunnuntaina kehua meidän libero Matalamäkeä, niin kehutaan nyt. Yksi iso avainpelaaja, joka on ottanut isoa roolia, hän on osoittanut johtajuutta kentällä. Tilastoja kun katsoo, ei ketään voi haukkua. Meredith Hardy 18/+17,. Täältä oli pakko ottaa voitto, mutta se tarkoittaa vasta kahta voittoa. Kolmas täytyy ottaa. Peli on täysin auki. Toki sarja menee edemmäs, nyt jo vaikuttaa monet muutkin asiat, esimerkiksi palautumiset, mutta voiton kautta on ehkä helpompi jatkaa. Ei voi olla yhtään varma siitä, miten sarja torstaina menee. Jos sunnuntaina olisi hävitty, niin sarja olisi ollut siinä. Sunnuntain voitto oli joukkueelle tärkeä, tuntuu, että joukkue on rauhallisen ja keskittyneen oloinen.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Torstaihin täytyy vaan ajatukset kääntää. Meillä on niin tasokas joukkue, että pystytään vieraskentälläkin voitosta tappelemaan. Sunnuntaina ei pelattu huippupeliä, ja oli jo silloin lähellä. Luotamme, että jos parannetaan niin voimme hyvin venyttää sarjan tänne Kuusamoon. On kyllä parantamisen varaa, ennen kaikkea valmentajalla. En näköjään ole tarpeeksi kauan valmentanut, että osaisin laittaa oikeat numerot järjestyslipukkeeseen. Annoin tunnekuohun vaikuttaa liikaa itseeni, tuli tehtyä todella paha virhe, pyydän anteeksi joukkueelta ja kotiyleisöltä. Ploki pelasi loistavan pelin, he jatkoivat hyvää syöttöpeliä ja puolustivat todella hienosti. Huomenna lähdemme kohti Pihtipudasta. Lataillaan akut ja meidän puolelta all in -peli.

Parhaat pelaajat:
Mara Green, Pölkky
Meredith Hardy, LiigaPloki

Pölkky Kuusamo - LiigaPloki 0-3
23-25, 14-25, 18-25
Pölkky Kuusamo: Terrell 11/+7,Green 8/+7,Prokopenko 8/+-2
LiigaPloki: Hardy 18/+17,Finley 11/+5,Reid 11/+4
Katsojia: 412

Ottelutilasto

Jymyn toinen yllätys suli illan edetessä

Sunnuntaina HPK:n viisieräisessä kotonaan toisessa puolivälierässä voittanut Nurmon Jymy aloitti Hämeenlinnassa tiistai-iltana todella vahvasti Karoliina Fribergin otettua reiluun erään kuusi torjuntaa. Toisessa erässä pelin hallinta kuitenkin muuttui ja HPK nappasi johdon ottelusarjassa 3-1 (12-25, 25-21, 25-21, 25-16).

Joukkueiden tehokkaimmiksi nousivat keskipelaajat Daniela Öhman (15/+12) ja Karoliina Friberg (14/+13). HPK:sta Öhman ja Yasmine Madsen ottivat yhdessä yhdeksän torjuntaa, kun taas Friberg napsi yksin kahdeksan.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Olin oikeastaan ärsyyntynyt ensimmäisen erän jälkeen, kuten olen aina kun ihmiset eivät ota vastuuta vaan odottavat mieluummin. Ensimmäisen erän jälkeen jokin naksahti mielessämme, että nyt pitää taistella. Nurmo pelaa totta kai ilman paineita, ja se on kuin menisi kalaan. Jos saa kalan, se on ok, ja jos ei, niin ainakin on hauskaa. Meillä tilanne on vähän erilainen. Lisäsin itsekin painetta joukkueelle. Olin tauolla pukukopissa aika suorapuheinen. On hyvä, jos vain nauttii pelistä, mutta jossain vaiheessa täytyy vaihtaa tappeluhenki päälle, eikä siinä ole kyse pelkästä nautinnosta. Ratkaiseva tekijä oli tänään se asenteenmuutos, tahto taistella voitosta. Oikeastaan Eveliina Rautiaisen vaihto kentälle oli se, mikä sytytti joukkueen.

