Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki jatkaa voittojen tiellä - LP Kangasala vei paikallistaiston

30.11.2019

LiigaPloki otti jo 13:nnen perättäisen voittonsa naisten Mestaruusliigassa kaataessaan hallitsevan mestarin LP Viestin 3-1. LP Kangasala puolestaan haki pisteet Orivedeltä ja Hämeenlinnan Lentopallokerho Kuopiosta.

LP Kangasala vei paikallisväännön

Kotijoukkue OrPo joutui myöntämään paikallistaistossa LP Kangasalan paremmakseen erin 1-3 (25-17, 29-31, 22-25, 22-25).

OrPo aloitti vahvasti, mutta Kangasala pääsi peliin mukaan koko ajan paremmin ja väänsi sen itselleen koko pistepottiin oikeuttavalla tavalla.

Ronja Heikkiniemi, LP Kangasala:

- Yleisöön menevä peli, täällä on aina hyvä tunnelma, mutta peliin mahtui hienoja ja hirveitä suorituksia. Joukkue hoiti homman. Piti tehdä kovia ratkaisuja, että sai pallon kuolemaan.

Netta Rekola, OrPo:

- Täällä on hyvä yleisö ja kiva pelata. Hyviä taistelupalloja ja kovaa vääntöä, odotettiin tällaista. Pienellä kiristyksellä olisi pitänyt ottaa enemmän.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Jostain syystä peli ei toimi, kuin pitäisi. Huono hyökkäyspeli meiltä, kiire hiipii puseroon. Taso nousi ottelun aikana. Lähtökohtiin nähden kolme pinna hyvä.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Ensimmäinen erä meni hyvin. Muissa erissä peli kulki 20 pisteeseen, muuta sitten tuli virheitä. Sekavilla fiiliksillä ja pettynyt tulokseen. Yritetään kehittää peliä. Edessä on kaksi vaikeaa ottelua ja tästä pelistä otetaan positiiviset asiat mukaan ja jatkamme kovaa työtä.

Otteluisäntä OP Pohjois-Häme palkitsi ottelun parhaina Ronja Heikkiniemen LP Kangasalasta ja Netta Rekolan OrPosta

Yleisöä 421

LähITapiolan pisteet
3 Heikkiniemi LP Kangasala
2 Rekola OrPo
1 Marshall LP Kangasala

PROlibero
Mutka LP Kangasala

Ottelutilasto

Puijo horjutti Lentiskerhoa, Heikkiniemi tykitti voiton vieraille

Hämeenlinna haki pisteet Kuopiosta eräluvuin 1-3 (21-25, 26-24, 19-25, 17-25). Roosa Heikkiniemi teki suomalaispelaajien kauden piste-ennätyksen 26/+14 upean iltansa kruunuksi. Heikkiniemi hyökkäsi 25/52 eli 48% tehoilla.

Ottelun alku sujui tasaisissa merkeissä ja erässä nähtiin muutamia pitkiä yleisöön meneviä palloja - komeita hyökkäyksiä ja taidokkaita torjuntoja. Kotijoukkueen vastaanotto alkoi rakoilla samalla kun Hämeenlinna teki pisteitä. Puijon keskihyökkäys loisti poissaolollaan ja erä päättyi Hämeenlinnalle lukemiin 21-25.

Toisen erän alkuun Hämeenlinna sai onnistumisia Victoria Tosin hyökkäyksillä ja ässäsyötöllä, joiden myötä tilanne oli pian kotijoukkueen aikalisän arvoisesti 4-8. Puijo virkistyi Ella Autereen torjunnoista ja Hilkka Hujasen hyökkäyksistä, jotka toivai nuoren kotijoukkueen tasoihin tilanteessa 10-10. Rutinoitunut Hämeenlinna pääsi jälleen etumatkalle, kunnes kentälle otettu Pihla Pohjola syötti ässän ja herätti joukkueen kaventamaan erän lukemiin 21-22 - ja tasoittaen vielä tilanteeksi 23-23 pakottaen vierasjoukkueen käyttämään aikalisänsä. Riikka Koivusaaren ässä päätti pitkän erän lukemiin 26-24.

Kolmanteen erää Puijo tuli rohkeasti ja meni johtoon ottaen pientä kaulaakin. Hämeenlinna tuli kuitenkin rauhallisesti perässä, kipusi rinnalle ja pyyhälsi ohi. Puijon kovatkin hyökkäykset kilpistyivät vastustajan torjuntaan. Kotijoukkueen tasokkaasta vastaanotosta huolimatta vieraat veivät erän lukemin 19-25.

Neljäs erä eteni tasaisesti toiselle kymmenelle eräpisteelle, mutta sattumustenkin kautta vieraat veivät erän 17-25.

