Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki taisteli historiansa ensimmäisen cupfinaaliin

07.12.2019

LiigaPloki nousi kahden ottelupallon takaa voittoon lauantaisessa Suomen Cupin välierässä ja otti seurahistoriansa ensimmäisen cupfinaalipaikan. LiigaPlokin voittonumerot olivat 3-2 (25-15, 26-28, 20-25, 25-14, 16-14).

Naisten cupfinaali pelataan 18. tammikuuta Kauppi Sport Centerissä Tampereella ja vastaansa pihtiputaalaisjoukkue saa LP Viestin.

Saloon cupmestaruus on mennyt kymmenen kertaa ja finaalipaikka on 16:s.

Lauantainen välierä oli värikäs näytös. Päätöserässä LiigaPloki otti 5-2 -johdon ja vielä 11—9 numeroissakin senäytti jo ”marssivan” finaaliin. LP Vampula nousi kuitenkin 12-14 -numeroihin eli omasi kaksi ottelupalloa. Näistä kotijoukkue kuitenkin puristi taas kerran tällä kaudella voiton viidennessä erässä Elizabeth Fieldin viimeisteltyä ottelun ässäsyötöllä.

Avauserän perusteella monelle katsojalle tuli ajatus, että välieräpelistä tulee helppo iltapuhde LiigaPlokille. LP Vampula ei päässyt kotijoukkueen mukaan. Erä selvästi 25-15.

Toiseen erään Vampula tuli uudesti syntyneenä. Se taisteli tiukan erän itselleen pistein 28-26.

LP Vampulan tahti vain parani kolmannessa erässä. Kotijoukkueen ongelmana oli jatkopallot, joissa LP Vampula oli tehokkaampi.
Neljäs erä käänsi pelin kulun. LiigaPlokin vahva torjuntapeli (6 torjuntaa erässä, koko ottelussa 18) käänsi ottelun suunnan. Keskipelaaja Alexis Conaway onnistui parhaiten tukkimaan Vampula hyökkäyssuunnat.

Alessandro Lodi, LiigaPloki:

- Avauserässä onnistuimme vastustajaa paremmin, sen jälkeen pelimme oli vuoristorataa. Kuten aikaisemmissa peleissä pelimme ei ole aina kaunista, mutta emme anna periksi. Tänään oli iloinen päivä meille.

Darko Dobreskov, LP Vampula:

- LiigaPlokin peli on maagista, kuin japanilaista voodoota. Henkilökohtaisesti minua harmitti paljon se, että sali oli vain puolillaan katsojia. Nyt olisi ollut tarjolla heille todellista lentopallojännitystä.

Salla Karhu, LiigaPloki:

- LP Vampula haastoi meidät hyvin. Pelin ratkaisu oli meidän hyvät torjunnat ja onnistuneet aloitukset. Ottelun lopussa Elizabeth Field oli jälleen mainio syöttöruudussa.

Mila Viljanen, LP Vampula:

- Onnittelut voitosta LiigaPlokille. Se tekee kovaa tulosta pelistä peliin. Pienet asiat ratkaisivat ottelun heille, vaikka meillä oli jo ottelupallo.

Parhaina palkitut: Alexis Conaway, LiigaPloki, Klara Peric, LP Vampula

Ottelutilasto

  Takaisin