HPK-libero Saana Koljonen:

- Menimme tänään taas muutaman askeleen eteenpäin. Oli meillä aiemminkin taisteluasennetta, mutta tänään saimme vielä lisää sitä ja nostettua suoritustasoamme. Jymy tuli todella kovalla paineella ensimmäiseen erään ja vei sen selvästi. Sen jälkeen heräsimme tosi hyvin. Hyökkäyksemme ei vain kestänyt sitä, kun nostimme kahdella, mutta Jymy painoi lujaa päälle. Saimme koko paletin kasaan ihan eri tavalla, kun Suvi tuli siihen kolmanneksi. Se on todella hyvä merkki tässä joukkueessa, että pystymme muuttamaan pelisysteemiä näin. Minulle sillä ei ainakaan pitäisi olla paljon merkitystä, kuinka monella nostamme. Nyt vain luotamme tähän prosessiin, että joka pelissä pelaamme vähän paremmin.

Jymy-päävalmentaja Kari Tuomela:

- Toinen erä harmittaa. Mitä HPK olisi tehnyt, jos olisimme vieneet sen? Meillä oli paikka, mutta emme pystyneet pitämään virettämme. Vaikka siellä on blogeissa kirjoitettu, että pitäisikö harjoitella, niin pitää, mutta kuinka kauan. Se on tietysti jokaisen pelaajan iästä ja monesta muusta asiasta kiinni, kuten siitä kasvatetaanko omia. Se on vuosien työ. Olimme tänään taas hyviä, mutta Hämeenlinna oli parempi. Toisen erän viemällä olisimme varmaan vieneet peliä taas Nurmossa. Nyt joudumme tulemaan tänne vielä kerran. Ensimmäisessä erässä syöttö pysyi sellaisena kuin Nurmossa. Sitten oli hyvää peliä molemmin puolin, mutta toisen erän syöttövirheemme olivat käännekohta.

Jymy-yleispelaaja Alexandra Vajdova:

- Olemme nyt parin viime ottelun aikana löytäneet oman pelimme. Asiat alkavat loksahtaa kohdalleen. Luulen, että altavastaajan asema auttaa meitä. Me yritämme vain nauttia pelistä ja pystymmekin haastamaan niin aika hyvin. Meidän pitää varmaan lisätä hieman kierroksia seuraavaan kotipeliin. Meillä on hyviä syöttäjiä, ja pystymme siten paineistamaan vastustajaa. Vastaanotto ei ole yhtä kova, joten pelisuunnitelmaan ei voi luottaa ihan sataprosenttisesti. Ensimmäisessä erässä se kuitenkin toimi todella hyvin. Meidän pitäisi pystyä pelaamaan samalla korkealla tasolla, jotta voittaisimme tällaisen pelin.

HPK - Nurmon Jymy 3-1
12-25, 25-21, 25-21, 25-16
HPK: Kokkonen 17/+8,Öhman 15/+12,Savard 9/+-3
Nurmon Jymy: Friberg 14/+13,Vajdova 12/+2,Mikaelsen 10/+4
Katsojia: 424

Ottelutilasto

Kuvat:
Jouni Ronkainen / Pölkky Kuusamo
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

Naisten puolivälieräparien tilanteet
LP Viesti - LP-Vampula 2-0
HPK - Nurmon Jymy 2-1
OrPo - LP Kangasala 0-2
Pölkky Kuusamo - LiigaPloki 1-2

Puolivälierin tulevat ottelut:

Ke 14.3. 18.30 LP Viesti - LP Vampula
Tarvittaessa
Pe 16.3. 18:30 LP Vampula - LP Viesti
Su 18.3. 17:00 LP Viesti - LP Vampula

To 15.3. 18:30 Jymy - HPK
Tarvittaessa
La 17.3. 18:00 HPK - Jymy

Ke 14.3. 18:30 OrPo - LP Kangasala
Tarvittaessa
Pe 16.3. 18:30 LP Kangasala - OrPo
Su 18.3. 17:00 OrPo - LP Kangasala

To 15.3. 18:30 LiigaPloki - Pölkky
Tarvittaessa
Su 18.3. 17:00 Pölkky - LiigaPloki

  Takaisin