LiigaPlokille komea kotivoitto Hämeenlinnasta - Puijolle avausvoitto

02.10.2021

Naisten Mestaruusliigan lauantaina juhlivat 3-0 -voitoilla kotijoukkueet LiigaPloki ja Puijo-Wolley. Pihtiputaalla LiigaPlokin kouvuuden koki Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Kuopiossa Puijo-Wolleyn Helsinki Volley.

Puijo pääsi voittokantaan

Puijo Wolley otti kauden avausvoittonsa lyömällä liiganousija Helsinki Volleyn Kuopiossa lauantaina suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-18, 26-24, 25-18)

Puijolta aloitukseen passari Venla Hyttinen, hakkuri Sanni Määttä, laitapelaajat Hilkka Hujanen sekä Emilia Kääntä, libero Henna Minkkinen ja keskitorjujat Eveliina Smolander ja Pilvi Kettunen. Vastustaja Hel volley aloitti kokoonpanolla passari Irina Melnichuk, Hakkurina Johanna Oikari, laidoissa Janica Helenius sekä Jemina Jäärni ja liberona Sini Eerola ja keskellä Tiia Heikkinen ja joukkueen kapteeni Mona Kokko.

Ensimmäinen erä alkoi Puijon vahvassa komennossa. Syöttö oli painavaa ja hyökkäysratkaisut rohkeita. Heti alkuerässä passarivaihto Venla Hyttisen pyöräyttäessä nilkkaansa ja Anni Toivosen astuessa sisään. Erän tähtinä Sanni Määttä ja Emilia Kääntä. Erä 25-18 Puijolle.

Toiseen erään hakkurin paikalle kanadakaisvahvistus Natasha Calkins ja Anni Toivonen jatkoi passarin paikalla. Vastustaja jatkoi samalla kokoonpanolla. Helsinki onnistui paremmin syöttöpelissä ja vastaanotto heikkeni ja vaikeutti hyökkäyspeliä. Helsinki onnistui useammin lyömään pisteitä torjunnan käsien kautta ja eturessuun. Erän loppupuolella Puijo hyvien syöttövuorojen turvin rinnalle, ohi ja erävoittoon 26-24.

Kolmas erä ja Calkins jatkoi Puijon hakkurina. Venla Hyttinen passarin paikalle. Muutoin samat kokoonpanot kentällä. Puijon hyökkäyspeli lähti rullaamaan alusta asti hyvin. Myös syötössä oli painetta ja kotijoukkue sai puolustuksia. Erä selvästi 25-18 Puijolle ja ottelu suoraan erin 3-0 ja tärkeät pisteet Kuopioon.

Ottelussa oli hienoinen ero syöttö- vastaanotossa kotijoukkueelle, mutta selkein ero tuli hyökkäyspelissä, jossa Puijo oli selvästi vastustajaa parempi. Ajoittain Helsinki haastoi Puijoa hyvin, ja onnistui monella osa-alueella hyvin liigan ensikertalaisena. Kotijoukkueen parhaana palkittiin hienon pelin pelannut libero Henna Minkkinen ja vastustajan paras oli passari Irina Melnichuk. Puijon hakkuri vahvistus väläytteli muutaman kerran hyökkäyksessä siihen malliin, että hänestä tulee varmasti olemaan hyötyä joukkueelle tulevissa peleissä, kun pääsee yli jet lagista ja saa paremmin tuntumaa joukkueen kanssa.

Janica Helenius, Helsinki
- Meillä oli toisessa erässä hyvä taistelu, mutta ensimmäisessä ja kolmannessa annettiin vastustajan mennä koko ajan pari-kolme pistettä edellä. Emme saaneet painettua viimeistä vaihdetta päälle. Vastusta hyökkäsi toisessa ja kolmannessa erässä hyvin, varmaan jäimme hyökkäyspäässä. Ensimmäinen kautemme liigassa ja uúsi joukkue tuo vielä epävarmuuksia esiin.

Henna Minkkinen, Puwo
- Hyvältä tuntuu, saimme voiton ja tärkeät pinnat. Oma ensimmäinen täysi peli liigassa sujui kivasti. Meillä oli koko ajan hyvä fiilis.

Dirk Sauermann, Helsinki
- Pelimme kehittyy, ja ehkä annoimme pelin tänään vähän helposti. En ole varsinaisesti pettynyt, mutta olisimme voineet taistella enemmän.

Jukka Lehtonen, Puwo
- Hyökkäyspelissä olimme tänään vahvempi joukkue. Puolitoista erää oli tiukkaa, mutta onneksi saimme sekä ensimmäisessä että kolmannessa erässä vapauttavat hetkemme. Emme tehneet mitään erityistä, mutta peli oli rennomman näköistä koko ottelun ajan. Olen todella tyytyväinen hyökkäyspelaamiseemme. Hennalla oli onnistunut ensimmäinen peli, mistä peukkua. Kahden treenin jälkeen peliin tullut Natasha Calkins väläytteli hyviä otteita, mikä lupaa hyvää jatkolle.

