LiigaPloki ja Pölkky ottivat voitot

13.01.2018

LiigaPloki otti kotonaan 3-2 -voiton OrPosta ja Pölkky Kuusamo tekisaman tempun erin 3-1 Kangasalla.

Pölkky kolmannen kerran LP Kangasalaa parempi

LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo kohtasivat kolamannen kerran tällä kaudella. Pölkky oli vienyt voiton kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa ja jatkoi samaa tahtia voittamalla ottelun. Tulos tänään 1-3 (22-25, 25-20, 22-25, 23-25).

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä alusta asti mutta Pölkky vei lopulta erän. Essi Helminen teki erässä 4 pistettä ja oli Kuusamon tehokkain. Daniel Brisebois oli Kangasalan tehokkain 5 pisteellä.

Toisen erän Kangasala aloitti tehokkaasti ja vei sitä alusta asti. Kangasalan puolustus ja nosto parani selvästi ja Kangasala vei erän. Kuusamon Essi Helminen oli edelleen tehokas 5 pisteellä ja Terrell Malina teki myös 5 pistettä. Kangasalan tehokkain erässä oli Oni Lattin.

Kolmannessa erässä vuorostaan Pölkky oli vahvempi ja paransi varsinkin vastaanottoaan. Pölkyn tehokain erässä oli Prokopenko 6 pisteellä ja Kangasalan parhaat tehot oli Daniel Briseboisilla, hän iski 5 pistettä.

Nejäs erä alkoi Kangasalan hallinnalla mutta Pölkky otti lopussa hallinnan ja voitti koko ottelun 3-1. Neljännen erän voiton ratkaisi Mara Green kovilla keskihyökkäyksillä tekemällä 5 pistettä ja Prokopenko säesti hyvin myös 5 pisteellä. Kangasalan tehokkain oli Wagner 5/+5 pisteellä.

Essi Helminen, Pölkky:

- Pelattiin hyvää lentopalloa eikä pisteet tulleet helpolla.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

- Todella tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Vastustaja pelasi hyvin, eikä mitään saatu helpolla. Wagner saatiin tällä kertaa hyvin kiinni ja erien lopuissa oltiin vahvoja.

Liisa Hurskainen, LP Kangasala:

- Pelissä oli hyvä meininki ja harmittaa ettei saatu pisteitä. Pelattiin hyvällä tasolla mutta kovuus erien lopuissa puuttui.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Tasainen peli tilastojenkin perusteella mutta erien loput olivat meiltä huonoja. Pölkky ei tee helppoja virheita ja ansaitsivat voitonsa. Briseois oli tänään hyvä mutta passari Wagner akseli ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Vastaanottokin oli tänään parempaa kuin aikaisemmin.

LiigaPloki vei viisieräisen trillerin

LiigaPlokin kuukauden mittainen pelitauko päättyi riemukkaaseen 3-2 (22-25, 25-15, 19-25, 25-18, 15-9) Pihtipudas-salin viisisatapäisen yleisön edessä.

Ottelun alku lähti vahvasti OrPon komennossa ja kotijoukkue pääsi peliin mukaan vasta erän loppupuolella. Orivesi teki ensimmäiseen erään vain 2 omaa virhettä LiigaPlokin seitsemää vastaan. Hyvästä vastaanotosta (60%) huolimatta pihtiputaalaiset eivät saaneet palloa tapettua. Orivesi otti illan 13:sta torjunnastaan lähes puolet (6) ensimmäiseen erään.

Toisessa erässä LiigaPlokin syöttö ja vastaanotto oli selkeästi parempi kuin vierailla. Hyökkäys lähti kulkemaan ja toisen erän passeista lyötiin kenttään 58%. Hakkuri Finley ja upeasti pelannut Alex Reid pääsivät vauhtiin.

Kolmas erä oli ensimmäisen toisinto, kotijoukkue oli koko takamatkalla. OrPo onnistui torjunnoissa viisi kertaa ja brasilialaiset olivat erän hahmoja. Myös Jessica Kosonen säesti hyvin.

Neljäs erä oli tasainen, kunnes LiigaPloki nykäisi ratkaisevan eron Nette Tuomisen syöttövuorolla. LiigaPlokin torjuntapeli oli koko illan huikeaa. 21 torjuntaa, niistä 9 neljänteen.

Viides erä lähti koko joukkueen komennossa lukemiin 6-3, mutta OrPo tuli tasoihin 8-8. Alex Reid astui syöttövuoroon tilanteessa 11-9, eikä enää antanut syöttövuoroa kenellekään muulle. LiigaPlokin torjunta toimi myös viidennessä erässä huikean hyvin, saldona 5 pistettä.

Ottelun hahmoja oli parhaana palkittu keskipelaaja Meredith Hardy, joka oli varsinkin torjuntapelissä vahva ottaen 7 torjuntaa. Siihen vielä lisäksi tuhoisan kova hyökkäyspeli. Alex Reid teki taas valtavasti töitä myös puolustuksessa. Neljästäkymmenestä passista hän teki kaksikymmentä hyökkäyspistettä. Hakkuri Canace Finley sytytti joukkuetta ja ylesisöä muutamilla näyttävillä lyönneillä torjunnan yli.

OrPon passari Olga Vergidou oli hyvä varsinkin voitetuissa erissä.

Reetta Väisänen palasi OrPon paidassa liigaan kolmen vuoden tauon jälkeen.

Ottelu pelattiin ilman rajatuomareita ja toimi siltä osin hyvin. Rajatuomioissa ei ollut sekaannuksia. Käsittelyvirheiden viheltäminen kuumensi katsomon tunteita ja niiltä tiimoilta annettin myös yksi varoitus kotijoukkueelle.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

-Lähes kuukauden pelitauon jälkeen pelkäsin jopa pahempaa ottelua. Ensimmäisen ja kolmannen erän aluissa pelimme ei toiminut kuin ajoittain. OrPo ei antanut pelissä meille helppoja palloja. Yleisölle tarjottiin tasainen ja jännittävä ottelu. Ottelun 21:een torjuntaamme olen tyytyväinen. Huomiseen HPK-peliin on helpompi lähteä voiton jälkeen.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

- Onnittelut voitosta LiigaPlokille. Joukkueemme yritti ja pelasi hyvin, viidennen erän lopussa loppui kuitenkin meidän tehomme.
LiigaPlokin aloitusten onnistuessa olimme vaikeuksissa. Ottelu oli hyvätasoinen.

Meredith Hardy, LiigaPloki:

- Ensimmäinen ottelu joulutauon jälkeen näkyi pelissämme virheinä, mutta pelimme parani ottelun loppua kohti. Olen onnellinen joukkueemme voitosta.

Reetta Väisänen, OrPo:

- Oli mukava palata naisten liigaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Tasomme vaihteli tänään liikaa. Ottelun lopussa meidän keskittyminen herpaantui.