LiigaPlokin ja Ducksin ensimmäisen cupfinaalipaikan unelma elää

10.12.2018

LiigaPloki selvitti viisieräisessä puolivälierässä Pölkky Kuusamon ja miehissä Vantaa Ducks Team Lakkapään edetessään Suomen Cupin välieriin. Kumpikaan seuroista ei ole cupfinaalissa ollut historiansa aikana.

Vantaa Ducksin unelma elää

Vantaa Ducks eteni maanantaina miesten lentopallon Suomen Cupin välieriin kukistamalla kotonaan viisinkertaisen finalistin ja 2010 cupmestarin Team Lakkapään 3-1 (25-18, 21-25, 25-21, 25-21).

Ducks kohtaa välierässä hallitsevan cupmestarin VaLePa Sastamala Tampereen. Vantaalaiset eivät ole koskaan olleet cupfinaalissa.

Viimeisessä puolivälierässä 19.12. kohtaavat Raision Loimu ja Hurrikaani-Loimaa. Tuon parin voittaja isännöi välierässä Karelian Hurmosta.

Ensimmäinen erä alkoi lievällä Ducksin hallinnalla. Team Lakkapään syöttö ei tahtonut oikein pysyä ruudussa. Toki ei ankkojen syöttökään täysin virheetöntä ollut. Ensimmäisen kerran oltiin tasoissa tilanteessa 6 – 6. Sitten ankat ottivat kuskin paikan. Tilanteessa 17 – 12, kun Vallin oli lyönyt Mikasan soikeaksi, otti Team Lakkapään päävalmentaja Tuomi jo erän toisen aikalisänsä. Team Lakkapää sortui ensimmäisessä erässä moneen syöttövirheeseen, joka helpotti Vantaa Ducksia. Team Lakkapään passarina aloitti tänään Joel Juurinen. Pistehirmu Peetu Mäkinen aloitti yllättäen vaihtonurkkauksessa. Ankkojen ykkösmiehistö vei lopulta helposti ensimmäisen erän lukemin 25 – 18, kun Antti Vallin lyö vastapallon rataan.

Toinen erä alkoi sulle mulle pallottelulla. Kummankin sideout-pelaaminen toimi. Team Lakkapää meni johtoon tilanteessa 5 – 6. Sitten tuli ankoille suvantovaihe ja ottelu pysyi vieraitten johdossa välillä yhdellä ja välillä kahdella pisteellä. Lakkapään Niko Matti-Koskelan lyödessä leveäksi tuli Ducks tasoihin 12 – 12. Leo Jack vie nelospaikan pommillaan ankat johtoon 14 – 13. Sitten Lakkapää nykäisi ja Juurisen ässäsyötön jälkeen otti Tuominen erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 14 – 16. Vallinin ässällä ankat tasoihin 16 – 16. Sitten Lakkapää taas nykäisi ja johto oli jo kolme pistettä. Tämä riitti Tuomiselle, joka otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 17 – 20. Kankaanpään torjunnalla ankat tulevat iholle, 19 – 20. Niko-Matti Koskela räväyttää ässän ja tilanne jo 20 – 23. Tilanteessa 21 - 23 Külaotsin tulossa syöttämään Macielin tilalle ottaa Tuomi aikalisän. Kankaanpään lyötyä pomminsa yli vie vieraat erän lukemin 21 – 25.

Kolmas erä alkoi taas tasaisissa merkeissä. Kankaanpään ässän jälkeen otti Lakkapään käskijä Tuomi erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 9 – 7. Päävalmentaja Tuomi sai päätuomarilta punaisen joulukortin ja tilanne oli jo 12 – 8. Joulukortin eli varoituksen jälkeen vieraat aloittivat kirin, jonka Nurminen onneksi katkaisi. Tilanne 13 – 11. Külaotsin torjuttua Koskelan oli tilanne jo 15 – 11. Taas Lakkapää sai hengen päälle ja Marttila painaa yläkäsistä lähes Vierumäelle pallon. Tilanne 16 – 16 ja tämä riitti Tuomiselle, aikalisä. Sitten Ducks kävi jo 21 – 19 johdossa. Seuraavassa pallossa oli pientä ankkahäröä ja tilanteessa 21 – 20 otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Külaots lyö hienosti ankoille erävoiton Hyvärisen upean puolustuksen jälkeen lukemin 25 – 21.
Neljäs erä alkoi Lassi Nurmisen torjunta- ja hyökkäysnäytöksellä. Kankaanpään syöttövuorolla Külaots lyö käsistä kelloon ja tilanne tasan 6 – 6. Lakkapää hakkasi välillä palloa kuin vierasta poroa ja kuolihan se, tilanne 6 – 8. Tilanteessa 7 – 10 otti Tuominen aikalisän ja yritti herättää joukkuetta. Marttila painaa ässän aikalisän jälkeen. Kankaanpää lyötyä leveäksi tilanteessa 12 – 16 otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Kattelus tuli Jackin tilalle. Sitten alkoi Külaotsin syöttövuorolla ankkakiri. Tilanteessa 15 – 17 otti Tuomi aikalisän. Sitten Kankaanpää torjuu ja tilanne 16 – 17. Seuraava onkin ässä ja tilanne tasan 17 – 17. Lakkapään sohiessa verkkoon ottaa ankat johdon 21 – 20. Tämä riitti Tuomelle, joka otti erän toisen aikalisänsä. Loppuerä oli ankkojen näytöstä ja erä hienosti ankoille numeroin 25 – 21. Samalla koko cupin puolivälieräottelu erin 3 – 1 ja Suomen Cupissa odottaa seuraavaksi odottaakin välierä, jossa vastustaja on VaLePa Sastamala Tampere.

