LiigaPloki ja LP-Vampula avasivat kauden voitokkaasti - Pölkylle jo toinen kaato

26.09.2021

LiigaPloki avasi naisten liigakauden voitokkaasti sunnuntaina kotonaan Puijo-Wolleyta vastaan, LP-Vampula teki saman tempun kotonaan WoVo Rovaniemen kiusaksi ja Pölkky Kuusamo nappasi viikonlopun toisen voittonsa Helsingistä

Kuusamolle kolme pistettä Helsingistä

Viime kauden hopeajoukkue Pölkky Kuusamo hallitsi sunnuntaista Töölön Kisahallin vierailuaan alusta loppuun ja vei voiton liiganousija Helsinki Volleysta erin 0-3 (14-25, 22-25, 16-25).

Ensimmäinen erä käynnistyi Pölkyn passari Jalissa Trotterin äkäisillä syötöillä, joista kotijoukkue ei päässyt rakentamaan omia kovia hyökkäyksiään. Trotter pääsi erässä myös tarjoilemaan omille hyökkääjilleen hyviä passeja, joista hyökkääjät päättivät palloja.

Toiseen erään kotijoukkue muutti hieman kokoonpanoaan. Johanna Oikari siirtyi hakkurin paikalta Janica Heleniuksen tilalle yleispelaajaksi ja hakkurin paikalle tuli Sanni Vallin. Erän alussa nähtiinkin kotijoukkueelta hyviä torjuntoja. Helsinki Volley johti toista erää hyvän matkaa, mutta Pölkky Kuusamo nousi jääräpäisesti rinnalle. Kotijoukkueelta nähtiin hienoja suorituksia, kuten nopeatempoisia keskihyökkäyksiä ja Jemina Jäärniltä jopa kaksi ässäsyöttöä putkeen. Toisen erän lopulla Kuusamo vaihtoi yleispelaaja Carlyle Nusbaumin tilalle Adeja Lambertin ja vei kotijoukkueelta jo lähellä olleen erävoiton.

Kolmanteen erään kotijoukkue vaihtoi passariksi Elina Lindin. Erä eteni alkuun Kuusamon vedolla, kunnes kotijoukkue alkoi toden teolla taistella palloista. Nähtiin pitkiä palloralleja ja hyvää puolustuspeliä, mutta se ei riittänyt viemään kotijoukkuetta lähemmäksi kolmannen erän voittoa. Merkille pantavaa oli, että kolmannessa erässä yllättävän paljon pisteitä tehtiin peipeillä.

Pölkky Kuusamon päävalmentaja Sotiris Gkotsis:

- Tämä oli meille hyvä viikonloppu, saimme yhteensä kuusi pistettä. Tavoitteemme tälle päivälle oli, että saamme kolme pistettä. Voittomme takana oli hyvä keskittyminen tähän peliin. Tänään oli ensimmäinen kertamme Helsingissä. On hienoa, että Helsingillä on joukkue liigassa. Toivotan Helsinki Volleylle onnea liigaan.

Pölkky Kuusamon Viivi Pyhäjärvi:

- Aloitimme pelin tosi hyvin, mutta sitten tasomme putosi toiseen erään ja vastustaja rupesi pelaamaan paremmin. Pitkän erätauon jälkeen me pystyimme taas pelaamaan omaa peliämme. Tämä oli ensimmäinen pelini täällä, Töölön kisahalli oli kiva sali pelata.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Dirk Sauermann:

- Onnittelut Kuusamolle. Ottelu oli meille haastava. Toivoin etukäteen, että olisimme voineet olla hieman lähempänä sitä tasoa, mitä näytimme torstaina LP Viestiä vastaan. Kuusamo pelasi voimalla, joten meidän piti pelata todella organisoidusti. Valmistaudumme seuraavaan peliimme, joka on keskiviikkona, samalla vakavuudella ja huolellisuudella, kuten valmistaudumme kaikkiin muihinkin peleihin. Yritämme olla jälleen yhden askeleen edempänä.

Helsinki Volleyn Johanna Oikari:

- Oli kiva päästä pelaamaan kovaa Kuusamoa vastaa. Ensimmäisen erä olimme vähän nukuksissa, mutta onneksi saimme peli-ilmettä kaivettua. Nyt treenataan niitä osa-alueita, joilla jäätiin Kuusamolle tässä pelissä.

Helsinki Volley - Pölkky Kuusamo
0-3 (14-25, 22-25, 16-25)
HelVolley: Kokko 8/+5, Oikari 8/+3, Jäärni 7/+1
Pölkky: Pyhäjärvi 11/+6, Lengweiler 11/+4, Autere 8/+7
Ässät 4-7, syöttövirheet 8-10, torjunnat 6-8, hyökkäys% 30-41, vastaanotto% 24-33

LiigaPlokille avausvoitto suoraan kolmessa erässä

LiigaPloki-Puijo Wolley 3-0 (25-20, 25-20, 25-20)

Pihtiputaan LiigaPloki aloitti sarjakautensa voittamalla Puijo Wolleyn suoraan kolmessa erässä. 313 katsojan kannustaessa kotijoukkue esiintyi pirteästi. Eniten Puijoa kurittivat keskipelaaja Jada Stackhouse (USA) tehoilla 13/+10. Häntä säestivät yleispelaajat Silvia Pertens (11/+6) ja joukkueen kapteeni Helena Elbaek (11/+5)

PRO Libero kamppailun vei nimiinsä ensimmäisen liigapelinsä pelannut Venla Pirinen (vo 56 %/38%). Puijon tehokkaimmat pisteentekijät olivat joukkueen hakkuri Sanni Määttä (10/+3) ja Hilkka Hujanen (9/+3). Joukkueen lopullisesta kokoonpanosta puuttui vielä kanadalainen hakkuri Natasha Calkins.