Puijo-Wolley - Helsinki Volley
3-0 (25-18, 26-24, 25-18)
Koti:Hujanen 14/+6,Määttä 11/+9,Calkins 10/+6
Vieras:Oikari 11/+6,Jäärni 7/-1,Kokko 7/+3
Ässät 7-5, syöttövirheet 9-11, torjunnat 2-2, hyökkäys% 53-37, vastaanotto% 48-44

Henna Minkkinen, Puijo-Wolley
Irina Melnichuk, Helsinki Volley

Otteluisäntä OP Pohjois-Savo

Minkkinen, Puijo-Wolley

Katsojia: 150

LiigaPlokin hyvä vire toi puhtaan kotivoiton

LiigaPlokin alkukauden hyvä vire sai jatkoa, kun se kukisti Pihtipudas-salissa kestomenestyjä Hämeenlinnan suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-21, 25-19, 27-25) ja jatkaa liigan kärkipaikalla.

Kotijoukkue lähti otteluun kahdesta aikaisemmasta pelistä poikkeavalla kokoonpanolla, kun Helena Elbaek ei ollut mukana. Anna Yefremenko pelasi yleispelaajana ja hakkurina Roosa Päykkönen- LiigaPlokin illan hahmo Yefremenko näyttikin heti ensimmäisen erän alussa mikä tulee olemaan illan marssijärjestys. LiigaPloki johti hetkessä 6-0, kun ukrainalainen teki kolme pistettä ässäsyötöillä ja kaksi hyökkäämällä. Kotijoukkueen syöttöpeli toimi mallikkaasti koko ottelun ajan ja se tylsytti Hämeenlinnan hyökkäystä. Kerho pääsi erän lopulla kahden pisteen päähän tilanteessa 22-20, mutta hermostuneisuus ratkaisupalloissa käänsi erän lopullisesti kotijoukkueelle.

Toinen erä oli tilanteesta 5-5 LiigaPlokin hallintaa, eikä Kerho päässyt kolmea pistettä lähemmäksi. Hyvällä taisteluilmeellä pelannut kojoukkue vei erän selkeästi nimiinsä.

Kolmas erä alkoi LiigaPlokin hallinnalla, mutta Kerho sai otetta peliinsä ja siirtyi ensimmäisen kerran illan aikana eräjohtoon tilanteessa 12-13 . Tilanteessa 18-21 oli enteitä pitkästä illasta, mutta kotijoukkue kuitenkin hivuttautui rinnalle ja pääsi ottelupallotilanteeseen 24-23, Hämeenlinnan parhaana palkittu Yasmine Madsen tasoitti tilanteen rajulla hyökkäyksellä ja järjesti eräpallon ässäsyötöllä. Anna Yefremenko vastasi samalla mitalla tasoittaen tilanteen. Kun Kerhon Jelena Oluic sortui hyökkäysvirheeseen, niin hyvän illan 50 %:n tehoilla hyökännyt Silvia Pertens pisti ottelun pakettiin 3-0. Villisti koko illan kannustanut pihtiputaalaisyleisö takasi huikean tunnelman Ruutu+ otteluun!

Mikko Pesonen, LiigaPloki

-Jokainen peli on tilaisuus kehittyä ja olla parempi. Vaikka yksi runkopelaajista (Helena Elbaek) oli poissa kokoonpanosta ja vaihdettiin rooleja, pelin ilme ei siitä kärsinyt vaan tuli enemmän napsuja pelaamiseemme. Joukkueen pelaamisessa näkyi kova palo ja itsekin innostuin niin, että äänikin meinasi mennä.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna
-Tarkoituksemme on parantaa tekemistämme peli peliltä, mutta tänäänpelin taso ailahteli liikaa. Huomenna meillä on taas mahdollisuus parantaa peliämme Kuusamossa.

Anna Yefremenko, LiigaPloki

-Taistelimme kovasti kentällä ja tuettiin sekä autettiin toisiamme. Yleisön mahtava kannustus sai minun ihoni nousemaan kananlihalle.

Yasmine Madsen, Hämeenlinna

- Hitaasti lähti käyntiin.ja tottakai LiigaPloki käytti sen mahdollisuuden. Paremmin tultiin kolmannessa erässä mukaan peliin. Kova peli.

LiigaPloki - Hämeenlinna
3-0 (25-21, 25-19, 27-25)
Yefremenko 19/+12,Vehmanen 12/+9,Pertens 11/+7
Vieras:Madsen 12/+8,Oluic 10/+1,Hyttinen 8/+3
Ässät 8-5, syöttövirheet, 10-9 torjunnat 3-5, hyökkäys% 51-36, vastaanotto% 39-43