Päävalmentaja Jukka Lehtonen, PuWo

- Tulimme peliin hyvällä latauksella, oman hyökkäyspelin puutteet ja vastustajan torjunnan onnistuminen ratkaisivat kuitenkin ottelun Hämeenlinnan hyväksi.

Päävalmentaja Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna

- Oman tason pitäminen oli ottelu- ja matkustusruuhkassa haasteellista, mutta tulos oli tavoitteen mukainen.

Paras pelaaja Janica Helenius, Puwo

- Peli ratkesi oman hyökkäyspelin puutteisiin.

Paras pelaaja Roosa Heikkiniemi, Hämeenlinna

- Torjunta- ja puolustuspelin harjoittelussa kiinnitetty huomio kantoivat ottelun voittoon.

Yleisöä:238

LähITapiolan pisteet
3 Hujanen Puijo
2 Kylmäaho Lentiskerho
1 Cornwall Puijo

PROlibero
Porsanger Lentiskerho

Ottelutilasto

LiigaPloki voitti LP Viestin toistamiseen

LiigaPloki jatkaa voitokkaasti kaikkien aikojen kauttansa lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Se otti 13. peräkkäisen voittonsa kaatamalla LP Viestin jo toisen kerran tämän kauden aikana, nyt kotonaan 3-1 (23-25, 25-18, 27-25, 25-21). Tämän päiväinen voitto tuli seuran edesmenneen perustajan ja valtakunnallisen lentopallovaikuttajan Antti Heikkisen 60-vuotissyntymäpäivänä.

Avauserää hallitsi Viesti vahvalla hyökkäyspelillä, kotijoukkue kävi vielä 22-20 johdossa, mutta Salon kokeneen passari Viktoria Tuchashvilin hyvin suunnatut aloitukset käänsivät erän Viestille.

Toinen erä oli selkeästi LiigaPlokin, vaikka LP karkasi alussa 8- 4 johtoon. Salla Karhu ja Tuuli Tuominen alkoivat onnistua laitapelissään. Myös keskipelaaja Alexis Conaway teki tehokasta jälkeä verkolla. Hän pelasi takakentällä mainiosti myös hakkurin roolia.

Kolmatta erää vei edelleen LiigaPloki ja johti parhaimmillaan seitsemällä pisteellä, mutta Viesti nousi vielä tasoihin keskipelaaja Anna Czakanin ja hakkuri Katarina Pilepic onnistumisilla. Erän lopussa käytiin vielä valmentajiakin kuumentanut pelitilanne, josta Viestin penkille annettiin keltainen kortti.

Tällä kertaa LiigaPloki onnistui neljännessä erässä syöttämään Salon vastaanoton rikki, LiigaPlokin keskipelaaja Alexis Conaway teki jälleen tuhojaan monipuolisilla hyökkäyksillään, joita tarjoili kauden parhaimman passipelinsä pelannut Taylor Lindberg.

Voiton myötä LiigaPloki jatkaa Mestaruusliigan kärjessä. Seuraava peli sillä on Suomen Cupin välierä Pihtiputaalla LP Vampulaa vastaan. Voittajalle on paikka finaalissa, jossa vastustajaksi tulee LP Viesti.

Alessandro Lodi, LiigaPloki:

- Tämä oli erilainen peli kuin ensimmäinen kohtaaminen Salossa. Tämä oli vain yksi peli muiden liigapelien joukossa. Meillä ei puhuta voitosta, vaan kasvamisesta pelaajina. Tavoite on pelata aina paremmin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Tänään oli ansaittu voitto LiigaPlokille. Se hallitsi peliä ja oli joukkueena tasaisempi. Tänään meillä tuotti vaikeuksia etupassaritilanne. Kolmannen erän nousumme oli hyvä, mutta tilanteessa 25-25 tullut tuomarivirhe harmittaa, mutta toisaalta 15-15 sitä ei muistaisi juuri kukaan. Keskipelaaja Anna Czakan onnistui hyvin meiltä, hakkuri Katarina Pilepic oli hyvä verkolla, mutta hänen takakentän hyökkäyksissä ei ollut riittävää tehoja.

Alexis Conaway, LiigaPloki:

- Oli ilo pelata tänään, Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä voittaa peli, Uuden asioiden oppiminen on minulle tärkeää, sillä voin auttaa joukkuetta.

Anna Czakan, LP Viesti:

- Mahkuja oli voittaa peli, mutta päät painuivat meillä alas. Ploki pelasi tänään hyvin. Torjuntapeliä pitää meillä parantaa.

Parhaat pelaajat:
Conaway, LiigaPloki, Czakan, LP Viesti

Katsojia 402
Otteluisäntinä: LiigaPlokin fanit

LähITapiolan pisteet
3 Conaway LiigaPloki
2 Lindberg LiigaPloki
1 Czakan LP Viesti

PROlibero
Koljonen LiigaPloki

Ottelutilasto

  Takaisin