Seuraa meitä somessa:

Lindgren sekä Ekman Mestaruusliigan ja Teollisuusliiton Kuukauden Tekijät tammikuussa

01.02.2023

LP Viestin hakkuri Saana Lindgren ja VaLePa Sasatamala Tampereen Jacob Ekman on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Teollisuusliiton Kuukauden Tekijöiksi eli kuukauden parhaiksi pelaajiksi. Mikko Esko puolestaan teki uuden ennätyksen tähdistövalintojen määrässä.

Naisten Kuukauden Tekijä, LP Viestin hakkuri Saana Lindgren, teki tammikuun kuudesta pelistään neljässä 21 pistettä ja kahdessa muussa peräti 30 ja 33 pistettä. Ja vain yksi peleistä oli viisieräinen. Näin kuukauden kuuden pelin pistekeskiarvoksi tuli 24,5 pistettä. Lindgren oli kaikissa otteluissa ottelun paras pistenainen. Valinta on Loimaan Jankon kasvatille uran toinen, ensimmäinen tuli marraskuussa 2022.

Miesten Kuukauden Tekijän -tittelin saa ensimmäistä kertaa kaikki kuukauden viisi peliään voittaneen VaLePa Sastamala Tampereen keskipelaaja Jacob Ekman. Ekmanille merkittiin kuukauden peleihin keskimäärin tehot 9,8/+7,8. Ruotsalainen torjui seitsemästi ja hyökkäysprosentti oli peräti 72,2.

Ekman on vasta toinen ruotsalainen miesten Mestaruusliigan kuukauden paraahaksi valittu pelaaja Fredric Gustavssonin (helmi- ja maalikuu 2017) jälkeen.

Mikko Esko ohitti 22:nnella tähdistövalinnalla Olli Kunnarin eniten miehissä valintoja saaneeksi pelaajaksi. Seuraavaksi eniten valintoja on Matti Oivasella, 14. Naisten puolella Hillaelina Hämäläinen ylsi urallaan 27:ään tähdistövalintaan.

VaLePasta miesten tähdistöön valittiin myös hakkuri Urpo Sivula, Muut valitut olivat Akaa-Volleyn yleispelaaja Greg Petty ja saman roolin Karelian Hurmoksen Mikko Räsänen. Toinen keskipelaaja on PerPon Daniel Wetter ja libero Vantaa Ducksin Louis Pineau.

Naisten kuukauden tähdistössä Lindgrenin lisäksi LP Viestistä on keskipelaaja Kseniaa Puhach. Puijo Wolleysta valituiksi tulivat passari Oksana Rusnachenko ja yleispelaaja Hilkka Hujanen.Hämeenlinnan Lentopallokerhon Jenny Mosser on toinen yleispelaaja ja seurakaveri Michaela Madsen toinen keskipelaaja. Madsen palasi kuukauden tähdistöön lähes kuuden vuoden tauon jälkeen. Liberon paikan nappasi Arctic Volleyn Taylor Horsfall.

Rusnachenko ja Räsänen ovat ainoat pelaajat, joka on valittu kaikkiin kauden neljään kuukauden tähdisitöön.

Mestaruusliigan Kuukauden pelaajat on valittu kaudesta 2003-2004 alkaen ja Kuukauden tähdistöt kaudesta 2009-2010 alkaen. Valinnan suorittavat liigan päävalmentajat.

Miesten Teollisuusliiton Kuukauden Tekijä: Jacob Ekman,VaLePa Sastamala Tampere

Miesten Tähdistö
Passari: Mikko Esko, VaLePa Sastamala Tampere (22. kerta tähdistössä)
Hakkuri: Urpo Sivula, VaLePa Sastamala Tampere (12)
Yleispelaaja: Greg Petty, Akaa-Volley (1)
Yleispelaaja: Mikko Räsänen, Karelian Hurmos (4)
Keskipelaaja: Jacob Ekman, VaLePa Sastamala Tampere (2)
Keskipelaaja: Daniel Wetter, Perungan Pojat (1)
Libero: Louis Pineau, Vantaa Ducks (1)

Naisten Teollisuusliiton Kuukauden Tekijä: Saana Lindgren, LP Viesti

Naisten Tähdistö
Passari: Oksana Rusnachenko, Puijo Wolley (4. kerta tähdistössä)
Hakkuri: Saana Lindgren, LP Viesti (2)
Yleispelaaja: Jenny Mosser, Hämeenlinnan Lentopallokerho (2)
Yleispelaaja: Hilkka Hujanen, Puijo Wolley (2)
Keskipelaaja: Kseniia Puhach, LP Viesti (1)
Keskipelaaja: Michaela Madsen, Hämeenlinnan Lentopallokerho (7)
Libero: Taylor Horsfall, Arctic Volley (1)

  Takaisin