LiigaPloki kukisti WoVon

17.10.2021

Pihtipudas-salin sunnuntai-illassa nähtiin kiihkeä ottelu, jonka kotijoukkue käänsi edukseen vieden täydet sarjapisteet WoVoa vastaan 3-1 (28-26, 25-22, 26-28, 25-15).

Ensimmäinen erä näytti, että sarjapisteitä ei luovuteta helposti. LiigaPloki sai hyvän alun mennen 6-2 johtoon, mutta vieraat hivuttautuivat taisteluun mukaan. Tilantessa 22-19 WoVo nousi Mäkikyrön, Rantasen ja Ramosin suorituksilla ja LiigaPlokin käsittelyvirheellä kiinni kahteen eräpalloon 22-24. kotijoukkue nousi hyvän ottelun pelanneen Helena Elbaekin vahvoilla otteilla ja rovaniemeläisten hyökkäysvirheillä erävoittoon 28-26.

Toisen erän alussa vieraat johtivat jo 7-11, mutta kotijoukkue hallitsi siitä eteenpäin. WoVo nousi tilanteeseen 20-20, mutta kolme peräkkäistä virhettä käänsivät erän LiigaPloklle.

Kolmannessa erässä mentiin liki tasatahtiin, mutta WoVo pääsi yrittämään erän katkaisua tilanteessa 22-24, mutta Elbaek venytti neljällä hyökkäyspisteellään ratkaisua. Vahvasti pelanneet keskipelaaja Ramos ja hakkuri Lindgren ratkaisivat erän WoVolle.
Neljännen erän alku uumoili pitkää iltaa vieraiden karatessa 4-8 johtoon. Kotijoukkue otti johdon kiinni ja onnistui laajalla rintamalla. Anna Yefremenko pisti erän ja ottelun lopulta pakettiin.

Ottelua värittivät useat ”torikokoukset” ja keltaisia kortteja jaettiin molempien joukkueiden valmentajille.

Päävalmentaja Mikko Pesonen, LiigaPloki

-Jarru päällä lähdimme peliin. Jotakin jumia on korvien välissä. Kun se saadaan aukeamaan, niin pärjätään. Vastaanottoa pitää saada paremmaksi. Torjunta oli eiliseen OrPo-peliin verrattuna parempaa. Tavoite oli saada tänään pelissä 15 torjuntaa ja saimme 17.

Päävalmentaja Teemu Mäkikyrö , WoVo

- Pikku steppi edellisiin vieraspeleihin verrattuna on menty eteenpäin.
Pikkusen tehtiin enemmän virheitä kuin vastustaja. Rosteri on laajentunut kesäturnauksesta ja sen ansiosta pystymme harjoittelemaan paremmin ja tekemään peleissä enemmän pelaajavaihtoja.

Silvia Pertens, LiigaPloki

-Pelin alku oli meille vaikea ja se aaltoili liikaa. Jatkossa meidän pitää luottaa enemmän omaan tekemiseemme. Rovaniemi-peliä.

Riikkaliisa Kärkkäinen, WoVo

-Meillä oli ensimmäinen, toinen ja kolmaskin erä hyvin hyppysissä, siinä oli hyviä pätkiä, mutta erien lopuissa meiltä puuttui aggressiivisuus. Hyökkäykseen pitää lyödä kovempaa ja siinä hävisimme.