Otteluisäntä Karkkilan Metallityöt Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Lassi Nurmisen ja Team Lakkapäästä Tuomas Hautalan Korso-kasseilla, joiden sisältä löytyi monenlaista herkkua mm. lakritsia ja lakritsia.

Keskitorjuja Lassi Nurminen, Vantaa Ducks

- Me pelattiin tänään joukkueena. Jokainen joka tuli kentälle toi sinne hyvää energiaa. Itse en ole koskaan aiemmin neljään erään tehnyt näin kovia tehoja, 16/+15.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Olihan tämä sellainen kärsimysnäytelmien äiti. Meinasi järki lähteä. Vaihdoilla kuitenkin saatiin pientä energiaa lisää kolmanteen erään ja peli alkoi kääntyä. Kommunikaatio ennen syöttöä rauhoittui vastaanotossamme, kun Kattelus meni Jackin tilalle. VaLePa tulee välierään ja viimeksi kun ollaan Vammalassa käyty, niin sieltä voitto on kairattu. Meillä ei ole mitään hävittävää välierässä.

Keskitorjuja Tuomas Hautala, Team Lakkapää

- Ei oltu tarpeeksi aggressiivisia. Ei tässä mitkään eurocup-pelit painaneet, sillä on painettu kovaa harjoittelua viime kuukausi”.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Jos otan ton neljännen erän lopun analyysiin, niin onhan se järkyttävää, että ei kymmeneen viimeiseen palloon pystytty tekemään kolmea peräkkäistä järkevää kosketusta. Ihan hirvee loppu meiltä.

Vantaa Ducks - Team Lakkapää 3-1
25-18, 21-25, 25-21, 25-21
Ducks: Nurminen 12/+11, Kankaanpää 11/+5, Külaots 7/+5
Lakkapää: McCarthy 11/+2, Grant 9/+6, Marttila 8/+3

LiigaPloki jatkaa historiallisen finaalipaikan metsästystä

LiigaPloki eteni maanantaina naisten Suomen Cupin välieriin kukistamalla Pölkky Kuusamon jännittävässä puolivälierässä Pihtiputaalla 3-2 (25-21, 21-25, 25-23, 16-25, 15-12).

Ensimmäistä finaalipaikkaansa metsästävä LiigaPloki saa vieraakseen välierässä Oriveden Ponnistuksen. Viimeksi putaalaiset olivat välierissä 2010 häviten tuolloin LP Viestille.

Viimeisessä puolivälierässä kohtaavat LP Viesti ja Nurmon Jymy torstaina. Voittaja kohtaa välierässä hallitsevan mestarin Hämeenlinnan Lentopallokerhon.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Mallikasta pelaamista ajoittain. Satsasimme vastaanottoon tänään ja se toimi hyvin kuten hyökkäyskin. Pelin sujumisen takia ei tarvinnut tehdä vaihtoja. Emilia Kääntä ja Riikkaliisa Kärkkäinen hoitivat vastaanoton ja hyökkäyspelin hyvin. Jeane Horton pelasi tänään kuten vahvistuksen pitääkin. Tänään jaksettiin pelata erät loppuun asti neljättä erää lukuunottamatta. Tästä on hyvä jatkaa kohti perjantaina pelattavaa liigapeliä Kuusamossa.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Totuttuun tapaan pelattiin viisi eräinen peli täällä Pihtiputaalla. Onnittelut LiigaPlokille voitosta. Sen vastaanotto onnistui tänään erinomaisesti. Omia helppoja virheitä tuli meille liikaa. Nyt keskitytään Mestaruusliigaan ja Challenge Cupiin

Emilia Kääntä, LiigaPloki:

- Fiilis on hyvä voiton jälkeen, se ei tullut helpolla. Hyvin sujui minulta hyökkäyspeli ja vastaanotto.