Päävalmentaja Mikko Pesonen, LiigaPloki

- Ennen peliä oli kutinaa ja extra jännitystä pelaajissa aistittavissa, mutta hyvin se meni. Hyökkäsimme monipuolisesti ja tehokkaasti ja tytöt hyvin klaarasivat ottelun. Vastaanottoprosenttiimme 47 % olen myös tyytyväinen.

Päävalmentaja Jukka Lehtonen, Puijo Wolley

- Valmistelin huonosti joukkueen ja kaksi ensimmäistä erää olivat kaaosta. Kolmatta erää sävyttivät runsaat syöttövirheet. OIen pettynyt.

Jada Stackhouse, LiigaPloki

- Keskityimme hyvin peliin ja puolustuspelimme on kehittynyt harjoituspeleistä

Eveliina Smolander, PuWo

- Hiljaiseksi vetää. Meillä tuli eilen ja tänään semmoisia virheitä, joita ei tule edes harjoituksissa. En tiedä, mistä se johtuu.

LP-Vampulalle kotivoitto WoVosta

Liigakauden ensimmäinen ottelu toi LP-Vampulalle 3-0 voiton ja kolme sarjapistettä Rovaniemen Woman Volleysta eräpistein 25-20, 25-22, 25-17. Ottelu pelattiin sunnuntaina Huittisissa Tahto Areenalla.

Sarjakauden ensimmäinen ottelu oli paikoin hermostunutta ja syöttövirheitä kertyi kummallekin joukkueelle. Peli oli tasaista vääntöä kummaltakin joukkueelta, mutta erien lopuissa Vampula pystyi takomaan erävoittoon tarvittavat pisteet.

-Peli oli paljon lupauksia antava, vaikka kauden avausottelussa näkyi hermostuneisuutta molemmilta joukkueilta. Hermostuneisuus näkyi etenkin runsaassa syöttövirheiden määrässä. Meillä on nuori joukkue ja takana on pitkä treenikausi ja se näkyi vielä pelaajissa, sanoi LP-Vampula Huittisen manageri Timo Talvitie.

Toisen erän lopussa WoVon valmentaja Teemu Mäkikyrö ei ollut samaa mieltä tuomareiden kanssa erän päätöspisteestä. Hän näki siinä Vampulan pelaajien kosketuksen eikä hyväksynyt tuomiota. Hän sai reaktiostaan punaisen kortin ja näin Vampula pääsi aloittamaan kolmannen erän yhden pisteen johdolla ennen kuin yhtään palloa oli pelattu.

Vampulan ulkomaalaisvahvistukset, yleispelaajat Cassidy Baird ja Kristiana Petrova, keskipelaaja Samantha Rubal ja passari Elvita Dolotova, olivat kaikki kentällä ja lunastivat hyvin paikkansa joukkueessa. Hakkuri Marika Välimäki oli joukkueen paras pisteidentekijä saldolla 13+9. WoVon yleispelaaja Nelli Rantasen pistesaldona oli 14+8. Välimäki ja Rantanen palkittiin joukkueiden parhaina pelaajina.

Pro liberon pisteet korjasi Vampulan Aino Ollonen.

-Tämä oli meiltä kauden toinen peli ja meillä on vielä matkaa parhaaseen tasoomme. Tässä ottelussa oli enemmän tekemisen meininkiä kuin eilisessä OrPo-pelissä. Fiilis oli kentällä parempi, sanoi Nelli Rantanen.

-Kauden avauspelimme oli meiltä hyvää peliä. Pelasimme hyvin yhteen ja joukkueemme esitys oli energinen. Puhuimme pelaajien kesken paljon kentällä, mikä oli erittäin hyvää, sanoi LP-Vampulan Marika Välimäki.

WoVon valmentaja Teemu Mäkikyrö oli ottelun jälkeen vaitonainen.

-Ei tässä ole mitään isompia mietteitä. Kohtalaisen heikko peli meiltä. Muutama asia oli paremmin kuin eilen.

Punaisesta kortistaan Mäkikyrö totesi, että kaikki muut näkivät tilanteen paitsi tuomarit.

LP-Vampulan valmentaja Ziga Kos piti ottelua vaikeana, mutta joukkueesta löytyi riittävästi energiaa, jotta kotivoitto ja kolme sarjapistettä jäi Huittisiin.

LP-Vampulan kotihallin Tahto Areenan lehterit täyttyivät Talvitien iloksi sangen hyvin.

-Tätä avauspeliä ovat kaikki odottaneet ja yleisö halusi päästä pitkän tauon jälkeen halliin ja itselläkin oli odottava tunne tästä ottelusta. Hienoa, että väkeä saapui paikalle, sanoo Talvitie.

LP-Vampulan liigajoukkueen kausi jatkuu kahdella vierasottelulla. Tiistaina vastassa on Hämeenlinnan Lentopallokerho ja perjantaina Oriveden Ponnistus, jota vastaan Vampula on pelannut jo kaksi harjoitusturnausta.
Ykkössarjajoukkueella on kotipeli ensi lauantaina Oulun Ettaa vastaan.